reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

asienka r super paczka i muszę ci przyznać że kilka produktów mamy takich samych:-D np termometr do kompilei i zestaw do paznokci dla dzidzi i kilka innych rzeczy:tak::tak:

reklama
Ja nie lubię tych canpolowych nożyczek.

Ale zaczynam oglądać nożyczki na allegro i chyba nie dostanę takich jak mam, teraz wszystkie robią na jedno kopyto a nasze są inne, bez tych okrągłych czubeczków na końcu, za to zaokrąglone i lekko przekrzywione na końcu. Dla mnie bardzo wygodne zarówno dla niemowlaka jak i 4 latka.

Ostatnia edycja:
ja kupiłam nożyczki z Tommy T. ale też są tuki, ja nie wiem jak takimi obciąć własne paznokcie , a co dopiero takie malutkie, ale widzę że i z Baby One i z Canpola , większość to mega tuki:baffled: dobrze, że przynajmniej 5 dych nie kosztują, zawsze można wypróbować różne,............ żeby na koniec kupić w aptece te za 50 zł:-D

Hehe to wygląda na to, że niedługo zostanę sama co nie ma popranych ubranek, ja sobie to na wrzesień zostawiam, w końcu jeszcze prawie 2 miesiące do terminu, a na razie lekarz nie straszy wcześniejszym porodem.

spokojnie :-) mnie też się nie spieszy :-) zostawiam na chłodniejsze wrzesniowe wieczory :-)

Jagoda A dlaczego myślisz, że młodszy synek powinien mieć nowe nożyczki? Jeśli masz te po Krystianie i Ci odpowiadają, to może i dla młodszego się nadadzą? Ja bym przetarła spirytusem i spróbowała używać tych starych.

Ja się zastanawiam czy mogę im obcinać tymi samymi nożyczkami :confused2:, może jestem durna ale zastanawiam się czy to higieniczne :sorry:.
To chyba przez to, że ja jakoś bardzo cierpię psychicznie jak ktoś użyje moich nożyczek. Przyzwyczaiłam się, że są tylko moje, bo mąż używa wyłącznie cążków a dla synka mam dziecinne i jak kiedyś przyłapałam gościa jak ciacha sobie paznokcie moimi nożyczkami to mi się niedobrze zrobiło :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:.

Po za tym chciałabym taki sam komplet, bo w nim były oprócz cążków (których ja nie umiem używać i nigdy nie używaliśmy) także takie miękkie pilniczki papierowe 6sztuk. Niestety pilniczki się już dawno stępiły a bardzo się przydawały czasami, bo samo obcięcie nie było skuteczne w walce z drapaniem policzków, póki miał takie ostre niemowlęce paznokcie.

Te moje nożyczki są takie:
dsc01524sbj.jpg

znalazłam podobne, ale 1cm dłuższe i dość drogie, ja pamiętam, że dałam mniej za cały komplet z cążkami i pilniczkami w etui.
http://www.allegro.pl/item713407206_nozyczki_dla_niemowlat_dl_9_cm_solingen.html
Tylko to jakieś firmówki są.

Ostatnia edycja:
Smerfi, już to gdzieś pisałam, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać raz jeszcze :-D w Empiku mają przecudne filcowe naklejki-zwierzaczki :-D ok. 20 zł za 2 sztuki, ale są ona dość duże i wystarczą, myślę, 2, góra 4. Ja więcej nie będę brać, bo też łóżeczko będzie stało w naszym pokoju, obkleję tylko dzidziowy kącik ;-)
Asienka, mega paczka :tak: i słodki brzuszek :-D

