reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dobrze jest wyjąć z folii ale podejrzewam, że wystarczy tydzień-dwa przed porodem, czyli ewentualnie od 35tc można myśleć, choć mój m. składał łóżeczko jak ja byłam w szpitalu i też ze wszystkim zdążyliśmy.
Ubranka prać przed wrześniem trochę szkoda, bo się będą kurzyć, ja też zamierzam pod koniec sierpnia je zwieźć i przygotowywać we wrześniu. Spokojnie jeszcze sporo czasu jest.
U nas bardziej sprawdziło się turystyczne (tylko włożyłam normalny materac) bo w tym szczebelkowym Krystian spał do 8 miesięcy, potem przestał chcieć w nim spać, mimo, że założyłam 2 ochroniacze dookoła to i tak mu szczebelki przeszkadzały, przerzuciliśmy się na turystyczne i w tym drugim spał prawie do 3 lat.

reklama
Ja łóżeczko też mam po Córce,także Dzidzia bedzie miała w czym spać,do kupienia mam tylko materac i pościel,oraz pieluchy tetrowe,bo tak okazało się,że wszystko mam,właśnie koleżanka przywozi mi w przyszłum tygodniu ubranka unisex cały duży karton i nosidełko,a bratowa wanienkę i przewijak,także bardzo się cieszę,niby zakupy dla Maluszka to też radość,ale ja się cieszę,że to wszystko już będę miała z bani:tak::tak::tak:

dziewczyny już pierzecie ubranka??
Ja chyba dopiero we wrześniu zacznę prać.

termin mam a27pazdziernik czy otwierac materac z foli-mąz mówi ze tak by sie wywietrzyła ja sie boje że do wnetrza materaca kuż najdzie.co wy radzicie!

a i jeszcze jedno czy pierze się rożek przed używaniem -ze ciuszki i poszewki to wiem ale czy kołderke-to co jest w poszewce albo rozek ??
Tak jak napisały dziewczyny lepiej wyjąć pod koniec września.
Rożek tak- tylko trzeba wyjąć ten usztywniony wkład jeśli jest.

w mówiłam ze kupiłam pościel a nie pokazałam jaką
Bardzo ładne rzeczy:tak:

Ja już jakiś czas temu na x-landera xa się zdecydowałam,
Ja od początku jestem nastawiona na niego;-)

Ja zamierzam poprać wszystkie tekstylia jak dam radę, także fotelik samochodowy, gondolę, wyściółkę materaca.
Tak naprawdę nie znamy historii nawet nowej rzeczy i nie wiem z czym się stykały a dla skóry noworodka to lepiej, żeby jak najmniej niewiadomych było, lepiej, żeby jak najwięcej rzeczy przez lovellę lub jelp przeszło.
Ale ja już jestem po jednym AZS-owcu i alergiku pokarmowym to tak trochę dmucham na zimne.

To już zaczynacie pranie??? :zawstydzona/y: Matko, ale do tyłu jestem....:zawstydzona/y::-p Ja dopiero zaczynam zakupy...
A powiedzcie mi, czy pierze się tylko to, co ma bezpośredni kontakt ze skórą malucha, czy wszystko pierzecie, jak leci?

cyniczna to, że napisałam, że zamierzam prać wszystko, nie znaczy, że w tej chwili, na razie to nie mam ciuszków, za to mam kompletny bałagan w domu bo odnawiamy ściany w pokoju chłopaków. Myślę, że jak zabiorę się do rzeczy we wrześniu to zdążę, w końcu ciuszki nie schną miesiącami ;-).

U nas właśnie kończy się remont i jeszcze w tym tyg zabiore się za ciuszki, a wy dopiero we wrześniu........ja we wrześniu to już pewnie będę rodzić.Bo za miesiąc mam zdjęcie szwu.......

reklama
ja chcę już we wrześniu mieć wszystko gotowe - owszem, zawsze może się jeszcze okazać że dziecko się urodzi i po terminie, ale raczej wg tego kiedy zaczęły mi się pierwsze objawy ciąży to u mnie już pod koniec września mała będzie "donoszona"..

a w drugiej połowie sierpnia może się jeszcze i na jakiś urlop skusimy, więc tak sobie kombinuje, że jak to wszystko trzeba jeszcze uprasować to chyba rzeczywiście niedługo się zabiorę i za pranie i prasowanie. Po prostu będę spokojniejsza gdy już wszystko będzie gotowe.

No i trochę się obawiam pod koniec ciąży ataku śpiączki.. Pierwszy trymestr to chyba cały przespałam..

Do góry