reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dzieki dziewczyny za zyczonka. Dzien niestety minal mi w bolach w biodrze i kregoslupie, dzis jade z mezem do jego klubowego lekarza zeby mnie obejrzal i ewentualnie dal namiar na dobrego ortopede bo nie dam rady chodzic z bolem jeszcze 2 miesiace :angry:

Ja mam w planie ruszyc z przygotowaniami pod koniec miesiaca albo jak minie mi bol... bo poki co uniemozliwia mi chodzenie... :angry:

reklama
A ja wczoraj widzialam przez Skypa nowy woz naszego synka;-)Rodzice go wczoraj odebrali i zrobili mi prezentacje. Jestem zachwycona:-)i nie moge sie doczekac az do mnie przyjedzie:tak::-D
Super:-)

Dziewczynki co sądzicie o łózeczkach DREWX na kółkach, mi się wydają mało stabilne. Cena jest przyzwoita bo około 370 zł.
Bardzo ładne
a to teraz rozumiem, my dokupiliśmy do naszej spacerówki używaną gondolę i ona wygląda jak malutkie łóżeczko, ma nawet specjalne składane nóżki do postawienia
Super wygląda:-)

:-)To moje dzisiejsze nabytki:-D Uwielbiam szukać takie rzeczy:tak:
Śliczne:-)

Ja zaopatrzyłam się w "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka",
Mam te książeczki ;-)

Przepraszam że post pod postem ale tu zdjęcia
mothercare:-)
Ten komplet z kozaczkami super :-)

Abeja spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego :-D:-D

Co do proszków to patrzyłam na Jelp i w realu i carrefour był po około 33 zł a w auchanie po 24 zł - chyba że to była jakaś promocja.

Przepraszam że post pod postem ale tu zdjęcia
mothercare:-)

Zobacz załącznik 153874

h&m były komplety razem z kozaczkami:-D

Zobacz załącznik 153875

mam ten drugi komplet :)

Dzisiaj rano moja mama przywiozła mi prezent od siostry dla małej okazało się ,że jest to :szok:zielony nocnik zapachowy Disneya w kubusia puchatka itd. chyba nikt nie ma takiej wyprawkidla pierwszego dziecka:-D

a widziałam takie nocniczki w biedronce.śliczne. były jeszcze tego samego typu podkładki na sedes czy jak to się tam nazywa;-)

dziewczyny który krem linomag jest najlepszy. jestem taka nieuświadomiona, myślałam że jest tylko jeden a tu mi tyle wyskoczyło w internecie ze nie wiem co zamówić

no i jeszcze który aspirator do nosa frida, marimer, otrivin baby. czy nie ma to znaczenia?

o tantum rosa to o to chodziło http://www.cefarm24.pl/tantum-rosa-puder-x-10-sasz-p1052.html ?

szczotka do włosow to najlepsza z naturalnego włosia?

troche pytań ale chce zrobić apteczne zakupy za jednym razem. może macie jakiś pomysł co powinnam jeszcze zakupić:

emulsja do kąpieli - oilatum soft
krem do brodawek - bepathen
krem do pupki - linomag
do przemywania oczków-sól fizjologiczna
do pępuszka - leko (wezmę na spróbowanie) ale też spirytus 70 %
patyczki do uszu, gaziki, waciki
podkłądy ginekologiczne,
wkłądki laktacyjne,
tantum rosa (czy może coś innego do przemywania rany poporodowej???)
majteczki siateczkowe
aspirator do noska,
szczotka do włosów
nożyczki do paznokci
osłonki do karmienia na piersi

Ostatnia edycja:
Pszczółko ja polecam Fridę:tak:
Tamtum rosa rewelacja:tak: ale zaczęłam używać po powrocie do domu bo w szpitalu nie było na to warunków:no:
Oilatum też super
Leko się nie sprawdziło bo te płatki zahaczały się o kikut pępowiny:baffled: przemywałam patyczkami do uszu namoczonymi w spirytusie :tak:

u mnie w szpitalu wymagają mydło bambino i oliwkę również bambino:tak: szkoda zabierać lepszych kosmetyków bo ktoś pożyczy i już nie wróci:baffled: u mnie tak było:baffled:

Abeja spóźniona wszystkiego najlepszego :-).

Ja do dupki raczej kupię sudocrem, ale to zależy od dziecka, na początek lepiej kupować małe opakowania kosmetyków bo może się okazać, że coś nie będzie pasowało naszej dzidzi.
U starszego linomag odparzał dupkę. A po alantanie w pudrze dostawał wysypki. Akurat sudocrem się sprawdził, ale wcale nie musi tak być za drugim razem.

A ja do pupy używałam bepanthenu w maści. Po sudocremie Mała miała zaczerwienienia. Linomag mnie odrzucał - zapach mi nie pasował ;-)
Pszczółko, nie zapomnij o jałowych gazikach.

reklama
Do góry