reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Byliśmy z mężusiem na zakupach wydaliśmy troszkę kasy, ale jestem zadowolona.
Kupilismy laktator z Chicco, smoczek z Nuk, butelkę antykolkową z Nuk, termometr do wody z Nuk,Aspirator do noska z Nuk, Szczoteczkę do włosków z Nuk, obcążki do paznokci takie fajne z uchwytem z CanpolBabies, pieluszki tetrowe i flanelowe( swoją drogą te flanelowe są super) i dla siebie kupiłam dwie koszule nocne i bawełniany szlafroczek do kompletu. Fajny taki cieniutki, bo nie przepadam za grubymi szlafrokami......

noo te flanelowe są boskie, też mam 5 szt, i zamierzam jutro kupić tą szarą koszulę co Ty, z Mizet ją masz jesli sie nie mylę, fajniutkie są, szlafrok też fajny kupiłaś, z firmy Mizet sa tez świetne cycniki, zwłaszcza jak macie wrażliwe piersi, ja np. nawet niektórych bawełnianych nie mogę nosić tak mnie drażnią, a te z Mizet sa świetne, do karmienia, fajnie się rozpinają, w necie za 28,90 + przesyłka, w sklepie 41 zł dałam, polecam, kumpela też przy dwójce dzieci używała własnie tego http://www.allegro.pl/item653196214_mizet_bezszwowy_dla_karmiacych_80e_bialy_cena.html

Ostatnia edycja:
Luiza gdzie i za ile takie koszulki?? bardzo fajne:)

Kupiłam u mnie w mieście za 40 zł jedna ale takie same są na allegro, powiem wam żejakby któraś się wachała z zakupem z allegro to można śmiało zamawiać, szczerze polecam są uszyte z bawełny a nie z jakiegoś sztucznego tworzywa.Bardzo fajne i miłe...... Tylko tej siwej nie widziałam na allegro za to jest ten sam krój tylko inne kolory.

noo te flanelowe są boskie, też mam 5 szt, i zamierzam jutro kupić tą szarą koszulę co Ty, z Mizet ją masz jesli sie nie mylę, fajniutkie są,z firmy Mizet sa tez świetne cycniki, zwłaszcza jak macie wrażliwe piersi, ja np. nawet niektórych bawełnianych nie mogę nosić tak mnie drażnią, a te z Mizet sa świetne, do karmienia, fajnie się rozpinają, w necie za 28,90 + przesyłka, w sklepie 41 zł dałam, polecam

Z Muzzy. Ale jest super......

Luizka, świetne zakupy!

Ja właśnie robie przymiarki do laktatora... Na początku chciałam w ogóle nie kupować, ale teraz jednak sie zdecyduję. Myślałam o medela... ale za drogi zdecydowanie.

Kupiłam u mnie w mieście za 40 zł jedna ale takie same są na allegro, powiem wam żejakby któraś się wachała z zakupem z allegro to można śmiało zamawiać, szczerze polecam są uszyte z bawełny a nie z jakiegoś sztucznego tworzywa.Bardzo fajne i miłe...... Tylko tej siwej nie widziałam na allegro za to jest ten sam krój tylko inne kolory.

Z Muzzy. Ale jest super......

hmm z Mizet jest\identyko, ta wiązana na krzyż- 50-55 zł w sklepie, kurde gdyby nie ta przesyłka, to warto zamawiać w necie, ale sklepikarze chyba się wycwanili i dają ceny na granicy z ofertami netu....a może to Muzzy........bo takie same

Ostatnia edycja:
Luizka, świetne zakupy!

Ja właśnie robie przymiarki do laktatora... Na początku chciałam w ogóle nie kupować, ale teraz jednak sie zdecyduję. Myślałam o medela... ale za drogi zdecydowanie.

ja też się głowiłam nad tym i koleżanki obecnie karmiące doradziły coby kupić zwykły za 10-15 zł w aptece na sam początek i wypróbować , np. w szpitalu gdyby już był potrzebny, to mieć właśnie swój taki najzywklejszy, mimo że można wypożyczyć , a potem czas pokaże, ja chyba rzeczywićie tak zrobię :confused2: ale niestety to też jest indywidulana decyzja każdej z nas, bo każda laktacja może być inna....i potrzeby również

Ja zdecyduję się na medelę electric, ale tylko dlatego, że za pierwszym razem miałam ręczny a okazał się bardzo potrzebny, ponieważ teraz mam piersi jeszcze większe to przewiduję, że początkowo też bez laktatora się nie obejdzie.
A jeśli chodzi o ręczne to ten Avent Isis jest naprawdę super.
A taki zwykły z tłoczkiem to chyba mało efektywny jest?
Ale sprawa jest indywidualna, moja koleżanka chwali Nuka elektrycznego, choć mi wydał się dziwny i bardzo głośny. Ale ona po pierwszej ciąży wogóle nie miała i odciągała ręcznie i podejrzewam, że każdy jest lepszy od ręcznego odciągania.

Mi się medela mini electric marzy ale pożyjemy zobaczymy:happy2:

LuizaPatrycja świetne zakupy:rolleyes: , też mam takie koszule muzzy , ja kupowałam na allegro są świetne , dobrze uszyte a nie jakieś worki dla karmiących , też mam różowo -szarą i szarą i cieni szlafrok podobny do twojego:-), w szpitalach jest ciepło i te grube szlafroki mogą się okazać za ciepłe Jeszcze jakieś łapcie muszę do szpitala przeznaczyć bo klapki pod prysznic biore takie zwykłe plastikowe kupione nad morze:tak:

reklama
ja też jestem zdecydowana na medelę electric.
Koszulkę z Muzzy kupiłam u nas na targowisku za 35 peelenów. Jest naprawdę extra. Chce kupić sobie jeszcze jedna i normalną pidżamę od nich również :-)
W niedzielę jadę do mamy przejrzec co mam w pudłach po Zuzce (jest ich chyba 15 pudeł kartonowych z pampersów) a co jeszcze rozdane po ludziach.... zwiozę do domu, niech nabierze mocy urzędowej przed praniem i prasowaniem :-)

Do góry