reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Nie widzę takiego tematu w "Październiku 2009" więc postanowiłam założyć nowy watek. Ciekawa jestem czy upatrzyłyście sobie już jakieś wózki dla Waszych małych pociech :-) Mogłybyśmy tu pisać co kupiłyśmy bądź co zamierzamy kupić oraz nasze opinie na temat wózków - być moze pomoże to niektórym osobom w podjęciu decyzji :wink:

Jeśli chodzi o mój wybór to sugerowałam się wózkiem wielofunkcyjnym: cena do ok 1500, małą wagą bo mieszkam na IV piętrze, żeby w spacerówce było regulowane oparcie i podnóżek, możliwość zapięcie spacerówki przodem i tyłem, skrętne przednie koła oraz ochraniacz na nóżki do spacerówki. Zastanawiam się nad Espiro GT lub GTX lub nad Coneco Barracuda. Ja bardziej jestem za tym pierwszym a mój M za tym drugim :-D ale musimy je jeszcze dokładnie w sklepie obejrzeć bo na razie to wybraliśmy je na podstawie informacji ze stron internetowych.

Czy któraś z Was zakupiła sobie może któryś z tych wózeczków i mogłaby mi coś napisać na ich temat?

No i przede wszystkim jakie wózki Wy już wybrałyście? :happy2:
ja kieruje się podobnymi kryteriami bo rowniez mieszkanm na IV piętrze bez windy:baffled: Nic jeszcze nie upatrzyłam. Podobne kwestie omawiamy na wątku "wyprawka.." ale tam trzeba troszkę poszukać w postach:-)

reklama
Dziewczyny a ja uwielbiam prasować a szczególnie małe ciuszki:-):-):-) normalnie jak byłam nianią to w czasie drzemki maluszka zawsze prasowałam bo to lubiłam...
teraz już się nie mogę doczekać kiedy będę miała te wszystkie ciuszki w domu poprane i do prasowania:tak::tak::tak:
Jak coś to możecie mi podrzucic swoje:-p pomogę hihi

a ja nie przepadam za prasowaniem, może podrzuce ci ubranka:-):-):-):-):-):-):-) , trochę tego już mam:-)
część ubranek już uprałam i uprasowałam. To ta część używanych od bratowej, sporo jest dziewczęcych, ciekawe co zrobię jak to będzie chłopiec;-)

poczytaj trochę o sile umysłu :-D:-D:-D jak sobie będziesz wmawiać takie przesady to tylko przyciągasz złą energią:tak: nawet jak teraz urodzisz kochana to dzidzia ma już bardzo duże szanse... a jak poczekasz jeszcze trochę do ostatniego miesiąca ciąży to:
1. poturlasz się trochę po sklepie
2. zasapiesz się
3. wywołasz poród tym chodzeniem
4. nie zdarzysz wszystkiego kupić
5. spowoduje to u Ciebie jeszcze większy stres, że dla dzidzi nic nie masz...

z dwojga złego wolę zakupy teraz :-D:-D:-D

zresztą od piątego tygodnia ciąży ze sklepów nie wychodzę:-D:-D:-D ciągle coś kupuję :happy:

przepraszam ale śmieszą mnie przesady.... na studniówce nie miałam czerwonych gaci, 2 dni przed maturą poszłam do fryzjera... matura jedna z lepszych w klasie:-D:-D:-D
czarne koty są piękne:happy:
przechodzenie pod drabiną uwielbiam:happy:
obwiązuję się koralami, patrzę na kulawych, na ślepych też, piję piwo karmelkowe, myję okna...

szczerze?

misia codziennie szczęśliwymi kopniaczkami daje mamie znać, że ją kocha:-D

a październik już niedługo.........

