reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja mam większość na krótki rękaw. wszytko to jednak spadkowe więc nie ma co marudzić, sama jednak kupowała bym na długi.

shenkoka łowy Ci sie udały :) a te śpioszki z łapkami znam, bo dostałam podobne :)

dziewczyny już pierzecie ubranka??

Ostatnia edycja:
reklama
kurde ale wam zazdroszczę z tymi ubrankami;-) bo ja mam wszystkie u mamy i dopiero zabiorę je w sierpniu:wściekła/y: i wtedy też zacznę kompletować resztę wyprawki bo nie pamiętam co mam a czego nie ;-) a jeszcze nie wiem nawet kim to moje dziecie jest i nie wiem dla kogo kupować:-p więc jak się nie ujawni w czwartek to będzie miało wszystko w neutralnych kolorach za kare i już:wściekła/y:

eedytka, wiesz ja celowo wybieram właśnie same neutralne ubranka.. np przesłodkie beże..
jakieś śliczne sukieneczki to chyba dopiero na lato będę zbierać, dla takiego leżącego maluszka nie miałoby to i tak większego sensu na zimę..
no i zawsze to planowanie strategiczne bo nie wiadomo czy następny będzie chłopiec czy dziewczynka :-D;-)

Ja też mam część body na krótki a część na długi rękaw, pewnie przydadzą się i jedne i drugie:tak:
Dziewczyny ubranka macie śliczne,:-) Karolinusia też mam takie spodenki tylko w kolorze lila wybrałam .:happy:
Catedra bardzo dobry wybór ,:tak: ja mam x-landera XT bardzo podobny , spacerówka super godola też ładna wygląda bardzo estetycznie i stabilnie , i możesz dokupić fotelik x-car z x-landera lub maxi cosi i podpiąć adaptorami do stelaża wózka:happy:

Asheara przyznam ze twoja tesciowa ma swietny gust! Rzeczy sa cudne,takie jakie sama bym chetnie kupila:tak::-D
Shenkoka fajne te ciuszki! Masz szczescie ze udalo Ci sie "wykopac" takie skarby:-)

Co do Body,mam kilka z krotkim rekawkiem (dostalam;) i 4 z dlugim.
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

No, ubranka to akurat ładne dla niuni wybrała, mi tez sie bardzo podobaja.
Szkoda, ze sama nie potrafi sobie tak dobrze ubran dobrac :-D

Tak się dziwiłam własnie, jak pisałaś o tej rozmiarówce, bo pamiętam, jak znajoma z Niemiec kupiła kilka rzeczy dla mojej siostry i jej córeczki, to właśnie był rozmiar62, 56 i 68. Ale rzeczy gatunkowo bardzo dobre, podobne troche do Twoich:-):-). Bardzo przyjemne w dodyku i przez jakiś czs Jula uwielbiałą w nich chodzić:-D

A w ogóle to wszystkie rzeczy śliczne

Hihi ;-) Ja myslalam, ze tak rozmiarowka bedzie inna bo zanim przyjechala to mi napisala, ze kupila 44,48:szok: Wiec nie rozumialam o co chodzi... ale to ona cos pokrecila bo jak widac najmniejsze mi przywiozla 50 :-p

Tez mi sie te niemieckiego ubranka bardzo podobaja, sa takie kolorowe :tak: Tu u nas w Pl udaje mi sie kupic same takie... nijakie, blade. A te ladne, ozdobne kolorowe to tylko w oryginalnych sklepach z tymi kosmicznymi cenami...a tam? 3 Euro za takiego spiocha :szok: Dla nich to jak dla nas 3 zlote... czyli bardzo malutko.

pszczółka maja - ja ubranek wypralam tylko czesc, mam zamiar niedlugo wyprac pozostala, chociaz i tak do porodu pewnie zdaza sie zakurzyc, tak czy siak bedzie trzeba prac jeszcze raz.

Boze wkońcu się udało chwile mnie nie było i nie umiałam nadrobi tego co napisałyście mężus dostał1 kopalnianą wypłate i było tego sporo więcej niz mysleliśmy wiec oprucz łużeczka i materaca i ewentualnie poszeweke kupilismy pościel rożek prezewijak i 2 przescieradełka zapomniałam podkładu pod materac ale cuż 11sierpnia jedziemy zamówic wózek bo naszej kolorystyki nie mają w madazynie-to kupie podkład X2 bo niechce takiego zwykłego ceratowego!Kupi sie też wóz i chyba wtedy nie będe szalec dopiero w wrzesniu reszte-my zakupy większe robimy po10 wtedy wiemy ile zostało z zeszłego miesiaca i jaka wyszła wypłata!
mam dziś takiego lenia- na obiad zrobiłam bigos złozyliśmy łużeczko-męzuś wybrał mężuś złożył ja wybierałam kolor pomagałam składac-trzybmałam i podawałam śrubki i włożyłam materac

termin mam a27pazdziernik czy otwierac materac z foli-mąz mówi ze tak by sie wywietrzyła ja sie boje że do wnetrza materaca kuż najdzie.co wy radzicie!

