reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ech to kupie penaten krem a apteke mam 10 m od domu wiec zawsze moge sudocrem kupic właśnie czy ktoś wie gdzie są dostępne osmetyki penaten bo krem już widziałam ale reszty nie
AbEjA -twoje słowa to miód dla mnie wypróbuje lawendową serie
J&J jak mała bedzie miała2 miesiące uwielbiam ten zapach!
jak nieznajde nigdzie kosmetyków z penaten to kupie bambino ktoś tu polecał a są nie drogie powiedzcie czy jezt z tego żel do mycia?czy tylko mydełko ?/

reklama
Ale się ciesze właśnie kurier przywiózł mi paczke z allegro , ekspresowe tempo, wszystko kupiłam u jednego sprzedawcy nowe z metkami świetna jakość ,niska cena:)i dostałam gratis czapeczke z bucikami , uwielbiam te malutkie ciuszki dla dzidziusiów tylko gdzie je jeszcze upchnąć hahaha:-D

cudeńka :tak:

Ja sie ciesze bo moja paczka z ciuszkami dzisiaj z PL dotarla:-)oczywiscie kilka rzeczy sfotografowalam i juz sie Wam chwale;-):-pNa jednej fotce jest moj faworyt: kombinezon,babcia kupila;-)uwielbiam go!

kombinezonik pierwsza klasa :tak:

ja kosmetyki Penaten kupowalam w Super-Pharmie :tak:

Ja używałam sudocremu na przemian z linomagiem, ponadto czasem kupowałam kosmetyki J&J z serii z lawendą (a mówi sie, ze uczulają) i u nas nie było problemów - za to uczulała nas Nivea - wszystko - chusteczki, kremy itd. Trzeba poprostu wypróbować, stąd rada - dla malucha im mniej kosmetyków i chemii tym lepiej - i najlepiej na początku kupować wszystko w jak najmniejszych opakowaniach - jeśli uczuli - nie zmarnuje się wielka ilość...

Kobieto co my byśmy bez ciebie zrobiły?? Przynajmniej ja... teraz wszystko wiadomo, zastanawiam się tylko nad tą oliwką.. puder odpuszczam zawsze wrazie w jest mąka krupcztka:tak::tak:

Zgadzam się z Abeją trzeba wyczuć co podejdzie maluszkowi, u nas najlepiej działał sudocrem, ale jak zrobiło się mocne odparzenie to i on nie pomógł, za to linomag Krystiana uczulał.
A akurat seria nivea mu podeszła.
Po prostu co dziecko to inaczej :-).

wiecie co moja kolezanka powiedziala e lepiej na kikuta zeby odpadl sypac puder- podobno szybciej odpada-jej córeczce odpadł juz po 3- cy 4 dniach(teraz nie pamietam:sorry:) i sie zastanawiam cy te tak nie robic...

jej położna w niemczech tak doradziła.. i rzeczywiscie poskutkowało....

Gdzie kupić linomag? Też w aptece?

tak tylko musisz powiedzieć, że dla niemowlaka bo linomagów jest 2 rodzaje i ten drugi absolutnie nie nadaje się dla malutkich dzieci

medeuska ja bym się bała, że to się paprać zacznie po pudrze, w końcu to jest rodzaj otwartej rany. Co do przysychania to ja zauważyłam, że to jest indywidualna sprawa, Krystianowi też odpadł po kilku dniach.
Za to pamiętam, że chyba wszystkie stosowałyśmy wtedy spirytus i jednym dzieciom odpadała pępowina po mniej niż tygodniu a rekordziści i 3 tygodnie ją mieli.

Luiza daj namiar na ten fajny lumpek.okazyjnie rzeczy tam można kupić (przypuszczam że to ten sam w którym wcześniej kupowałaś ubranka).

Kupiłam obok Gwiezdnej tam jak jest przychodnia Jaśminowa.Jest taki lumpek na rogu. Babka ma dosyć mało ubranek ale za to jakie cudeńka.....Że wszystkie chciałoby się kupić.
Byłam tam dopiero 2 raz i pierwszy raz spojrzałam na ubranka.
Babka fajna tam sprzedaje swoich klientów uczy wierszyków na upuścik.
"Z okazji święta lasu i dnia leśnika proszę pięknie o upuścik" czy coś takiego.... I sporo schodzi z ceny.

LuizaPatrycja - Bardzo spodobała mi się ta koszula Muzzy :tak: Chyba kupie taka sama... mam rozumiec, ze taka jest w sam raz do szpitala, tak? Przynajmniej napewno piersi z niej nie bede tak nieestetycznie wyskakiwac...

Nie mają ażtakiego głębokiego dekoltu żeby coś wyskakiwało. Ale napewno będą super do karmienia bo można tylko wyjąć pierś i po kłopocie, zamiast się rozbierać ze zwykłej kosuli czy piżamy/.

tak tylko musisz powiedzieć, że dla niemowlaka bo linomagów jest 2 rodzaje i ten drugi absolutnie nie nadaje się dla malutkich dzieci

medeuska ja bym się bała, że to się paprać zacznie po pudrze, w końcu to jest rodzaj otwartej rany. Co do przysychania to ja zauważyłam, że to jest indywidualna sprawa, Krystianowi też odpadł po kilku dniach.
Za to pamiętam, że chyba wszystkie stosowałyśmy wtedy spirytus i jednym dzieciom odpadała pępowina po mniej niż tygodniu a rekordziści i 3 tygodnie ją mieli.
hm to juz nie im-w sumie zawsze moge polozna w szpitalu zapytac co ona o tym sadzi- jak powie ze lepiej nie to nie a jak powie e mozna spróbowac to sprobuje;-)

reklama
Do góry