reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Sylvia ja przeprowadziłam synka do spacerówki jak miał 4 miesiące, tyle, że to był sierpień a nie marzec. Nie dziwcie się z tymi gondolami, po prostu dzieci są bardzo różne wzrostowo, najkrótsze noworodki ok 48-50cm do roku pewnie dojdą do 70cm może, te najdłuższe o wzroście pow. 62cm mogą na roczek mieć ponad 82cm.
Dlatego jedno dziecko może mieścić się w gondoli przez 2 miesiące a drugie przez 8 miesięcy, wszystko w normie, zależy jak duże jest.
Mój synek miał 57cm jak się urodził ale cały czas potem rósł szybko i do 2 lat nie schodził z 97 centyla wzrostu (to jest najwyższy centyl, oznacza, że tylko 3% populacji jest wyższa).
Dlatego jak kupowaliśmy spacerówkę to nie dokupiliśmy gondoli bo on by w nią już nie wszedł.
A teraz dokupiliśmy do spacerówki gondolę, bo jakby nie było noworodka i małego niemowlaka w spacerówce szczególnie zimą raczej się nie da wozić. Ale podejrzewam, że na wiosnę to większość z nas zacznie używać spacerówek.

cyniczna bo tesco ma dwa rodzaje pieluch jednorazowych, jedne (kiedyś takie fioletowe paczki) są super i nie ustępują firmowym pampersom czy huggies a drugie (kiedyś żółte paczki) to takie okropne tandetne ceraty. Mój małż się kiedyś pomylił przy kupowaniu i musiałam wyrzucić wielką paczkę pieluch, bo po pierwszej już Krystian był cały odparzony.

Ja do 10 miesięcy używałam pampersów na przemian z huggiesami (tymi droższymi), mój mały pierwsze lato spędził między 2 a 5 miesiącem życia i prawdę mówiąc w upały pampersy go odparzały i huggies okazały się o niebo lepsze.
A potem zaczęliśmy używać tescowych fioletowych naprzemian z cienami lidlowymi. Próbowałam też tych belli ale u nas się nie sprawdziły, dużo osób sobie je chwaliło przewiewność ale synek je przesikiwał.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nawet nie wiedziałam, że tesco to w ogóle ma swoje pieluchy....:zawstydzona/y: z owego rankingu sie dowiedziałam hahahahahaha :-D:-D:-D

Ładny ten Twój rożek:-), znaczy ładny rożek Twojego maleństwa:-D
na fotce to tak dość bidnie wygląda...no i taka niska cena , ale zamówiłam z ciekawości, w końcu trochę więcej niż przesyłka kosztował, a tu miła niespodzianka, w rzeczywistości milutki i ładniutki:-) , a te pieluchy flanelowe miooodzio, mięciutkie jak kaczuszka, a jakie ładne, hehe 3 zeta za szt. a tyle radości :happy: a najlepszy mój Wąż dzisiaj, oburzony, że całą przyjemność otwierania i oglądania rzeczy zostawiłam sobie i w komodzie ułożyłam zamiast na niego poczekać , aż z pracy wróci, miało czekać w kartonie, hehehee a nie tak w komodzie :eek: :laugh2:

chyba masz rację Cyniczna, juz dośc tego dywagowania na temat wielkości gondoli, biorę x-landera XA i koniec tematu, dzisiaj rano przyszła paczka ze skarbami od sprzedawcy z Bielska, super rzeczy w super cenach, wszystko pięknie zapakowane, jestem bardzo zadowolona, moge z czystym sumieniem polecić gościa , flanelowe pieluszki cudne, skarpetusie, nożyczki, kocyk, becik i wiele innych rzeczy luks, wysyła szybka, w 24 godziny towar był u mnie:tak: Śliczny ROŻEK - becik - śpiworek żyrafki krem. (686821924) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (678885139) - Aukcje internetowe Allegro
to nie reklama, poprostu polecam sprzedawcę i produkty:-)

kolejna z catedry zrobiła cyniczną:-D:-D:-D amelkowa nie jesteś jedyna:-D:-D:-D

na fotce to tak dość bidnie wygląda...no i taka niska cena , ale zamówiłam z ciekawości, w końcu trochę więcej niż przesyłka kosztował, a tu miła niespodzianka, w rzeczywistości milutki i ładniutki:-) , a te pieluchy flanelowe miooodzio, mięciutkie jak kaczuszka, a jakie ładne, hehe 3 zeta za szt. a tyle radości :happy: a najlepszy mój Wąż dzisiaj, oburzony, że całą przyjemność otwierania i oglądania rzeczy zostawiłam sobie i w komodzie ułożyłam zamiast na niego poczekać , aż z pracy wróci, miało czekać w kartonie, hehehee a nie tak w komodzie :eek: :laugh2:

Powiem Ci Sylvia, że tak zachwalałaś, że i ja się chyba skusze na tego sprzedawcę..tym bardziej, że za przesyłkę placi się tylko raz..także wyjdzie duzo taniej..
mnie ostatnio udało się wygrać aukcje na allegro z ciuszkami dla mojego Kajtusia..i juz nie moge się doczekać kiedy to przyślą..mam nadzieje, że się nie rozczaruję :baffled:
wczoraj zaś czułam brak lektury więc popędziłam do sklepu po gazetki..niestety kupowałam w Carrefourze i w Twoim Stylu brakowało kilku stron :wściekła/y:..
przy okazji kupiłam książke i mam wreszcie co czytać..no a to, że tuniczka przy okazji wpadła w moje ręce oraz śliczne bodziaki..to zupełny przypadek ;-):baffled:

Dziewczyny mam prośbę. Przeszykałam cały wątek i nie znalazłam :zawstydzona/y:
Któraś z Was (chyba Jagoda :-)) umieściła listę rzeczy potrzebnych dla dziecka. Może któraś z Was wie, na której stronie jest ta lista, albo ją sobie skopiowała. Please szukam jej już z tydzień :eek:

reklama
Dziewczyny mam prośbę. Przeszykałam cały wątek i nie znalazłam :zawstydzona/y:
Któraś z Was (chyba Jagoda :-)) umieściła listę rzeczy potrzebnych dla dziecka. Może któraś z Was wie, na której stronie jest ta lista, albo ją sobie skopiowała. Please szukam jej już z tydzień :eek:
chwila poszukam i wyśle na priv

Do góry