reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

shenkoka a możesz mi powiedzieć czy tapicerka jest gładka czy taka jakby pleciona patrząc z bliska:confused: ja myślałam o active coffee ale jeszcze nie jestem zdecydowana:confused2: przy stelażu też mam skórzaną rączkę ale przy foteliku jest gąbkowa:baffled: też kupię ten rozkładany na płasko mimo tego że jest ciężki ale największy z możliwych na rynku:tak: stelaż mam ten z osią skrętną urban rider:tak:

roksi jest taka jakby pleciona, ale własnie tylko ten kolor..chyba, ze cos przegapiłam :baffled: urbany tez sa fajne :tak:jak bylam na wakacjach to spotkałam babke, która prowadziła urbana i wypytałam ja o wszystko..z 15 minut opowiadała :tak:

ja kupiłam ostatnio 3 paczki biedronkowych... mam wrażliwą skórę na buzi i testowałam na sobie bardzo dużą rodzajów chusteczek... dada mnie nie uczulają a np. pampersowe jak najbardziej:confused2: za 3 paczki dałam 10 zł:cool2:

tez mam biedronkowe :tak:

a wiecie , że w Unii obowiązuje gwarancja 24 mies. nie 12, warto o tym pamiętać, bo sprzedawcy często zapominają

nie wiedziałam :no: a masz jakies dane na co sie powolac w sklepie?

Zamast szlafroczka dodałam dwa zdjęcia koszuli.....

cudeńka :-D

ja też jestem zdecydowana na medelę electric.
Koszulkę z Muzzy kupiłam u nas na targowisku za 35 peelenów. Jest naprawdę extra. Chce kupić sobie jeszcze jedna i normalną pidżamę od nich również :-)

a gdzie na targowisku, że tak taniutko :confused:

ja też dostałam sporo rzeczy od koleżanki, niby ona nie chce tego spowrotem ale mimo wszytsko chciałabym jej zwrócic po wykorzytsaniu, natomiast martwi mnie czy nie pomylę i zapamiętam co od niej dostałam, trochę się tego nazbierało :sorry:

jak dostaniesz te rzeczy to rozłóż je tak zeby wszystkie były w miarę widoczne i porób zdjecia

heh ja tak właśnie zrobiłam :tak:

reklama
witam byłam z moją mamą w Auchanie i wydałam160 zł-masakra ale zakupki fajne bo kupiłam2 bodziaki-prześliczne rozmiar56 i 4 na rozmiar 62 2 pary skarpetek i te chusteczki nawilżane z bambino- wąchałam dzi to bambino - oliwke nie wiem może sie przekonam bo penaten nie umię nigdzie dorwac...a i kupiłam ceratke pod przescieradełko kocyk-ślicznie biało niebieski rozek-drugi bo jeden mamy z...zapomniałam jakiej firmy a dziś kupiłam 2 tańszy
i pieluchy haggys newborn opakowanie48 sztuk a właściwie ile tych pieluch -opakowań i jakie opakowania bo są mniejsze i większe opakowania wsumie jechałam tylko po kosmetyki a kupiłam ciuszki a kosmetyków poza chysteczkami nie...
powiedzcie jakie foteliki kupujecie bo my nie mamy swojego auta ale pożyczamy od rodziców i do moich rodziców czasem jezdzimy na weekend wiec fotelik musi by ale na drogi mnie niesta a z drugiej strony niechce kupi czegoś w czym Róża nie będzie bezpieczna...

fotki zakupów pokaże jak mnie mąż nauczy wrzuca obrazki bo jeśli chodzi o mnie to jestem informatyczna kaleką!

nie wiedziałam :no: a masz jakies dane na co sie powolac w sklepie?

nie dopytywałam się, ale juz wcześniej sie z tym spotkałam, najbardziej rzetelną informację uzyska się u rzecznika praw konsumenta w każdej gmnie taki jest i można zadzwonić zapytać, mam nadzieję jednak, że nie będziemy musiały korzystać z tych udogodnień:-)
pozdrawiam o 3 nad ranem..........:dry: nie mogę spać, ale odbije sobie rano zapewne:cool2:

Ja mam już 6 paczek chusteczek, 5 pampersa, ale różne:-), i jedne z Lidla w wersji sensitive głównie. siostra ma mi tez wysłać jeszcze jakieś z Polski. Laktator kupiła mi ręczny z Chicco, pewnie podobny do tego Luizy

Świat Dziecka :: Laktator ręczny Chicco 65[1]=%2F1%2F11&sortuj=kod

Nie wiem, czy mi się przyda, ale tutaj nie będę za nim biegać, jak naprawdę okaże się niezbędny:-)

to ja pokażę moje łóżeczko a właściwie maleństwa :-)

a kupiłam je dla tego serduszka, jest z obu stron bocznych poręczy i na szufladzie.

