reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Drogie mamy. Pytanko mam. Mianowicie o laktator. Czy któraś zamierza kupić ? Używala? Elektryczny czy ręczny?
Mam kilka na oku, ale ciągle mi opinię psują wizerunek każdego :) Masakra
Nie pytam tych, które zamierzają same karmić piersią bez wspomagaczy :)
Drugie pytanko jak radzic sobie z komarami latem przy maluszku? Te wszystkie środki są anty dla mnie, duzo chemii...Może coś naturalnego ?
Ja mam avent, nie pamietam jaki model. Sprawdze w domu. Ale byl okej, latwy w obsludze i nie mialam z nim problemow jeśli chodzi o odciaganie pokarmu. Zobaczymy, czy teraz sie przyda :)

reklama
Drogie mamy. Pytanko mam. Mianowicie o laktator. Czy któraś zamierza kupić ? Używala? Elektryczny czy ręczny?
Mam kilka na oku, ale ciągle mi opinię psują wizerunek każdego :) Masakra
Nie pytam tych, które zamierzają same karmić piersią bez wspomagaczy :)
Drugie pytanko jak radzic sobie z komarami latem przy maluszku? Te wszystkie środki są anty dla mnie, duzo chemii...Może coś naturalnego ?
Ja kupowałam po porodzie, gdy okazało się, ze jest potrzebny. Przed porodem mialam tylko upatrzony i rozeznany model.

Kupiłam Medele Swing i dla mnie to był strzał w 10! To spory wydatek w porównaniu do innych laktatorów na rynku, ale nie zamienilabym sie na żaden inny. Ma ustawianą predkosc odciagania i zmienną w czasie, imituje odruch ssania dziecka.
Wszystkie jego czesci tez latwe do wyparzenia i utrzymania w czystosci. I jest tez na baterie.
A najwiekszy plus... jest cichutki!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupowałam po porodzie, gdy okazało się, ze jest potrzebny. Przed porodem mialam tylko upatrzony i rozeznany model.

Kupiłam Medele Swing i dla mnie to był strzał w 10! To spory wydatek w porównaniu do innych laktatorów na rynku, ale nie zamienilabym sie na żaden inny. Ma ustawianą predkosc odciagania i zmienną w czasie, imituje odruch ssania dziecka.
Wszystkie jego czesci tez latwe do wyparzenia i utrzymania w czystosci. I jest tez na baterie.
A najwiekszy plus... jest cichutki!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram w 100%! Ja też miałam Medela Swing i jest GENIALNY - teraz też taki kupię jeszcze przed porodem :) Ani jednego minusa tego laktatora bym nie umiała podać - teraz nawet myślałam nad kupieniem Medela Freestyle (na dwie piersi jednocześnie), ale chyba znów zdecyduję się na Swing :D Był okres, że miałam tyle pokarmu, że biedny Staś się ogromnie krztusił, wtedy odciągałam (i ewentualnie mroziłam) do uzyskania lekkiego zmięknięcia piersi, tak żeby odciągać i dawać potem do picia to też mi się zdarzało, dlatego w mojej ocenie to laktator jest czymś co MUSZĘ MIEĆ :)

Popieram w 100%! Ja też miałam Medela Swing i jest GENIALNY - teraz też taki kupię jeszcze przed porodem :) Ani jednego minusa tego laktatora bym nie umiała podać - teraz nawet myślałam nad kupieniem Medela Freestyle (na dwie piersi jednocześnie), ale chyba znów zdecyduję się na Swing :D Był okres, że miałam tyle pokarmu, że biedny Staś się ogromnie krztusił, wtedy odciągałam (i ewentualnie mroziłam) do uzyskania lekkiego zmięknięcia piersi, tak żeby odciągać i dawać potem do picia to też mi się zdarzało, dlatego w mojej ocenie to laktator jest czymś co MUSZĘ MIEĆ :)
Szkoda tylko że cena masakryczna...

Tak, ale przyznam, że akurat tego laktatora nie bałabym się kupić używanego - wszystko poza mechanizmem (a on nie ma kontaktu ani z dzieckiem ani z mlekiem, jest po prostu tylko ssącym silniczkiem generującym podciśnienie) można sterylizować :) Na tej zasadzie niektóre szpitale mają „na stanie” te laktatory do wypożyczania. I już można zaoszczędzić, a potem odsprzedać z niewielką stratą - także wychodzi się prawie na zero, a używa się świetnego laktatora :)

Widziałyście gdzieś fajne śpiworki do spania dla dzieci? Na razie mam na oku te na stronie mamo-tato.pl, ale może macie jakąś sprawdzoną firmę, która też je szyje i też takie ładne? :)

Ja mam laktator z Canpol. I jak dla mnie ok. Nie mam z czym go porównać, ale jakoś nie zauważyłam, żeby coś z nim było nie tak.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry