reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dla dziewczyn z okolic Mikołowa katowic - w Mikołowskim Auchanie JEST OBECNIE LIKFIDACJA SKLEPU 5-10-15 jeszcze niewiem czy jest coś ciekawego dzis to sprawdze ale mija mama coś tam kupiła!
niewiem czy uda mi sie da zna czy coś jest jak nie zapomne do rodziców laptopa to pewnie napisze!
a nasze kłopotki finansowe się poprawiły ,moja mama i mój tata chcieli ni z tego ni z owego kupi wózek ale dowiedzieli sie że mamy już zamówiony i zapłacony...i przelali mi na konto pieniązki za wózek wsumie to nawet 150zł więcej niż wydaliśmy więc teraz mamy pieniadze na reszte wyprawki to i to co sami śy wygospoderowali już 200zł z tego wydałam na bodziaki czapeczke grubsza kaftanik skarpecioszki i dziś kupiłam zestaw do paznokci o taki DREWEX
mam nadzieje że dobry!? i kupiłam też taką grubszą czapusie na zewnatrz welurek a w środeczku bawełenka delikatna mam nadzieje że starczy na wyjście a sklepie pyła pani z 1,5 rocznymi bliźniaczkami i mówiła ae ona w marcu-a był zimny zakładała takie a pod cpód tą cienka czapusie!

a w srode na zakupach byłam z moją mamą kupiła małej 3 pajace i skarpetki ale złapała zakupocholicznego bakcyla odemnie i wczoraj kupiła dla małej 3 siatki ciuszków i ręczniczek z kapturkiem więc dokupie jeszcze2 a dziś do rodziców jade i to zobacze mąz ma na noc więc dojedzie w sobote jak sie wyśpi...:-D

reklama
łóżeczko kosztowało 360 zł, można dokupić kółka i płozy. to u tego sprzedawcy
Moja strona - Aukcje internetowe Allegro
zdjęcia mają jednak nieciekawe tych łóżeczek, a białego nie mają wcale. ja mam jednak dobrą wyobraźnię ;-)

no to jak kupiłaś białe bo nie kumam :-(

:-) trochę się nie zrozumiałyśmy. Nie mają zdjęć białych łóżeczek, a białe łóżeczka mają jak najbardziej. Tylko że ja musiałam na nie z tydzień poczekać aż mi je sprowadzą.

Wydaje mi się, że wanienkę to można kupić nową (w supermarkecie są po 30 zł). Takie jest moje zdanie ;-);-)

a ja mam używaną. wymyłam potem jeszcze wyparzę i myślę że będzie ok.:-)

Kupiłam obok Gwiezdnej tam jak jest przychodnia Jaśminowa.Jest taki lumpek na rogu. Babka ma dosyć mało ubranek ale za to jakie cudeńka.....Że wszystkie chciałoby się kupić.
Byłam tam dopiero 2 raz i pierwszy raz spojrzałam na ubranka.
Babka fajna tam sprzedaje swoich klientów uczy wierszyków na upuścik.
"Z okazji święta lasu i dnia leśnika proszę pięknie o upuścik" czy coś takiego.... I sporo schodzi z ceny.

Dziękuję za info :-)

A ja wczoraj kupiłam kocyk dla maluszka. Szukałam po całym mieście z różowymi wstawkami i koniecznie z misiem.:-) Nie wiem czemu mi się tak ubzdurało. Wkońcu znalazłam i zapłaciłam tylko 42 zł- akrylowy, 100x140 cm

No i dziś przyszła książka Zawitkowskiego Co nieco o rozwoju dziecka. Zaczynam czytać, a potem filmik. 3 godz o przewijaniu, myciu itp. Ale dam radę ;-)

Ja dziś też poszalałam, wstąpiliśmy do IKEI i załatwiłam to co chciałam tam kupić, czyli 2 ręczniczki z kapturkiem i 2 śpiworki do spania :-).
Dla Krystiana nie miałam malutkiego śpiworka, a potem dostałam ale nie dało go się już przyzwyczaić (miał 8 miesięcy) i do dziś walczymy ze skopywaniem (mało skutecznie).
Drugiego mam nadzieję nauczyć spać w śpiworku jak tylko na rożek będzie za duży :-). Ciekawe czy się uda.

My chyba też będziemy mieli białe łóżeczko drewniane (kupiliśmy odpowiednią farbę, żeby przemalować nasze drewniane), tylko nie wiem jeszcze czy drewniane będzie w domu czy pojedzie do dziadków a w domku zostaniemy tylko przy turystycznym.

