reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

U nas w Piasecznie też wielkimi literami, że LIKWIDACJA a małą czcionką w kółeczku - "lata" :-) także taki mały chwyt ;-)

no własnie ja powoli rozglądam się za kocykami i tak zastanawiam się jakie kupić tzn. z czego? tyle teraz tego na rynku :confused: chciałabym dwa takie mniejsze i jeden taki właśnie większy rozmiar jak Tobie Przczółko udało się kupić :happy2:

co do książki to też jestem zadowolona z jej zakupu :-)

dzięki za uwage -doczytam i sprawdze ale ożliwe ze likfiduja bo w tym w auchanie nigdy tłoku nie było...ale niewiem zerkne!-potem wam powiem
\
a co do kocyków to mam dwa duże grube akrylki niebieski z białymi misiami i ecri z kruliczkiem na budziku!
i chce jeszcze 2 polarowe jest promocja w brw- zobacze so cą warte i moze kupie u nich 2 polarowe kocyki co do małych to mam wrazenie ze są za małe

O Jagoda właśnie chłop pisał by zrobić tak jak wy zrobiliście:-) tzn że są dzieci które nie lubią od samego początku być tak owijane, ale sa i takie które tego potrzebują i wtedy należy otulać na początku stopniowo rozluźniając, by zrezygnować z tego całkowicie (wszystko to w ciągu pierwszego mies życia)

niema jam burza mózgów kząda coś dopowie i jesteśmy mądre hihi
apropo burzy mózgów to mąz z szfagrem wymyslili skecz-właśnie "Bórza mózgów"bo to tacy "aktorzy"znaczy w teatrze szkolnym byli gwiazdami hehe ja tez ale w innej szkole ale z tego skeczu tak sie uśmiałam a trwa pare sekund!;-)

reklama
Ja nie mogę powiedzieć nic z własnego doświadczenia ale tylko to co powiedziała mi położna ze szkoły rodzenia.
-Termentiol+sudocrem (mieszamy) używamy tylko gdy są odparzenia bo te leki mają za zadanie wyszyć.
- do pupy może być np. alantan maść ( ja sprawdziłam na sobie po solidnym spaleniu na słońcu i jest ok)
- do mycia lepiej zacząć od zwykłego mydełka, jeśli będą jakieś problemy ze skórą to wtedy przechodzimy na te "specjalne"
- nawilżamy skórę tylko gdy jest taka potrzeba i zwracamy uwagę na fałdki na rączkach i nóżkach,
- co do zasypki to jest dobra czy pieluchach tetrowych?( bo wtedy skóra oddycha) przy jednorazowych zasypka się ruluję itp.,
- buzię przemywamy przegotowaną wodą
- pępuszek pielęgnujemy spirytusem.

A my w ramach wyprawki kupiliśmy dziś nową pralkę :-D. Najbardziej się cieszę z tego, że ma specjalny program do prania ubranek niemowlęcych :cool2::-D.

Jeszcze w ramach wyprawki by się nowy aparat przydał ;-).

I to jest konkretna wyprawka :tak::-D cyfr.lustrznkę sobie M nabył jakiś czas temu (jak dla mnie za ciężka to zabawka-wolę zwykłe, małe poręczne cyfrówki) a teraz marzy nam się fajna,poręczna kamerka .... może takie marzenie w liście do Św. Mikołaja skierujemy ;-):-)

Mnie się też marzy taka wyprawka... z tym, że ja zakochana w zdjeciach raczej z lustrzanek.... mógłby mi Mikołaj przynieść Sony Alpha A380, ewentualnie Sony Alpha A350.
No i małą poręczną kamerkę... :-)

Aparat fotograficzny to niezbędny element wyprawki. Popatrzcie na listy rzeczy potrzebnych do szpitala, wszędzie jest aparat fotograficzny ;-):-D;-)

melduje, że w Rossmanie jest promocja na wszystkie pieluchy, w tym 2-pampersy-98 szt- 49,99 zł -wychodzi ok. 51 gr-szt. chyba się opłaca ?, ponadto zakupiłam oliwkę Bambino-małą, gdyby nie pasowała naszej Księźnej to sama zużyje,
krem BAmbino ,
a mydełka brak, wykupione wszystkie:sorry2:
powoli skaraca mi się lista wyprawki, z 60-ciu punktów pozostało kilka drobiazgów;-)

Ostatnia edycja:
A my w ramach wyprawki kupiliśmy dziś nową pralkę :-D. Najbardziej się cieszę z tego, że ma specjalny program do prania ubranek niemowlęcych :cool2::-D.

Jeszcze w ramach wyprawki by się nowy aparat przydał ;-).

Mnie się też marzy taka wyprawka... z tym, że ja zakochana w zdjeciach raczej z lustrzanek.... mógłby mi Mikołaj przynieść Sony Alpha A380, ewentualnie Sony Alpha A350.
No i małą poręczną kamerkę... :-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D,no to fajna wyprawka :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny bardzo proszę poradźcie, jaki najlepiej kupić materacyk?
Zamawialiśmy dziś łóżeczko, jednak przy materacu zwariowaliśmy. Jeden sprzedawca doradza tylko i wyłącznie sprężynowe (bo rzekomo nie odkształcają się), drugi lateksowe, kolejny odradza lateksowe (bo rzekomo dziecko się poci).... usłyszałam też dziś, że od gryki się odchodzi, bo jak się zamoczy to może tam coś urosnąć (pleśń itp :errr:). Do tej pory byłam przekonana do zakupu gryka-kokos, ale teraz już zupełnie nie wiem... :confused2:

Do góry