reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dostaliśmy dużą butelkę Tommie Tippie i wiecie co??? Nie mieści się do tego termosiku/termo opakowania ze względu na swój kształt. Tak więc jeśli zamierzacie kupić taką butelkę, to sprawdzajcie, czy Wam się mieści do tych termosików. My mamy termosik Baby Ono, który mieści wiele różnych rodzajów butelek, ale Tommie nie chce wejść. W sumie jedna butelka będzie w domu, bo i tak chcemy jeszcze aventu, więc z nią będziemy wychodzić. A według Was jaka wielkość jest najlepsza 150ml czy 260.??? Siostra mówi, że i tak więcej niż 150 ml mleka czy herbatki się nie robi dla maluchów, więc radzi kupić małą.

reklama
Ja kupiłam dwie butelki szklane firmy nuk mam 250 ml i 150ml, no i jeszcze jak kupowałam laktator to tam były dwie w zestawie aventu więc trochę tego jest. Zastanawiam się nad innymi smoczkami do tych butelek bo były jakieś dziwne i teraz muszę się wybrać po jakieś dla takiego maluszka na wszelki wypadek;-) A mam takie pytanko jakie rzeczy ktore kupiłyście dla dzidzi będziecie sterylizować wypażać?? szczotkę do włosów też ?? aspirator do noska?? bo jest trochę tych drobiazgów i tak się zastanawiam nad tym ....

Jagoda a wiesz, że ja też chce kupić nowy zestaw do paznokci dla nowego dziecka? i sama nie wiem skąd mi się to wzięło? po prostu tak sobie wymyśliłam:rofl2:

Na początku mój mąż obcinał Kubie pazurki, także Asienka jest duża szansa, że facet to zrobi:tak:... do teraz obcina Kubie pazurki u stóp, a ja u rączek... u rączek obcinamy nożyczkami a u stóp cążkami... nie pytajcie dlaczego tak jest... bo sama nie wiem... chyba tak jest po prostu wygodniej...

jak mały sie urodził to używaliśmy cążek, bo nożyczkami ciężko było złapać te maluśkie i cieniutkie paznokcie...

elisabeth hehe, miło, że nie tylko ja tak mam ;-).

Co do wypażaniania, to nie jestem pewna czy wypażaliśmy szczotkę (nie pamiętam), ale aspirator do noska lub gruszkę, butelki, laktator itp. to raczej powinno się chociaż na początku.
Ja dość szybko przestałam wypażać. Po pierwsze mały był na cycu to butelek nie wypażałam potem już, bo po co jak z nich nie korzystaliśmy a laktator tak czym później tym rzadziej.

No ja myślę że też i będę codziennie sterylizować czy coś raczej chodziło mi tylko o sam początek o wysterylizowanie tych rzeczy zaraz po wyjęciu z opakowania... bo generalnie nie znam się na tym jak wy doświadczone kobietki:tak:

Witajcie

Witam mam do sprzedania łóżeczko po mojej córeczce używane przez 9 miesięcy.Łóżeczko posiada niewielkie ślady użytkowania w postaci rys na górnej części łóżeczka, rysy są widoczne na zdjęciach . Stan łóżeczka oceniam na dobry . Łóżeczko wykonane jest z drewna sosnowego Pierwszej jakości .Wymiary łóżeczka 120x60 cm , łóżeczko posiada możliwość mocowania materaca na 3 poziomach, wyjmowane szczebelki,dwa wyjmowane szczebelki umożliwiające dziecku samodzielne wchodzenie i wychodzenie z łóżeczka, wysuwaną na rolkach szufladę .

Łóżeczko RADEK II z kołyską (719837954) - Aukcje internetowe Allegro

Mam właśnie takie łóżeczko od mojego brata i jest naprawdę super, tylko my chcemy zmienić mu kolor i mój M teraz kończy je czyścić a potem będzie je lakierował:-):-):-) ale ogólnie łóżeczko pierwsza klasa:)

Co do obcinania paznokci to jak opiekowałam się dzieciaczkami to wszyscy rodzice zrzucali na mnie ten obowiązek... a dla mnie to nie było nic trudnego i przyznam że najczęściej robiłam to gdy dziecko spało... przynajmniej nie ruszało łapkami:-p
ale też jeszcze nie zakupiłam nic do paznokci... ale jeszcze jest czas...

Teraz jak była moja mama to zrobiłyśmy sporo zakupów dla dzidzi, tzn moja mama nam fundowała- kochana kobieta, normalnie tak mi jej brakuje że szok, no ale takie życie,
tak więc kupiliśmy wanienkę taką:
WANIENKA KWADRATOWA Z KORKIEM :: Hurtownia Bajka
bo będzie wygodna do położenia na wannie a to tylko na pierwsze miesiące bo potem mała będzie kąpana w wannie:)
kupiliśmy przewijak na łóżeczko,
kocyk, wyprawkę na wyjście ze szpitala, okrycia kąpielowe ,
body, pajacyki, czapeczki i wiele innych dupereli... jak zrobię zdjęcia to wkleję i się pochwalę Wam jak to wszystko wygląda...
część już poprałam bo korzystam z pogody a prasowanie to chyba zostawię na chłodniejsze dni... bo teraz to się roztapiam a co dopiero przy żelazku:-p

Mój T. był dzisiaj we Wrocławiu w dwóch hurtowniach, ale zdecydowanie lepiej mu się podobała druga z kolei, bajka. Może słyszałyście coś o niej? Poównywaliśmy przez telefon sudocrem i był tańszy o 3 zł niż w Tesco. Pielucha tetrowa też była tańsza bo 1,85. Tak w ogóle to chciał rozjerzeć się za wózkiem i gdzie jest większy wybór żeby jak wróce nie jeździć po całym Wrocławiu tylko podjechać już w jedno miejsce. Zauroczył mi się chłopak espiro GTX;-) I jak zobaczył go w wersji spacerowej to powiedział mi tak " Stwierdzam, że znaleźliśmy wózek, bardzo dobry wózek" :-p Jak mnie tym rozbawił:-D
On jadąc do wrocławia nawet nie miał pojęcia czym różni się gondola od spacerówki, a co dopiero jak wygląda gtx:-p
Ale nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, że to co wybrałam tak mu sięspodobalo. W końcu to ma być nasz wspólny wybór bo oboje będziemy na spacerki chodzić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Wstawiam wam zdjęcia wczoraj kupionego wózka-Medeuska wielkie dzięki za pomoc a jak zrobie zdjęcia to pochwale się ubrankami małej:-)
wózek jest fajny ma wszystko co chciałam, a co dla mnie najwazniejsze jego cena była bardzo zachęcająca!!

Załączniki

• wózek.jpg
    wózek.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 49
Do góry