Ostatnia edycja:
Ja dziś też poszalałam, wstąpiliśmy do IKEI i załatwiłam to co chciałam tam kupić, czyli 2 ręczniczki z kapturkiem i 2 śpiworki do spania :-).
Dla Krystiana nie miałam malutkiego śpiworka, a potem dostałam ale nie dało go się już przyzwyczaić (miał 8 miesięcy) i do dziś walczymy ze skopywaniem (mało skutecznie).
Drugiego mam nadzieję nauczyć spać w śpiworku jak tylko na rożek będzie za duży :-). Ciekawe czy się uda.

My chyba też będziemy mieli białe łóżeczko drewniane (kupiliśmy odpowiednią farbę, żeby przemalować nasze drewniane), tylko nie wiem jeszcze czy drewniane będzie w domu czy pojedzie do dziadków a w domku zostaniemy tylko przy turystycznym.

ech mi drewnianezawsze wydaje sie stabilniejszeale to moje odczucia!
mam pytanie- ja zawsze niedoinformowana i zaskakuja mnie pewnie sprawy oczywiste putanie apropo rożka i spiworka szczególnie rozka - mam 2 ale myślałam ze to tylko tak na dzień albo do wózeczka albo jak sie na ręce bierze...ale to w rozku dziecko kładzie się spac?? i mu/jej wygodnie będzie??

nie znam się na tych rożkach. Ale powiem Ci mamusiu co dziś przeczytałam w książce Zawitkowskiego. Dziecko powinno jak najmniej leżeć w takim rożku, ponieważ nie ma możliwości ruszania rączkami i nóżkami. A wiadomo że jak ma swobotę to szybciej i łatwiej się rozwija.

mamusia88 na początku to mały po prostu przebywał w rożku, u noworodków naprawdę nie ma czegoś takiego jak rzeczy do spania, bo one głównie śpią, nie ważne gdzie się znajdują w danej chwili. Ale rożek to jest tak naprawdę kilka tygodni, potem maluch już nie lubi być taki opatulony. My tak chyba 2-3 tygodnie używaliśmy przy pierwszym synku a potem służył rozłożony jako kołderka (bo normalna kołdra jednak wyglądała okrutnie przy takim maleństwie i bałam się, żeby się nie udusił w nocy. Normalnej kołdry zaczęliśmy używać chyba po pół roczku dopiero.
A teraz myślę, że jak przestanie nam odpowiadać rożek to zrobimy myk do śpiworka.
Rożków nie kupuję bo mam spory zapas tzn. 6 sztuk.

pszczółka to zależy jak dziecko opatulisz, my nigdy na ścisk w rożek nie zawiązywaliśmy małego a w dzień to głównie sobie leżał w łóżeczku.

O Jagoda właśnie chłop pisał by zrobić tak jak wy zrobiliście:-) tzn że są dzieci które nie lubią od samego początku być tak owijane, ale sa i takie które tego potrzebują i wtedy należy otulać na początku stopniowo rozluźniając, by zrezygnować z tego całkowicie (wszystko to w ciągu pierwszego mies życia)

Dla dziewczyn z okolic Mikołowa katowic - w Mikołowskim Auchanie JEST OBECNIE LIKFIDACJA SKLEPU 5-10-15 jeszcze niewiem czy jest coś ciekawego dzis to sprawdze ale mija mama coś tam kupiła!

U nas w Piasecznie też wielkimi literami, że LIKWIDACJA a małą czcionką w kółeczku - "lata" :-) także taki mały chwyt ;-)

A ja wczoraj kupiłam kocyk dla maluszka. Szukałam po całym mieście z różowymi wstawkami i koniecznie z misiem.:-) Nie wiem czemu mi się tak ubzdurało. Wkońcu znalazłam i zapłaciłam tylko 42 zł- akrylowy, 100x140 cm

No i dziś przyszła książka Zawitkowskiego Co nieco o rozwoju dziecka. Zaczynam czytać, a potem filmik. 3 godz o przewijaniu, myciu itp. Ale dam radę ;-)

no własnie ja powoli rozglądam się za kocykami i tak zastanawiam się jakie kupić tzn. z czego? tyle teraz tego na rynku :confused: chciałabym dwa takie mniejsze i jeden taki właśnie większy rozmiar jak Tobie Przczółko udało się kupić :happy2:

co do książki to też jestem zadowolona z jej zakupu :-)

A my w ramach wyprawki kupiliśmy dziś nową pralkę :-D. Najbardziej się cieszę z tego, że ma specjalny program do prania ubranek niemowlęcych :cool2::-D.

Jeszcze w ramach wyprawki by się nowy aparat przydał ;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry