reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

A co do książek..jesli jesteś zupełnie zielona..jak np ja :happy2: to polecam książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka", które wydawane jest z plyta i masz na filmie jak chwytać dziecko, kapać, ubierać, karmić itp.

ha ja też jestem fanką tego pana ;-)
Dentico prześliczny ten różowy kombinezonik, wygląda na cieplutki i mięciutki

reklama
Ja też raczej tylko czasopisma czytam "M jak Mama" ,czy "9 miesięcy",poza tym jakąś tam wiedzę posiadam po Córci,zresztą przy Niej też bez książki sobie poradziłam,więc i teraz myślę dam radę;-);-);-)
Wiadomo,mama swemu Dziecku,krzywdy nie zrobi:-):-):-)

Dentico,ciuszki super:tak::tak::tak:

Witam,

Jak któraś z okolic Warszawy ma ochotę na lekturę o dzieciach to zapraszam do mnie, chętnie pożyczę, mam trochę książek.

A jak ktoś lubi czytać czasopisma o dzieciach i ma niedosyt zawartości na rynku to mam pudło archiwalnych różnych do oddania.

Ja się już naczytałam poprzednim razem, teraz wolę inne lektury :-).

Ja zastanawiam się nad takim pudełkiem do mikrofalówki do sterylizacji, w sumie nie są drogie a nareszcie byłby jakiś realny pożytek z posiadania mikrofalówki :-).

Oooo zupełnie jak ja kiedyś. Tyle, że ja się swoich zbiorów już pozbyłam i teraz tylko takie bliźniacze zbieram ;-)

Co do sterylizatorem do mikrofali - byłabym za, ale ja jestem antymikrofalowa ;-). Obiecałam sobie, że w życiu nie będę miała mikrofali w domu. Wystarczy mi naprawdę dobra kuchenka i piekarnik. Moja siostra kupiła sobie taką co to niby może robić i za piekarnik, ale wiecie co? Zdecydowanie smaczniejsze rzeczy wychodzą z normalnych urządzeń. A jak dobrej jakości urządzenia, to i szybko wszystko gotują/pieką. Kupiłam sobie genialną płytę grzejną i teraz od czasu do czasu się zastanawiam po co mi czajnik elektryczny, skoro w garnku mi się połowę krócej woda grzeje :-D

Ja narazie też tylko czytam gazetki dla kobiety w ciąży i przyszłych rodziców:tak:mam nadzieje że instynkt macierzyński podpowie mi później co i jak zrobić:-D

Gemelo ja to nawet nie pamiętam po co my tę mikrofalówkę kupiliśmy :-). Piekarnik mam elektryczny w kuchence, którą dostaliśmy na nowe mieszkanie (ale mikrofalówkę mieliśmy wcześniej), przyznam, że głównie do podgrzewania czasami jej używamy, bo rozmrażać też wolę powoli w lodówce.

ja sobie upatrzyłam taki kombinezonik w Next:

Buy Dog All In One from the Next UK online shop

albo taki bo chyba cieplejszy:

Buy Red All-In-One from the Next UK online shop

takie śpioszki:

Buy Blue Dog Sleepsuits Three Pack from the Next UK online shop

body:
Buy Essential Long Sleeve Bodysuits Five Pack from the Next UK online shop

takie spioszki:
Buy Bright Sleepsuits Three Pack from the Next UK online shop

taki sweterek do szpitala:

Buy White Bunny Knitted Cardigan from the Next UK online shop

czapeczka
Buy White Knitted Hat And Mitts from the Next UK online shop'
zrobie sobie przyjemność takimi śpioszkami:

Buy Mummy Sleepsuit from the Next UK online shop

i coś takiego:

Buy Tatty Teddy Sleepsuit And Hat from the Next UK online shop

Next był moją ulubioną marką jak pacowałam w Anglii dlatego nie odmówię sobie przyjemności ubirania dziecka w tym sklepie:)
ciekawa jestem tylko czy mają te rzeczy w Złotych Tarasach:-)

Katarzynko takie spioszki jak poslslas linka na koncu mam cale pudlo i zamierzamd ac troche kolezance bp wiem ze tego nie wykorzystam ... Wlasnie z nexta poprzywozila mi pelno z irlandii szwagierka rowniez na tym punkcie mam chopla

Next był moją ulubioną marką jak pacowałam w Anglii dlatego nie odmówię sobie przyjemności ubirania dziecka w tym sklepie:)
ciekawa jestem tylko czy mają te rzeczy w Złotych Tarasach:-)
Radze zajrzec na Ebay;-)Czesto sprzedawcy zgadzaja sie wysylac rzeczy do Polski. Ten pierwszy kombinezonik kupilam z przesylka za £6 nowy,z tym ze mieszkam w UK;-):tak:

reklama
Do góry