reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Tamtum rosa rewelacja:tak: ale zaczęłam używać po powrocie do domu bo w szpitalu nie było na to warunków:no:
Na jakims forum wyczytalam ze mamusie chcace uzywac Tantum rosa juz w szpitalu rozrabiaja ten proszek w taniej butelce dla niemowlat (z wieksza dziurka w smoczku) i poprostu polewaja krocze np. po siku,podobno mniej szczypie,ale nie wiem na ile to dobry sposob..;-)

reklama
Abeja - Identyczny mam jak ten ktory pokazalas :-) Z tej samej firmy tylko, ze ma złączone nózki razem..tyle ze na 3-6 mies. [dostalam od znajomej] :-(

Dzieki za odpowiedz, bede wiedziala co kupowac.

Czyli kiedy nasze maluchy sie urodza.. przewidujac w pazdzierniku, na spacerek wystarczy malenstwu taki kombinezonik i na to kocyk, i wiadoma rzecz - przykrycie od gondoli tak?

dziękuje za odpowiedzi. wiedziałam że na was mozna liczyć:-)

co do sudocremu to ja już go mam ale czytałam że najlepiej go stosować jak już są odparzenia.

chyba też przydał się by jakiś krem jak z dzieckiem będzie się na spacer wychodzić?

co do pampersów to ja kupie narazie jedną paczkę pamper new born

Na jakims forum wyczytalam ze mamusie chcace uzywac Tantum rosa juz w szpitalu rozrabiaja ten proszek w taniej butelce dla niemowlat (z wieksza dziurka w smoczku) i poprostu polewaja krocze np. po siku,podobno mniej szczypie,ale nie wiem na ile to dobry sposob..;-)
Można w butelce po wodzie 0,5 l takiej z dziubkiem (ala bidon) rozrobić tylko w przegotowanej wodzie.

Ja mam dwie małe paczki (po 27 sztuk) Pampers new baby, takie w żółtym opakowaniu.
A ja właśnie się zastanawiam. Bo położna mi mówiła, że często dzieci właśnie na pampersy są uczulone podobno mniej na huggies albo te z rossmana już sama nie wiem :confused::baffled:

te new born sprzedają w takich dużych paczkach? kurcze ja tylko widzę w tych małych.
też słyszałam że te biedronkowe dada są ok, ale podobno trochę mniej wchłaniają

reklama
Z tych tańszych pampersów, mi wiadomo, że ok są DADA z biedronki i te ROSSMANOWSKIE [wiadomo z kąd:-p ]. Używały ich 2 koleżanki, i kuzynka. Wszystkie zadowolone.

Do góry