reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

przydają sie ale nie są konieczne: ziarenka nadmanganianu potasu (w przypadku uporczywych kroplówek).

Niech zgadne...mialas na mysli chyba potowki, huh? :)
Dziekuje za liste, naprodukowalas sie do mnie ale widze teraz wszystko czarno na bialym ladnie objasnione co jak i dlaczego. Zakupy beda latwiejsze, teraz tylko przepisac na kartke :tak:

reklama
Abeja, ja też tak myślałam, dopóki mnie ciotka nie uświadomiła, że u chłopców baaardzo często wszystko zasikane jest. Przy dziewczynkach nie ma tego problemu. Aha i jeszcze jedna ważna rzecz... jak przewijać chłopaka i zakładać mu pieluszkę, to siusiak musi być w dół bo inaczej ma wszystko powyżej zasikane. To takie rady od mojej chrzestnej :tak:

Ja sie ciesze bo moja paczka z ciuszkami dzisiaj z PL dotarla:-)oczywiscie kilka rzeczy sfotografowalam i juz sie Wam chwale;-):-pNa jednej fotce jest moj faworyt: kombinezon,babcia kupila;-)uwielbiam go!

Załączniki

• 100_3476 - Copy.jpg
    100_3476 - Copy.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 63
  • 100_3473 - Copy.jpg
    100_3473 - Copy.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 57
  • 100_3477 - Copy.jpg
    100_3477 - Copy.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 58
Ja tormentiolu używałam 2 razy przy Krystianie jak mu się stan zapalny zrobił i tylko wtedy, też słyszałam i czytałam, że jego można tylko ze wskazań lekarza jak zawodzą wszelkie inne środki i na pewno nie nadaje się do codziennej pielęgnacji. Choć prawda, że jest skuteczny.

Gemelo nie używałam ceratki nawet jednego dnia - wierz mi naprawdę mam chłopca :-). Mam w domu 3 rodzaje ceratek, bo wszyscy w rodzinie jakoś postanowili mnie po swoich dzieciach obdarzyć.
Zasikane to miałam przez tydzień jak małego odpieluchowywałam od spania na noc. Ale tak sobie pomyślałam, że nie po to mu kupiłam przewiewny materac żeby teraz mu pupę parować ceratą a że odpieluchowywałam latem to materac szybko wysychał.

Ostatnia edycja:
Co myślicie o jakości ubranek z PEPCO?

co do Pepco
mam dwa kaftaniki, jeden grubszy, drugi cieńszy, każdy za 6 zeta w pomocji, bardzo ładne , już wyprane, jakość świetna, ten grubszy z wygniatanymi maleńkimi serduszkami w tkaninie, słodki:sorry:

Dziekuje za liste, naprodukowalas sie do mnie ale widze teraz wszystko czarno na bialym ladnie objasnione co jak i dlaczego. Zakupy beda latwiejsze, teraz tylko przepisac na kartke :tak:

ja jutro w Rossmanie zakupie niezbędne i niedrogie:
- krem Bambino
-oliwkę bez dodatków Bambino lub Babydream-chyba taka firma w każdym razie na stronie Rossmana jest
-sudokremu nie kupuję na początek, zwłaszcza jeśli liczysz się z wydatkami to moim zdaniem Linomag warto spróbować, w aptece dostępny, a sudokrem jeśli będzie konieczność
-jak koleżanki wcześniej wspomniały szampon nie potrzebny na początek
-jeszcze spirytus 70 wolt :tak:
Pytanko:
- a waciki to chyba można takie normalne zastosować , czy patyczki, a nie jakieś niezwykłe ?

Ostatnia edycja:
Ja sie ciesze bo moja paczka z ciuszkami dzisiaj z PL dotarla:-)oczywiscie kilka rzeczy sfotografowalam i juz sie Wam chwale;-):-pNa jednej fotce jest moj faworyt: kombinezon,babcia kupila;-)uwielbiam go!
ciuszki śliczne :)
a co do ceratek o których mowa to wiem z doświadczenia że jak dziecko ma obsikać cokolwiek to nawet CERATA wielka nie pomoże bo dzieci mają jakiś dar trafiania tam gdzie nam się to nie uśmiecha a prawdą jest to że przez te ceratki to tylko bardziej się pocą bo to przecież zwykła folia jest:tak: ale każdy ma swoje racje i nic mi do tego;-)

Asharea ofkoz potówek. Jestem myślami sama nie wiem gdzie :-)

jak to jest z sudocrem bo słyszałam że strasznie wysusza i niewiem czy stosuje sie go na codzień czy tylko jak są juz odparzenia bo myślałam że na codzień a teraz niewiem czy nie stosowa jako ochrone penaten na odparzenia a jak by sie cos odparzyło to dopiero sudocrem

a własnie duże opakowanie wychodzi taniej ale czy ktoś słyszał by sudocrem uczulał bo niewiem czy odrazu duze czy małe opakowanie kupowac

Mamusiu trudno jest odpowiedzieć na Twoje pytanie bo nie wiadomo co będzie uczulać Twojego maluszka. Ja używałam sudocremu na przemian z linomagiem, ponadto czasem kupowałam kosmetyki J&J z serii z lawendą (a mówi sie, ze uczulają) i u nas nie było problemów - za to uczulała nas Nivea - wszystko - chusteczki, kremy itd. Trzeba poprostu wypróbować, stąd rada - dla malucha im mniej kosmetyków i chemii tym lepiej - i najlepiej na początku kupować wszystko w jak najmniejszych opakowaniach - jeśli uczuli - nie zmarnuje się wielka ilość...

reklama
jak to jest z sudocrem bo słyszałam że strasznie wysusza i niewiem czy stosuje sie go na codzień czy tylko jak są juz odparzenia bo myślałam że na codzień a teraz niewiem czy nie stosowa jako ochrone penaten na odparzenia a jak by sie cos odparzyło to dopiero sudocrem

a własnie duże opakowanie wychodzi taniej ale czy ktoś słyszał by sudocrem uczulał bo niewiem czy odrazu duze czy małe opakowanie kupowac
Mamusia ja opiekowałam się kilkoma dzieciaczkami i zadne z nich nie było uczulone na sudocrem, ale nie stosowałam go u wszystkich tak samo bo wiecie jak to jest każdy rodzic ma swoje upodobania tak więc u jednego dziecka był to codzienny kosmetyk na pupcie a u drugiego tylko w kryzysowych sytuacjach więc każda z nas musi wyczuć czy jest potrzeba codziennie smarować pupę malca sudocremem a prawda jest taka że zmywa się go z pupy fatalnie... maże się niemiłosiernie:tak:

Do góry