reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Czytam, czytam i jednak dobrze, że nic jeszcze nie kupiłam... Przynajmniej mam czysty umysł :-D:-D:-D A wanienkę kupię zwykłą bez udziwnień :-D Ogólnie zaczynam mieć jakieś lajtowe podejście do zakupów dla dziecka. Może dlatego, że nie wiem, jakiej płci jest to Moje Dziecię :-D Zdążę...

reklama
witam, ja kupiłam zwyklą wanienkę i gąbke dużą wymieniłam już na mniejszą, dzisiaj przyjdzie wielka paka akcesoriów od pieluszek po grzebyki, kocyk, becik, chusteczki , aspirator, nożyczki itp. zakupiłam u jednego sprzedawcy na allegro 12 produktów, opłaca się:-), od wczoraj biore leki na skurcze więc z zakupami już się rozkręcam na maksa...nie mam na co czekać, ale nadal mam zgryz jeśli chodzi o wózek........... jestem na 99,9 % za x landerem XA, jeździłam wczoraj po sklepie, specjalnie dla mnie sprowadzili XT-3 koła dla porównania i wiecie co, 3-koła sa mniej zwrotne od 4 !!!! gdybym się sama nie przekonała to bym nie uwierzyła, sądziłam że jest odwrotnie, więc na 100-we biorę 4-kołowca ze skrętnymi kołami, ale nurtuje mnie nadal ta gondola, wym, wewn. 76*37, są tak skrajne opinie na temat wielkości tej gonodli, że aż śmieszne, jedni się zarzekają, że 2,5 miesięczne dziecko się nie mieści , inni że do 8-mego mies. w tej gondoli wozili:baffled:, generalnie pół na pół.....moje dziecko zacznie na świat wychodzić tak w drugiej połowie paździenika, jeśli urodzi się 30 września...tak myśle, ale czy do marca zmieści się w godnoli, i czy wogóle będzie chciała w niej jeżdzić, kiedy zacznie siadać, w 6-tym mies czy wcześniej ???? bo spaceróka z ciepłym śpiworem jest super, gdyby się już nie mieściła albo nie chciała jeździć-ciekawa świata....ale czy 5-cio mies. dziecko można w takiej głębokiej spacerówce wozić , śpiwór jest od góry do dołu, wkładka dla małego dziecka też fajna, cieplutka....może od lutego by się juz dało:confused:.heh ale się rozpisałam.....doradźcie jesi chce Wam się to czytać;-)

witam, ja kupiłam zwyklą wanienkę i gąbke dużą wymieniłam już na mniejszą, dzisiaj przyjdzie wielka paka akcesoriów od pieluszek po grzebyki, kocyk, becik, chusteczki , aspirator, nożyczki itp. zakupiłam u jednego sprzedawcy na allegro 12 produktów, opłaca się:-), od wczoraj biore leki na skurcze więc z zakupami już się rozkręcam na maksa...nie mam na co czekać, ale nadal mam zgryz jeśli chodzi o wózek........... jestem na 99,9 % za x landerem XA, jeździłam wczoraj po sklepie, specjalnie dla mnie sprowadzili XT-3 koła dla porównania i wiecie co, 3-koła sa mniej zwrotne od 4 !!!! gdybym się sama nie przekonała to bym nie uwierzyła, sądziłam że jest odwrotnie, więc na 100-we biorę 4-kołowca ze skrętnymi kołami, ale nurtuje mnie nadal ta gondola, wym, wewn. 76*37, są tak skrajne opinie na temat wielkości tej gonodli, że aż śmieszne, jedni się zarzekają, że 2,5 miesięczne dziecko się nie mieści , inni że do 8-mego mies. w tej gondoli wozili:baffled:, generalnie pół na pół.....moje dziecko zacznie na świat wychodzić tak w drugiej połowie paździenika, jeśli urodzi się 30 września...tak myśle, ale czy do marca zmieści się w godnoli, i czy wogóle będzie chciała w niej jeżdzić, kiedy zacznie siadać, w 6-tym mies czy wcześniej ???? bo spaceróka z ciepłym śpiworem jest super, gdyby się już nie mieściła albo nie chciała jeździć-ciekawa świata....ale czy 5-cio mies. dziecko można w takiej głębokiej spacerówce wozić , śpiwór jest od góry do dołu, wkładka dla małego dziecka też fajna, cieplutka....może od lutego by się juz dało:confused:.heh ale się rozpisałam.....doradźcie jesi chce Wam się to czytać;-)

moje osobiste zdanie jest takie, że to gruba przesada z tym gadaniem o wielkości gondolek... zazwyczaj DUŻE gondolki mają 5 cm więcej na długości niż xlander... oglądałam go nie raz na żywo i uważam że jeżeli ma się pieniądze to można tyle dac za ten wózek bo jest porządny i wart swojej ceny... 5 miesięczne dziecko tez wsadzisz w spacerówkę tylko wtedy będziesz raczej na początku obniżać siedzonko aby nie było całkiem siedzące...

zależy od dzidzi...

ja kupuję mniej wiecej tej samej wielkości gondolkę i śmiem twierdzić ze to przesada ciągłe opowiadanie jak to dziecko ma mieć mało luzu.... wózek jest od wożenia a nie od spania i przebywania w nim dziecka 24/dobę...

co do ceny... za mniejsze pieniądze są wózki podobnej jakości... ale to jak kto woli...

Cyniczna ja podobnie do Ciebie jakoś lajtowo podchodzę do zakupów... jeszcze prawie nic nie mam i chyba też powodem jest tego moje dziecko które jest tajniakiem i jeszcze nie wiemy płci....... ale to kwestia kilku dni i zacznę szaleć jak tylko pojadę do mamy...... razem wpadniemy do sklepu i będę dopiero kupować i kupować........

mi też tak strasznie gorąca że nie mam już siły i normalnie cała się kleję...ble.....

A widziałyście ranking pieluch? Pampers Active Baby na I miejscu (nie zaskoczyło mnie to), Tesco Unisex Nappies na II miejscu (lekki szok)... no, no... ale już Tesco Value miejsce II od końca hehe

Bo pampers to dobra marka:-). Ja wiem, że będę kupować pampersy, bo tu jest taka apteka, gdzie za dwie paczki płaci się tyle, co u nas w sklepie za jedną. A po co mam np. kupować "lidlowe" jak cenowo wyjdą mnie przy dwóch paczkach tyle samo, co oryginalne pampersy.:-)

my używaliśmy do roku pieluch pampers:tak: później przeszłam na pampersy z Rossmanna i uważam że są tak samo dobre jak pampersa z tym że nie są tak kolorowe:no:

chyba masz rację Cyniczna, juz dośc tego dywagowania na temat wielkości gondoli, biorę x-landera XA i koniec tematu, dzisiaj rano przyszła paczka ze skarbami od sprzedawcy z Bielska, super rzeczy w super cenach, wszystko pięknie zapakowane, jestem bardzo zadowolona, moge z czystym sumieniem polecić gościa , flanelowe pieluszki cudne, skarpetusie, nożyczki, kocyk, becik i wiele innych rzeczy luks, wysyła szybka, w 24 godziny towar był u mnie:tak: Śliczny ROŻEK - becik - śpiworek żyrafki krem. (686821924) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (678885139) - Aukcje internetowe Allegro
to nie reklama, poprostu polecam sprzedawcę i produkty:-)

reklama
Do góry