reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
nie wiem, czy to prawda... ale SUDOCREM podobno u dziewczynki się nie sprawdza... bo brzydko się "zagłębia" wiadomo gdzie i trzeba go potem jakoś wyczyścić co może być kłopotliwe, ale nie wiem tego na 100% tylko tak słyszałam; nie zmienia to jednak faktu, że kupiłam sudocrem-średnie opakowanie :-)

emulsja do kąpieli - oilatum soft
krem do brodawek - bepathen
krem do pupki - linomag
do przemywania oczków-sól fizjologiczna
do pępuszka - leko (wezmę na spróbowanie) ale też spirytus 70 %
patyczki do uszu, gaziki, waciki
podkłądy ginekologiczne,
wkłądki laktacyjne,
tantum rosa (czy może coś innego do przemywania rany poporodowej???)
majteczki siateczkowe
aspirator do noska,
szczotka do włosów
nożyczki do paznokci
osłonki do karmienia na piersi
emulsja do kąpieli- podobno lepiej zacząć od zwykłego mydełka dla dzieci, jeżeli dzidziuś nie będzie miał problemów ze skórą to nie trzeba używać specjalnych specyfików,
krem do pupki - ja zaczynam od alantan maść, sudocrem podobno stosuje się gdy są odparzenia bo on wysusza,
Do noska to kupuję frida- kilkoro znajomych wypróbowało i są zadowoleni.

Ja z Zuza używałam sudocremu na przemian z kremem przeciwko odparzeniom Bubchen. Teraz chcę kupić Bubchena na allegro. (takiego z Niemiec). W Polsce mozna ten krem dostac tylko w tubkach po 100 ml a z Niemiec jest w słoiczkach 500 ml.
BUBCHEN krem na odparzenia 500ml__Z NIEMIEC (682587903) - Aukcje internetowe Allegro

wogóle uważam, że te kosmetyki sa rewelacyjne. Bambino osobiscie nie lubie, nie pasuje mi zapach...

Do nosa woda morska (raz sterimar, raz marimer - zupełnie bez róznicy) i na poczatku Fridę a teraz polecam aspirator Katarek.
.

Cześć. Jestem u Was nowa.
Kupowałyście już pampersy? Bo nie wiem ile na początek zakupić. Maleństwo przecież szybko przestanie się w nie mieścić...

Ja kupuję jedną małą paczkę, do szpitala, bo niewiadomo czy maluch nie będzie uczulony akurat na tę firmę. No dobra, przesadzam, kupuję dwie paczki ale tylko dlatego, że i tak muszę podwójnie;-), ale za to jedną pampersów, a drugą huggiesów. Zobaczymy na co moje chłopaki lepiej zareagują.

reklama
Ja chyba kupię pampersy... A za kosmetyki jeszcze się nie zabieram, bo ciekawe czy moja mała nie będzie na większość kosmetyków uczulona, jak ja stara matka nie mogę brzuszka oliwką Jonsona smarować bo mnie wysypuje.

Do góry