Ja zgłaszam się już któryś raz z rzędu z prośbą o opinie na temat wózka- was wszystkie jak i specjalistkę Catedrę ;-) Chodzi mi o troszkę inny model niż ten co ostatnio mi wpadł w oko;-)
WÓZEK GŁĘBOKO-SPACEROWY ESPIRO GTX 2009 :: Hurtownia Bajka i jeszcze bardzo podobny WÓZEK GŁĘBOKO-SPACEROWY ESPIRO GT 2009 :: Hurtownia Bajka
Oczywiście zielony tylko wchodzi w grę;) Doradźcie;-) Fotelik bym dokupiła jeszcze...
Też zastanawiam się nad gtx, ale na żywo widziałam tylko gt i muszę powiedzieć, że spacerówka duża i przestronna, ale gondola mnie na kolana nie rzuciła. Troszkę mi cena nie pasuje, bo patrzyłam również na jumperka, który jest o 250zł tańszy. A w czasie poszukiwań gtx-a zobaczyłam w hurtowni taki wózeczek i na ten moment to mój zdecydowany faworyt. Bardzo fajnie wykonany, materiały ok i na żywo spacerówka prezentuje się o niebo lepiej niż na stronie producenta. Super sie podbija i mój 9-letni syn tak nim śmigał po sklepie,że już nie chce słyszeć o innym.
http://www.abobo.pl/index.php?products=product&prod_id=62
Nestor Wózki dziecięce

espiro gtx mam chyba w małym palcu, jeżeli chodzi o szczegóły techniczne:-p pytaj o wszystko co chcesz:-D:-D:-D
A ja nadal czekam, żeby go zobaczyć na żywo, bo się jeszcze troszkę waham i nie jestem pewna, czy jest wart tej ceny. X-lander mi się bardzo podoba, ale jak dla mnie jest zdecydowanie za twardy, ale za to spacerówkę ma faktycznie super.

jeżeli bexa bardzo Ci się podoba to np. tańszy a dobrej jakości jest
Wózek GŁĘBOKI+SPACER.+FOTELIK Baby Active JET (717657558) - Aukcje internetowe Allegro
ten oglądałam z każdej strony 10 razy i to jest ta sama jakość polskiego wózka za mniejszą cenę...lekki, ładny, fajnie się składa ogólnie jest bardzo zgrabny.... ma kilka wersji kolorystycznych najlepiej wejdź na stronę producenta....
.
Wiem, że jesteś tu wózeczkowym ekspertem, ale muszę napisać, że spacerówka tego wózka ma dziwną budkę, która nie zamknięta bardzo brzydko wisi. Na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo prezentuje się bardzo niechlujnie. Widziałam zarówno w sklepie jak i u koleżanki. Może to drobiazg,ale dla mnie przez tą budkę wózek odpada.
Pozdrawiam Wszystkie serdecznie i życzę super zakupów, wózeczkowych i nie tylko.

Smerfi, już to gdzieś pisałam, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać raz jeszcze :-D w Empiku mają przecudne filcowe naklejki-zwierzaczki :-D ok. 20 zł za 2 sztuki, ale są ona dość duże i wystarczą, myślę, 2, góra 4. Ja więcej nie będę brać, bo też łóżeczko będzie stało w naszym pokoju, obkleję tylko dzidziowy kącik ;-)
Asienka, mega paczka :tak: i słodki brzuszek :-D

coruja właśnie takowe nabyłam..dwa komplety..uważam, że sa przesliczne, świetnie wykonane i w przystepnej cenie :tak:

Asieńka..no tylko pozazdrościć paczki :tak::-D..dużo radości z przeglądania :happy:

Hanka ten Nestor wyglada bardzo bardzo przyjemnie :blink:

a ja kupiłam cążki, bo nie lubie nozyczek..hehehehe :-pkażdy ma swoje upodobania

shenoka tyak jak ja tylko cazki kupilam bo nozyczkami nei potrafie obcinac i ponoc cazki sa najlepsze na poczatku czytalam w jakims poradniku no ale to wedlug upodobac zeby tylko bylo wygodnie:) malej dzidzi na poczatku obcina sie przeciez na prosto paznokcie

reklama
Ja myślę, że w obcinaniu najważniejsze, żeby obcinającemu było wygodnie, ja np. boję się wziąść cążki do ręki, więc na 100% zrobiłabym nimi dzidzi krzywdę ;-).
Chyba dla dzidzi najlepszy jest sprzęt, który obcinający trzyma pewnie w rękach ;-).

Do góry