reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

przywiozłam ubranka od babci:tak: masakra babcia się śmiała że mogłam z walizką przyjechać:-D w sumie zabrałam te od 0-6 miesiąca i zajęły mi całą komodę :szok: no nic będę oddawać później do domu małego dziecka:tak: i przywozić na bieżąco kolejne:tak: jestem w szoku że córcia miała tyle ubranek:szok::szok::szok:

reklama
a my dzisiaj tzn..ja i mój psiak wybralismy sie na spacer po okolicy w poszukiwaniu ciucholandów z ciuszkami dla dzieci..nałazilismy że hej..i gdy juz mialam dośc i zbliżałam się zrezygnowana do domu..oczom moim ukazał się..nie wiem skąd, jak gdzie i kiedy..olbrzymi ciucholand..jakieś 3 minuty od mojego domku..heh akurat od dzis otwarty..nie musze mówic, że w te pedy odstawiłam psa do domu i polecialam na łowy..a bylo z czego wybierać :tak:także jestem zadowolona, bo kolejne spiochy, bodziaki i spodenki..po praniu..wylądują w komodzie Kajtka..:tak:

Mi tez sie ostatnio poszczescilo,bo wlascicielka naszego mieszkania ma rocznego synka i przywiozla mi po nim kilka rzeczy do wyboru (niektore jeszcze z metkami) zamieszczam foto ;)
Dziewczynki co myslicie o zakupie takiej profilowanej gabki na dno wanienki do kapieli noworodka? Czy to wygodne i praktyczne?

Załączniki

• 100_3449.jpg
    100_3449.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 63
  • 100_3451.jpg
    100_3451.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 56
  • 100_3450.jpg
    100_3450.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 51
  • 100_3452.jpg
    100_3452.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
ciuszki pierwsza klasa:-)
a co do tych gąbek do wanienki to słyszałam różne opinie i sama tego nie będę stosować bo też wydaje mi się że to składowisko bakterii i innych zarazków. Świetnie w tej roli spisują sie pieluszki tetrowe albo ręcznik włożony do wanienki:-) ale decyzja należy do Ciebie

a ja mam do was prośbe dziewczyny..o opinię..chcialabym kupic taki oto regal kąpielowy.. WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA = REGAŁ KĄPIELOWY 0045 (676449881) - Aukcje internetowe Allegro
Pomysłowe ale nie wiem czy wanienka nie jest mała.

A wanienkę kupię zwykłą bez udziwnień :-D .
Ja też kupuje normalną.

A widziałyście ranking pieluch? Pampers Active Baby na I miejscu (nie zaskoczyło mnie to), Tesco Unisex Nappies na II miejscu (lekki szok)... no, no... ale już Tesco Value miejsce II od końca hehe
Zaraz sobie poszukam tego rankingu.

Śliczne pieluszki.

Słodkie :-D

jestem w szoku że córcia miała tyle ubranek:szok::szok::szok:
To dobrze sporo Ci zakupów odejdzie ;-)

Dziewczynki co myslicie o zakupie takiej profilowanej gabki na dno wanienki do kapieli noworodka? Czy to wygodne i praktyczne?
Kiedyś słyszałam, że dno wanienki powinno być gładkie żeby łatwiej było utrzymać w czystości a na spód będę wkładała pieluszkę.

Ja też mam najzwyklejszą wanienkę i do niej będę wkładała pieluszkę tetrową
asienka pieluszka tetrowa jest beznadziejna zwija się i wypływa do góry:baffled: może są jakieś maty do kąpieli coś by dziecku przyjemniej było i się nie ślizgało:tak: miałam też taką gąbkę misia ale strasznie piła wodę:szok: i zawsze trzeba było dużo lać:baffled:

ja wam powiem, ze na początku kłądłam pieluszkę, ale tak jak roksi pisze zwija się i w zasadzie nie wiem czy jest mniej slisko... po krótkim czasie, jak widziałam, ze Kuba lubi się kąpać a nam nie sprawia to większej trudności wywaliłąm pieluchę i bez niczego kąpałam.

reklama
Do góry