reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Petinka zakupy pierwsza klasa!!! :-) jesienią możemy urządzić wyścigi x-landerów :-D:laugh2::-D
Do mnie dziś kurier przytargał dwie mega paki między innymi z pieluchami także jutro znowu pranie :-)

Ps. w ramach żarciku małż dowcipniś własnie rzucił we mnie majtkami poporodowymi :laugh2:

A mnie przeraża ilość prania, a raczej gdzie ja to rozwieszę (mam tylko 2 suszarki). Właśnie puściłam pierwszą pralkę - pieluchy i białe ubranka na gotowanie. A i widzę, że muszę wymyśleć więcej półek bo te 2 w szafie to mi na rożki, pieluchy i kocyki wystarczą. Na ubranka już nie ma miejsca.
Cóż wygląda na to, że muszę się pożegnać z notatkami z doktoratu i książki bardziej poupychać do biblioteczki. To mi się 3 półki w słupku w regale zwolnią :-).

Teraz się zastanawiam po co dokupiłam 5 pieluch dużych tetrowych, 5 kolorowych tetrowych i 10 flanelowych, bo niestety znalazłam pieluchy po Krystianie.
Dobrze, że nie dokupowałam ubranek.
Jak wam pokażę ile ja tego mam to same zrozumiecie, że ta awersja do dokupowania jest u mnie uzasadniona ;-).

reklama
Jagoda, ja Cię pod tym względem rozumiem, chociaż nie mam starszego dziecka:-D:-D:-D. Dużo ubranek dostaliśmy od mojej siostry i koleżanki, więc po co mam sobie zawalać miejsce, jak i tak go brakuje??? Ale te zakupy tal cieszą:-D:-D:-D

Do góry