reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla dzidzi do szpitala i domu

Ja miałam nie kupować nawilżacza, ale ostatnio strasznie dokucza mi suche powietrze, normalnie budzę się w nocy i sahara w buzi... z drugiej strony jak się budzę rano, to jest wilgoć na oknie zebrana... nie wiem, może tylko mi tak sucho, mąż nie narzeka wcale... jak myślicie? myślę o tym żeby się wstrzymać do porodu i poobserwować maleństwo, ale jak ja poznam, że mu za sucho?

reklama
Misiówka masz racje wstrzymaj sie. Ja kupilam na szczescie zwykly i niedrogi bo nie bedzie chyba potrzebny. Moj m kupil w polsce termometr elektroniczny ktory podaje rowniez procent wilgotnosci powietrza. Obserwuje go ostatnio i wilgotnosc jest miedzy 50 a 60%. Przy temp. w pokoju 19-22 stopni. Najlepsza wilgotnosc jest miedzy 40-60% wiec mysle ze przy ciut wyzszej temp. w pokoju wilgotnosc nie spadnie az tak bardzo by byl potrzebny nawilzacz:-)

Dzięki anoli za odpowiedź. Chyba tak zrobię, że poczekam sobie i jak zobaczę, że jest potrzebny to będę wtedy się rozglądać, zawsze na noc można położyć mokry ręcznik na kaloryfer, a w dzień nie ma takiego problemu zupełnie.

Zeskanowałam artykuł na temat nawilżania...mam nadzieję że pomoże Wam w decyzji o zakupie nawilżacza...:-D

Załączniki

• nawilżacz.jpg
    nawilżacz.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 112
Madzieńko - mam tą samą gazetkę - i właśnie po przeczytaniu tego artykułu zastanawiam się poważnie nad kupnem nawilżacza. U mnie w domciu jest baaaaardzo sucho - więc ręcznik na kaloryfer to za mało - a te gliniane pojemniki też mi się nie sprawdzą... raz, że trza wodę cały czas zmieniać - bo gnije - a dwa, że przy kaloryferze stoi półka ze sprzętem RTV.....:baffled: - więc się nie zmiesczą...
Dziewczyny.... ponawiam pytanie - jakie macie nawilżacze? jakie się sprawdzają? Jakie zamierzacie kupić????????????

Dziewczyny to jak to w końcu jest z ciuszkami do szpitala?? (ja wiem że to od szpitala zależy) U mnie nie dają nic....
Chodzi mi o to - czy ja biorę ciuszki na kilka dni - czyli przykładowo. 3x body dł. ręk, 3x kaftanik, 3x śpiochy itd... Czy tylko ciuszki na samo wyjście???
Bo ja słyszałam, że po porodzie to zawijają w pieluchy - jak "mumię egipską" w taki rożek... I w końcu jestem zdezorientowana........ :confused:

Dziewczyny to jak to w końcu jest z ciuszkami do szpitala?? (ja wiem że to od szpitala zależy) U mnie nie dają nic....
Chodzi mi o to - czy ja biorę ciuszki na kilka dni - czyli przykładowo. 3x body dł. ręk, 3x kaftanik, 3x śpiochy itd... Czy tylko ciuszki na samo wyjście???
Bo ja słyszałam, że po porodzie to zawijają w pieluchy - jak "mumię egipską" w taki rożek... I w końcu jestem zdezorientowana........ :confused:

Pytalam sie poloznej ktora pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic , powiedziaal mi ze dla dziecka raczej trzeba wziasc ubranka tzn jak mamusia nie bedzie miala to dziecka golego nie zostawia i maja jakies szpitalne ale ze teraz jest taka praktyka iz kazdy przynosi swoje ciuszki. ja zamierzalam zabraz z 4 sztuki body i 4 sztuki pajacukow. jedna pare chce miec w zapasie. spioszkow ani kaftanikow nie biore:-:)-( myslicie ze body + pajace to zly pomysl???:baffled::baffled: no chyba ze bedzie cesarka to ilosc zabranych rzeczy sie zwiekszy:eek:

ewelw to zalezy od szpitala w niektorych daja ciuszki w niektorych nie. u mnie nie daja i biore swoje a na wyjscie dostarczy maz jak po nas przyjedzie;-)

tygrysek82 u mnie wszitalu na liscie pisze zeby kaftaniki zabrac a o body nie pisza ale kolezanka radzila mi zebym wziela body wiec ja biore wlasnie body i pajace ale wydaje mi sie ze to juz od ciebie zalezy;-) ja biore po 4 sztuki bo to az tak duzo miejsca nie zajmuje:-D a jak bym potrzebowala wiecej to zawsze maz mi podrzuci;-)

reklama
Dagulla to super , bo juz sie martwilam ze moze lepiej jakies spiochy i kaftaniki a u mnie w szafie przewqaznie pajace i bodziaki:tak::tak: dziekuje kochana:tak::tak:

Do góry