reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla dzidzi do szpitala i domu

reklama
Myszqa ja kupilam wszystkie kosmetyki z nivea baby i krem ochronny na kazda pogode tez. Mam jeszcze szampon bambino dodatkowo od tesciowej bo jej sie zapach podobal:-)

Do pepuszka ponoc tu w uk nie trzeba uzywac nic, zakladaja jakas specjalna klamre i samo sie goi i odpada. Przezornie jednak kupilam gaziki LEKO gdyby nie bylo tak różowo:-)

Ja kupiłam gaziki LEKO, a jakby co to kupię sprawdzony fiolet:)

dziekuję popytam w aptece o LEKO, podobno fiolet strasznie brudzi, jak zabezpieczyć ubranka, bo szkoda mi tych kaftaników

z kosmetyków to ja mam do pupy sprawdzony SUDOCREM (ale smarować będę dopiero gdy pojawi sie zaczerwienienie) a tak po każdorazowej zmianie pieluszki to przemywać będę pupę woda + duże waciki i po osuszeniu na to krem NIVEA BABY (ma delikatny zapach i lekką konsystencję)
do buzi na dwór to mam krem BAMBINO z tlenkiem cynku, super chroni przed wiatrem i zaczerwienieniami
po kąpieli na początku to będę smarować ciałko oliwką BAMBINO a potem to kremem NIVEA BABY lub mleczkiem NIVEA BABY

wszystko sprawdziło się przy pierwszej córci, mam nadzieję, że teraz też, (każde dziecko jest inne i może źle znosić kosmetyki takie które innym służą rewelacyjnie)
ewentualnie jak kruszynka będzie miał problemy skórne to kupie coś secjalnego, myślę, ze nie ma sensu kupować super drogich kosmetyków, bo i na takie też dzidzia może być uczulona

EWELW Pomocy!!! Proszę pomóż mi dobrać stanik na "po porodzie"
pod biustem 84 (aż 10 cm więcej niż przed ciążą...)
w biuście teraz 96
Ile może jeszcze się powiększyć jak mleka przybędzie? Jak to liczyć? no i który staniczek z Waszej aukcji?

reklama
EWELW Pomocy!!! Proszę pomóż mi dobrać stanik na "po porodzie"
pod biustem 84 (aż 10 cm więcej niż przed ciążą...)
w biuście teraz 96
Ile może jeszcze się powiększyć jak mleka przybędzie? Jak to liczyć? no i który staniczek z Waszej aukcji?

Dorotka - ponoć teraz (8 - 9 mc) jest najlepszym okresem do kupienia stanika do karmienia.
Ja czytałam, że najlepiej kupić stanik z miseczką 1 rozmiar większą (np. jak miałaś C to teraz D)
Jeśli chodzi o rozmiar pod biustem - to zależy jeszcze od tego, czy dużo przytyłaś w ciąży... Jeśli tak to najlepiej wybrać "na styk" - bo w czasie karmienia bardzo szybko się chudnie (a karmi się przecież kilka miesięcy....) Więc musi starczyć na teraz - i na potem (teraz masz "na styk" - to potem będzie też dobry - bo jest przecież regulacja zapięcia)
No a poza tym, to może pomoże Ci ta tabela....

Ostatnia edycja:
Do góry