Oj ja też lubie te wszystkie maleńkie ubranka, zwłaszcza NEXT i Zara zachęcają mnie najbardziej;-) są teraz takie przeceny, że niektóre ubranka kosztują tyle co w ciuchlandzie lub w supermarkecie. Jak mam wybierać pomiędzy tymi dwoma to zdecydowanie wolę Zarę niż Tesco :-)

HEJ MAMUŚKI !!! jak sie czujecie ? ja tez w przyszlym tygodniu jade z mezem na zakupy . juz nie moge sie doczekac. poniewaz moj syn ma juz 13 lat to juz nie pamietam co trzeba miec ale na nowo sie naucze wszystkiego . pozdrawiam:-D
Na pewno szybko sobie przypomnisz jak buszowac po sklepach:-):-):-) wszystko jest takie ładne. Wczoraj oglądałam łóżeczka, najładniejsze kosztowały około 1500 :-)

Myślałam, że teraz są niedostępne, my za pierwszym razem mieliśmy taki materacyk, myślę, że dobrze się sprawdzał:
MATERAC DANPOL KOKOS-PIANKA-KOKOS KOMFORT II (702251917) - Aukcje internetowe Allegro

Z nudów zaczęłam moją listę wyprawkową aktualizować.

ja mam taki materacyk. wygląda dość solidnie. a jak myślicie zdjąć pokrowiec i wyprać??

co do kołyski to ja roksi miałam kupić taką samą :-). fakt jest to dość spory wydatek na bardzo krótko, ale jaki śliczny no i można potem ją sprzedać ;-)
nie zdecydowałam się jednak i teraz w sumie nie wiem dlaczego :-) kupiłam drewniane i jestem nim zachwycona. Jednak widzę minusy tej decyzji. Jak je złożyłam to okazało się że nie ma na nie miejsca.:sorry2: Wczoraj musiałam zrobić przemeblowanie w pokoju. wynieść biurko z komputerem i parę rzeczy poprzestawiać. Z kołyską było by jednak łatwiej, ale za to dzidzia ma swój kącik. W tyg kupie jeszcze naklejki na ściane w pepco i parę innych drobiazgów i będzie pięknie ;-)
A jak ktoś nie jest zdecydowany na łóżeczko drewniane to z czystym sumieniem polecam takie jak ja kupiłam. Na zdjęciach w allegro nie wygląda może zachęcająco, ale w rzeczywistości jest bardzo ładne.

Co do wózków to ja myślę o zakupie spacerówki na wiosnę. Mam nadzieje że już trochę je wtedy przetestujecie, bo jak na razie widzę to jeden wielki mętlik i nie wiadomo co wybrać :-)

:-)To moje dzisiejsze nabytki:-D Uwielbiam szukać takie rzeczy:tak:

a.jpg

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

a dużą ma gondolę Mutsy4Rider?

heh :-) może to i dziwne, ale nie było to dla mnie istotne..nie mierzyłam tego wózka..moja koleżanka ma bardzo dłuuugą córeczke i woziła ją spokojnie 6 miesięcy..

Bardzo ładne. Ja mam mało przestrzeni w domku, więc mi potrzebna jest szuflada. Ale powiem wam, że mam takie "głupie" łóżeczko, że szuflada nie ma przykrycia. Wtedy jak się materacyk umieści na górnym położeniu łóżeczka. Ale mój M. zrobi ładne przykrycie, żeby się nie kurzyło.

I super :tak:

A co do książek..jesli jesteś zupełnie zielona..jak np ja :happy2: to polecam książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka", które wydawane jest z plyta i masz na filmie jak chwytać dziecko, kapać, ubierać, karmić itp.

Ostatnia edycja:
A co do książek..jesli jesteś zupełnie zielona..jak np ja :happy2: to polecam książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka", które wydawane jest z plyta i masz na filmie jak chwytać dziecko, kapać, ubierać, karmić itp.

Owłaśnie tego mi było trzeba, bardzo lubię oglądać i słuchać rad tego człowieka w TVN. Już zaglądam na allegro i chyba zaraz zakup będzie :tak:

reklama
Witam,

Jak któraś z okolic Warszawy ma ochotę na lekturę o dzieciach to zapraszam do mnie, chętnie pożyczę, mam trochę książek.

A jak ktoś lubi czytać czasopisma o dzieciach i ma niedosyt zawartości na rynku to mam pudło archiwalnych różnych do oddania.

Ja się już naczytałam poprzednim razem, teraz wolę inne lektury :-).

Ja zastanawiam się nad takim pudełkiem do mikrofalówki do sterylizacji, w sumie nie są drogie a nareszcie byłby jakiś realny pożytek z posiadania mikrofalówki :-).

Ostatnia edycja:
Do góry