reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

asienka_r - Wszystkie sa takie jak w PL, wiec rozmiarowka ta sama :)
I sie pochwalę :-p
[coś nacisnęłam w aparacie, niewiem co bo tam menu jest po niemiecku i foty zaczely wychodzic takie niewyrazne, dopiero ostatnie mi sie udalo zrobic normalne, no ale coz... sorki ;p]
1. 50
fouri.jpg

2. 50
twoc.jpg

3.50 i 56
threevth.jpg

4. 50 i 56
fivei.jpg

5. 62
onemlo.jpg

Tak się dziwiłam własnie, jak pisałaś o tej rozmiarówce, bo pamiętam, jak znajoma z Niemiec kupiła kilka rzeczy dla mojej siostry i jej córeczki, to właśnie był rozmiar62, 56 i 68. Ale rzeczy gatunkowo bardzo dobre, podobne troche do Twoich:-):-). Bardzo przyjemne w dodyku i przez jakiś czs Jula uwielbiałą w nich chodzić:-D

A w ogóle to wszystkie rzeczy śliczne

reklama
Dentico ten po prawej to Feretti:confused: mam pościel z takim wzorkiem u córci:tak: jeśli chodzi o jakość materiału w użytku i praniu to super:tak:

ja kupiłam śpiworek do spania w Tesco za 24zł (0-6m) taki Śliczny śpiworek do spania CHEROKEE 0-6mths (681262289) - Aukcje internetowe Allegro
a po córci mam taki (6-12m) Śpiworek CHEROKEE ___ 0-6 miesięcy (686074039) - Aukcje internetowe Allegro

też mamy ich pościel i rozeek-tyle że ich rozki są stosunkowo drogie-drugi kupujemy taki zwykły

moje najnowsze ciuszki dla Bianki :-) mega wyprzedaż
Śliczne:-)

asienka_r - Wszystkie sa takie jak w PL, wiec rozmiarowka ta sama :)
I sie pochwalę :-p
Super:-)

My dziś w ramach wyprawki wydaliśmy prawie 300zł na farby i akcesoria malarskie w celu pomalowania pokoju chłopaków :-).
Kupiliśmy disneya śnieżki, już się nie mogę doczekać na malowanie, tylko wcześniej m. musi do końca zeskrobać ściany, kupił jakiś preparat ale strasznie śmierdzący.
Teraz czekamy na fotki nowego pokoju :-D:-D

A oto moje dzisiejsze zdobycze lumpkowe :tak:
Super:-)

no właśnie - też się chyba powoli zabiorę za przepranie tych wszystkich malutkich ubranek :)
muszę się przy okazji zorientować ile czego jest - bo już się trochę w tym zdążyłam pogubić :rofl2:

do tej pory kupowałam rozmiarówkę 56-62-68, ale wszystko wskazuje na to że mała będzie też tak drobna jak jej mama, więc i trochę ciuszków w rozmiarze 50 może się na początek przydać..

Wiecie ja nie mogę się za wcześnie rozpakować. Mąż się napalił na remont, jeszcze chce kuchnię, łazienkę i przedpokój odświeżyć, tak, że na przyszłość by tylko duży pokój został. Potem to wszystko trzeba będzie posprzątać.
A ubranka po Krystianie nadal mam na wsi wywiezione. W tej chwili nawet za bardzo nie mogę przepatrzeć co mam w domu z kocyków itp. bo cały duży pokój zawalony jest gratami Krystiana.
Mi za pierwszym razem 50-tki się nie przydały.

Wiecie ja nie mogę się za wcześnie rozpakować. Mąż się napalił na remont, jeszcze chce kuchnię, łazienkę i przedpokój odświeżyć, tak, że na przyszłość by tylko duży pokój został. Potem to wszystko trzeba będzie posprzątać.
A ubranka po Krystianie nadal mam na wsi wywiezione. W tej chwili nawet za bardzo nie mogę przepatrzeć co mam w domu z kocyków itp. bo cały duży pokój zawalony jest gratami Krystiana.
Mi za pierwszym razem 50-tki się nie przydały.

Jagoda skąd ja to znam:rolleyes: miał być tylko pokój Natalki robiony a poszliśmy na całość:tak:

Jagoda no to rzeczywiście spory chaos z tym remontem wam się szykuje - i mąż całkiem nieźle "gniazdkuje" :-D

jakiś czas temu dostałam od koleżanki torbę ciuszków właśnie w rozm 50 (kupiła dla swojej wnuczki, same cudności bez różów - jak dla mnie to podstawa- i nawet nie zdążyła ich wysłać w paczce, jak dziecko już powyrastało). Więc jakby co kilka rzeczy już jest..
Natomiast sama nie wiem czy robić teraz takie zakupy, czy może jednak poczekać jeszcze jakie będą dalsze szacunkowe prognozy lekarza co do wymiarów małej.
Na razie grunt że jest wszystko ok: wymiary są w normie i proporcjonalne i wszystko będzie też zależało od terminu porodu..

a ja przyznaję się bez bicia, że zdecydowałam się jednak na zakup X-LANDERA XA...
znalazł się jeden sprzedawca, który pokazał mi kilka rzeczy które odróżniają x-landera od espiro gtx a x-lander jest droższy o tylko 200 zł...

x-landera dużo łatwiej się prowadzi... bez problemu podjeżdza pod krawężnik jakby nic nie ważył:baffled: w odróżnieniu od espiro...
x-lander ma śpiworek do spacerówki a nie tylko okrycie na nóżki a to uważam ważne...
x-lander jest dużo zgrabniejszy w bryle... niby ta sama waga a jednak wygląda na mniejszy przy zachowaniu takiego samego miejsca dla dziecka...
x-lander jest dużo mniejszy po złożeniu...
x-lander ma lepszą spacerówkę...
x-lander ma dużo fajnych schowków i jest lepszej jakości po prostu materiałowo

co prawda planowałam wydać ok. 1000 zł na wózek a wydam 1400 ale w sumie kupię coś porządniejszego:happy:

reklama
A u mnie mają wymieniać rury wszystkie i kaloryfery.
W tygodniu ma być harmonogram prac podobno mają skończyć do 15 października i ja troszkę przerażona jestem:szok:. Mam blok z czerwonej cegły więc będzie kurzu co nie miara i pewnie trzeba będzie odmalować mieszkanie i porządnie wymyć.
Chyba będę musiała do rodziców się przenieść i tam poprać małe ubranka

Do góry