reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Katarzyna dziecku i tak wszystko jedno jakie łóżeczko to tylko nasza rodziców podświadomość uważa, że czym droższe tym ładniejsze, a łóżeczo góra na 3 lata :-).
My mamy zwykłe łóżeczka i drewniane i turystyczne, jedno dziecko się wychowało to i drugie się wychowa :-).

roksi23 a to teraz rozumiem, my dokupiliśmy do naszej spacerówki używaną gondolę i ona wygląda jak malutkie łóżeczko, ma nawet specjalne składane nóżki do postawienia
product-327-l-5.jpg

i zastanawiamy się czy na początek rozkładać łóżeczko ale chyba mimo wszystko rozłożymy. Synek od początku spał w normalnym łóżeczku i było ok. Tylko się cały czas zastanawiamy czy rozłożymy drewniane czy turystyczne. Jedyne co ma więcej turystyczne to przypinane bieguny ale my starszego nie bujaliśmy i pewnie młodszego też nie będziemy przyzwyczajać.
My też będziemy z czasem przenosić drugiego do pokoju starszego, właściwie mamy zaplanowane miejsce tyle, że mi się wydaje, że dobrze, żeby młodszy przesypiał noce bo tak będzie budził starszego.

reklama
Dziewczyny bylam w saturnie i jak ktoras z was ma taki sklep w meisice to radze sie wybrac za 280 zl jest zzestaw niemiciej dobrej firmy 5 w 1 : smoczek z termometrem , woki toki ( jakos tak:p:) podgrzewacz sterylizator parowy i torba czymajaca cieplo polecam probowalam juz wczoraj dobrze dziala:) i na gwarancji rok:)

Ja podgrzewacza i sterylizatora nie kupuję na razie, mam zamiar karmić piersią jak za pierwszym razem i wtedy praktycznie nie używaliśmy butelki przez pierwsze pół roku a mało kto sterylizuje dłużej niż pół roku.
Podgrzewacz to też raczej przy butelkowym karmieniu się przydaje, bo wtedy można w nocy wodę trzymać z odpowiednią temperaturą. Bo zupkę to się przygrzewa 2 minuty i w garnuszku z wodą :-).
Chciałabym bardzo, żeby drugi polubił słoiczki, pierwszy pluł na kilometr i musiałam mu prawie od razu zacząć gotować, wyszukiwanie zdrowych warzyw, dozwolonych mięs to była tragedia, no i na wyjazdach kiepsko. Słoiczki to fajna sprawa :-).
Termometr mamy douszny, kupiliśmy już dla Krystiana - super sprawa polecam.
Ale całość rzeczywiście atrakcyjna cenowo :-).

Ostatnia edycja:
Roksi bardz mi się podoba ta kołyseczka :-) szkoda tylko ze to takie niefuncjonalne. Jak ja sobie przypomnę Zuzę w wieku 5 miesiecy to bałabym się ją trzymac w kołysce taka już była "ciekawa swiata" że musielismy juz opuscić łózeczko.

Ja używałam butelek od czasu do czasu mimo karmienia piersią - czasem ktoś podawał moje odciągniete mleko :-) ale zamiast sterylizatora używałam parowaru tzn. naczynia do gotowania na parze - doskonale spełnia tą funkcję a dostaliśmy na wesele. Podgrzewacz do słoiczków sie przydał również, musze się zastanowic której kolezanki jest :-)

shenkoka :-) ja też wybralabym mutsy urban rider :-) powiem Ci ze nawet rozgladam sie na allegro i zastanawiam czy uzywanego stelaża z gondola nie zakupić... jeśli się trafi w dobrej cenie. Spacerówkę mam bardzo dobra leą i zwinną więc na spacerówce mi juz nie zalezy... no.. zobaczymy jak się trafi to kupimy, jak nie to objeździmy tym co jest :-)

Izus masz na myśli samsungowe silver nano czyli pranie z jonami srebra? :-) ja się długo zastanawialam nad kpnem tej pralki bo to taki wypsiony system antyalergiczny, ale w koncu stanęło na innej... a wyprac czemu nie? i tak najdzie zarazkami w szafie :-D

Tak, to ta pralka. Ja tak troszkę z przymróżeniem oka patrzę na ten system ;-) Jak kupowałam, to bardziej interesowała mnie porcelanowa grzałka. Oj tak, bakterii wystarczy z innych źródeł :-D

Dziewczyny..chcialam się was poradzić..nie chcąc ulegac presji marek poszukałam na allegro łóżeczek..no i znalazlam: opuszczany bok, wyjmowane szcebelki, bujaki i kółka... Łożeczko Agata Opuszczany BOK ! NOWOŚĆ !! (696301251) - Aukcje internetowe Allegro

cena przystępna i to bardzo..
co o tym myslicie?

Bardzo ładne. Ja mam mało przestrzeni w domku, więc mi potrzebna jest szuflada. Ale powiem wam, że mam takie "głupie" łóżeczko, że szuflada nie ma przykrycia. Wtedy jak się materacyk umieści na górnym położeniu łóżeczka. Ale mój M. zrobi ładne przykrycie, żeby się nie kurzyło.

Witajcie dziewczyny :-) ja powoli tez zaczynam kompletować wyprawkę dla mojego synka :-) zakupiłam już parę ciuszków, łóżeczko i wózek kupimy dopiero jakiś miesiąc przed terminem bo zauważyłam tendencję spadających cen wózków więc się wstrzymam.
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to są fajne promocje ubranek w Tesco pakowanych po 3 albo 5 sztuk 100% bawełna, ja np kupiłam zestaw 3 pajaców za 17zł, a także ręczniki z kapturkiem 100% bawełny 75x75 za 17zł w Stokrotce :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Nie widzę takiego tematu w "Październiku 2009" więc postanowiłam założyć nowy watek. Ciekawa jestem czy upatrzyłyście sobie już jakieś wózki dla Waszych małych pociech :-) Mogłybyśmy tu pisać co kupiłyśmy bądź co zamierzamy kupić oraz nasze opinie na temat wózków - być moze pomoże to niektórym osobom w podjęciu decyzji :wink:

Jeśli chodzi o mój wybór to sugerowałam się wózkiem wielofunkcyjnym: cena do ok 1500, małą wagą bo mieszkam na IV piętrze, żeby w spacerówce było regulowane oparcie i podnóżek, możliwość zapięcie spacerówki przodem i tyłem, skrętne przednie koła oraz ochraniacz na nóżki do spacerówki. Zastanawiam się nad Espiro GT lub GTX lub nad Coneco Barracuda. Ja bardziej jestem za tym pierwszym a mój M za tym drugim :-D ale musimy je jeszcze dokładnie w sklepie obejrzeć bo na razie to wybraliśmy je na podstawie informacji ze stron internetowych.

Czy któraś z Was zakupiła sobie może któryś z tych wózeczków i mogłaby mi coś napisać na ich temat?

No i przede wszystkim jakie wózki Wy już wybrałyście? :happy2:

reklama
Do góry