Załączniki

• Obraz 0046.jpg
    Obraz 0046.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 57
  • Obraz 0047.jpg
    Obraz 0047.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 51
  • Obraz 0018.jpg
    Obraz 0018.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 34
to ja pokażę moje łóżeczko a właściwie maleństwa :-)

a kupiłam je dla tego serduszka, jest z obu stron bocznych poręczy i na szufladzie.

Pszółko SUPER!!!! a możesz zdadzić ile Cię ono kosztowało- ja mam niby upatrzone łóżeczko (białe z szufladą koniecznie), ale może opcja się zmieni.
NA PEWNO MUSI BYĆ BIAŁE

Mamusia88Odp: Wyprawka dla naszych maluszków
witam byłam z moją mamą w Auchanie i wydałam160 zł-masakra ale zakupki fajne bo kupiłam2 bodziaki-prześliczne rozmiar56 i 4 na rozmiar 62 2 pary skarpetek i te chusteczki nawilżane z bambino- wąchałam dzi to bambino - oliwke nie wiem może sie przekonam bo penaten nie umię nigdzie dorwac...a i kupiłam ceratke pod przescieradełko kocyk-ślicznie biało niebieski rozek-drugi bo jeden mamy z...zapomniałam jakiej firmy a dziś kupiłam 2 tańszy
i pieluchy haggys newborn opakowanie48 sztuk a właściwie ile tych pieluch -opakowań i jakie opakowania bo są mniejsze i większe opakowania wsumie jechałam tylko po kosmetyki a kupiłam ciuszki a kosmetyków poza chysteczkami nie...
powiedzcie jakie foteliki kupujecie bo my nie mamy swojego auta ale pożyczamy od rodziców i do moich rodziców czasem jezdzimy na weekend wiec fotelik musi by ale na drogi mnie niesta a z drugiej strony niechce kupi czegoś w czym Róża nie będzie bezpieczna...

fotki zakupów pokaże jak mnie mąż nauczy wrzuca obrazki bo jeśli chodzi o mnie to jestem informatyczna kaleką!

co do pieluch... ja kupiłam dwa opakowania PAMPERS new born 43szt w jednym i mam jedno opakowanie PAMPERS new baby takie 103szt. Myślę, że na sam początek wystarczy, a zawsze można dokupić.
A chusteczki mam NIVEA SOFT narazie 4 paczki, ale Bambino też zapachem odpowiadają i śa tańsze, a z resztą BAMBINO produkuje NIVEA... więc whatever.

Byłam ostatnio u siory i ona dla swoich maluchów używa chusteczek DZIDZIUŚ i jest zadowolona.

ja testowałam na sobie chusteczki BAMBINO, PAMPERS, NIVEA i DZIDZIUŚ.

i powiem WAM, że jedynie Pampers jakoś mi nie leżał.
a DZIDZIUSIEM byłam pozytywnie zaskoczona.
wybrałam na początek NIVEA w zasadzie nie wiem dlaczego?? MARKA?? REKLAMA??

reklama
Dziewczyny, śliczne zakupy.
A ja stwierdziłam, że ze względów czysto ekonomicznych, na razie chłopcy będą spali w jednym łóżeczku. I tak mnie czeka jeszcze zakup jednego fotelika i wózka ,więc drugie łóżeczko na razie odpuszczam.
A z laktatorów marzy mi się elektryczny aventu. Ale jest cholernie drogi. Na razie chyba kupię jakiś zwykły, byle tylko był, a potem zobaczę.
Jeszcze tylko wizyta w aptece po gaziki, spirytus i inne sole fizjologiczne mnie czeka, a tak to już chyba wszystko inne mam :-) . Oczywiście oprócz wózka i fotelika, ale fotelik w ten weekend mamy zanabyć, a wózek ma być od dziadka (mojego taty).

Do góry