a i jeszcze jedno czy pierze się rożek przed używaniem -ze ciuszki i poszewki to wiem ale czy kołderke-to co jest w poszewce albo rozek ??

ja z łóżeczkiem mam problem.

niedawno byłam pewna że kupie kołyskę, ale jak znalazłam na allegro sprzedawane takie po 2 mies użytkowania (bo dziecko) wyrosło to się rozmyśliłam.

miało byś też turystyczne esprit różowe, ale nie ma wszystkiego co bym chciała, a te innych firm to jak mają wszystko co bym chciała to jakieś takie ceratowe są albo w takich nieciekawych kolorach więc mam wątpliwości.

znalazłam też nawet fajne drewniane - wyjmowane szczebelki, przykrywana szuflada, i rzeżbine serduszko, ma możliwość zamontowania bujaków i kułek no i są w kolorze białym, a takie najbardziej mi się podoba.

Jestem tak niezdecydowana i nie mam pojęcia co kupić:baffled::baffled:
Moj M. obejrzał i jest za drewnianym, ale jak je kupimy to i tak będzie trzeba jakieś turystyczne kupić bo maleństwo nie będzie miało w czym spać jak do moich rodziców pojedziemy no i planujemy jezdzić z dzieckiem więc nie wiem.

dziewczyny zakupy to już pełną parą idą :)

a co do materacyka to ja MAMUSIU bym jenak nie wyjmowała z foli

w mówiłam ze kupiłam pościel a nie pokazałam jaką
nie mam jeszcze fotek ale znalazłam ją
w zestawie poszwy podusia i kołderka i ochraniacz
Pościel dwu elementowa + ochraniacz kolekcja Princess Feretti - zdjęcia produktu
rozek mam taki tyle ze kupowałam w sklepie-hurtowni
łużeczko takie
Dziecko Sklep internetowy
materac
Dziecko Sklep internetowy
nadstawka wiadomo jak wyglada jeśli chodzi o wzory i kolory to
http://www.ceba.com.pl/- słoń zółty
prześcieradełko jedno bawełenka drugie frota z gumką oba!

ja mam na codzien drewniane lozeczko, turystyczne na wyjazdy (jestesmy dosc mobilni) szczerze powiedziawszy nie wyobrazam sobie uzywac turystycznego na codzien, ale to bardzo indywidualna sprawa :-)
hm... tak sobie mysle, ze ja nic nowego jeszcze nie mam heheheheh :-) ale ze podstawowe sprzety mam wszystkie w dobrym stanie to z jakimis ciuchowymi zakupami jeszcze sie wstrzymam... napewno do sierpnia jak zuza wroci do zlobka bo zrobic cos przy niej graniczy z cudem...

reklama
ja z łóżeczkiem mam problem.

niedawno byłam pewna że kupie kołyskę, ale jak znalazłam na allegro sprzedawane takie po 2 mies użytkowania (bo dziecko) wyrosło to się rozmyśliłam.

miało byś też turystyczne esprit różowe, ale nie ma wszystkiego co bym chciała, a te innych firm to jak mają wszystko co bym chciała to jakieś takie ceratowe są albo w takich nieciekawych kolorach więc mam wątpliwości.

znalazłam też nawet fajne drewniane - wyjmowane szczebelki, przykrywana szuflada, i rzeżbine serduszko, ma możliwość zamontowania bujaków i kułek no i są w kolorze białym, a takie najbardziej mi się podoba.

Jestem tak niezdecydowana i nie mam pojęcia co kupić:baffled::baffled:
Moj M. obejrzał i jest za drewnianym, ale jak je kupimy to i tak będzie trzeba jakieś turystyczne kupić bo maleństwo nie będzie miało w czym spać jak do moich rodziców pojedziemy no i planujemy jezdzić z dzieckiem więc nie wiem.

dziewczyny zakupy to już pełną parą idą :)

a co do materacyka to ja MAMUSIU bym jenak nie wyjmowała z foli

właśnie na wyjęcie z foli i pranie bedzie czas w pazdzierniku-hyba- bo wątpie ze urodze przed czasem ja nigdy nigdzie nie mogę zdązy zawsze z opuxnieniem dosieram na miejsce mąz jest ponktualny ale przed czasem tez nie bywa więc moze akurat 27 pazdziernik kurcze boje sie tylko bo niechce by mała urodziła sie1lub2 listopada to takie...smutne dni

Do góry