reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Potwierdzam :) Tylko jeśli chodzi o rozmiary to polecam brać większe. Jak brałam dla starszej córki, to zawsze 1 rozmiar wyżej. Inaczej ubranka były "na styk" albo nawet ciut za małe i krotko w nich chodziła.
Dzięki za poradę, będę mamą po raz pierwszy to każda wskazówka się przyda :)

reklama
Do nas dotarł otulaczo-śpiworek.
1520530579-8d7bf33b44989aaf-aaaaaa.jpeg

Jest śliczny! Trochę grubszy niż się spodziewałam, więc na lato, to tylko pieluszka i to.
Firma Grobag.

Jeśli chodzi o fajne torby do wózków to proponuję zajrzeć na beztroska.com .

Są ręcznie szyte. Można sobie wybrać kolorystykę torby i dopasować do wózka. Są bardzo ładne. Później można do nich dobrać śpiworek czy muffke do wózka.

Ceny nie są niskie. Ale ja mam śpiworek i jestem mega zadowolona [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z Krakowa i okolic :) 28 marca będą fajne targi dla dzieci w Starej Zajezdni na Wawrzyńca - Kraków Łał Link do: Kraków ŁAŁ vol.15 - targi mody dziecięcej zabawek i akcesoriów Byłam parę razy, bo przy okazji tych targów są fajne warsztaty dla dzieci (bezpłatnie) i różne atrakcje. Na targach bywało sporo wystawców szyjących kocyki, pościele dla dzieci, ubranka, czapeczki, z tego co pamiętam to bywały też dekoracje do pokoi, zabawki.. Ja się pewnie przejdę, może jakiś śpiworek do spania wyhaczę i jakiś kocyk na lato... :)

Dziewczyny, na Link do: Foteliki samochodowe dla dzieci 0-13kg. Dla niemowląt. Najlepsza Cena. Sklep internetowy online - BoboWózki wypatrzyłam promocje na niektóre foteliki samochodowe! Aaaa, i teraz jestem w kropce, bo nie byłam jeszcze w sklepie stacjonarnym zobaczyć foteliki i dopytać się o szczegóły, które mnie interesują i nie wiem, czy kupować już teraz tak w ciemno, czy się wstrzymać? :/ Najgorsze jest to, że nie wiem do kiedy mają promocję na stronie, bo nie widziałam żadnego banera z taką informacją na stronie głównej. Tylko przez przypadek wypatrzyłam, że Cybexy są w niższej cenie. I tak np. Cybex Cloud Q z bazą jest tańszy o ok. 250 zł, a Aton Q z bazą o 200zł. Inne o ok. 100 zł.. Aaaaaa! I co tu robić? :)

Dziewczyny, na Link do: Foteliki samochodowe dla dzieci 0-13kg. Dla niemowląt. Najlepsza Cena. Sklep internetowy online - BoboWózki wypatrzyłam promocje na niektóre foteliki samochodowe! Aaaa, i teraz jestem w kropce, bo nie byłam jeszcze w sklepie stacjonarnym zobaczyć foteliki i dopytać się o szczegóły, które mnie interesują i nie wiem, czy kupować już teraz tak w ciemno, czy się wstrzymać? :/ Najgorsze jest to, że nie wiem do kiedy mają promocję na stronie, bo nie widziałam żadnego banera z taką informacją na stronie głównej. Tylko przez przypadek wypatrzyłam, że Cybexy są w niższej cenie. I tak np. Cybex Cloud Q z bazą jest tańszy o ok. 250 zł, a Aton Q z bazą o 200zł. Inne o ok. 100 zł.. Aaaaaa! I co tu robić? :)
jak będą Ci pasować do samochodu/ wózka, to ja bym kupiła :)

jak będą Ci pasować do samochodu/ wózka, to ja bym kupiła :)
No właśnie tego nie wiem, bo jeszcze nie dojechałam do sklepu z fotelikami :/

a ja dziś wyczaiłam na allegro coś takiego:

Link do: MUNCHKIN ORGANIZER NA ŁÓŻECZKO PIELUCHY KOSMETYKI

miałam wcześniej takie podobne, ale tylko na pieluchy. super sprawa jak ktoś planuje mieć przewijak na łóżeczku:)

Ja planuje kupić ten stojak z Ikei na przewijak, a do niego te pojemniczki: Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz. - IKEA Mam nadzieje, że wystarczą na wszystkie potrzebne gadżety ;) A pieluchy będę trzymała na dolnej półce stołu Link do: SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA

No właśnie tego nie wiem, bo jeszcze nie dojechałam do sklepu z fotelikami :/

Ja planuje kupić ten stojak z Ikei na przewijak, a do niego te pojemniczki: Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz. - IKEA Mam nadzieje, że wystarczą na wszystkie potrzebne gadżety ;) A pieluchy będę trzymała na dolnej półce stołu Link do: SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA
mam te pojemniki z IKEI i są fajne i wszystko pomieszczą :), ale mi się teraz nie zmieszczą, bo dołożyliśmy w sypialni półkę na książki i jest mniej miejsca na łóżeczko... a przewijak mam na łóżeczko i te pojemniki tez miałam na łóżeczku zamocowane.

a co do fotelika to jak wygląda zwrot, gdyby Ci nie pasował? ofert b. atrakcyjna, szkoda by było nie skorzystać ;)

reklama
mam te pojemniki z IKEI i są fajne i wszystko pomieszczą :), ale mi się teraz nie zmieszczą, bo dołożyliśmy w sypialni półkę na książki i jest mniej miejsca na łóżeczko... a przewijak mam na łóżeczko i te pojemniki tez miałam na łóżeczku zamocowane.

a co do fotelika to jak wygląda zwrot, gdyby Ci nie pasował? ofert b. atrakcyjna, szkoda by było nie skorzystać ;)
Ano widzisz, u nas zmieszczą się te pojemniczki bez problemu, bo akurat będzie miejsce obok łóżeczka.

No myślę cały czas o foteliku... Ale męża nie ma, bo wyjechał na weekend i nie ma kto pomóc mi w podjęciu decyzji.. :/ Myślałam pierwotnie o Cybexie Cloud Q, bo on się rozkłada na płasko, ale tak sobie teraz myślę, czy nie lepszy byłby Aton M (tylko że nie za bardzo widzę, czym się te wszystkie Cybexy Aton Q, M i 5 różnią, oprócz tego, że Cloud Q rozkłada się na płasko, no i ceny mają różne). Bo do Aton M kupuje się bazę isofix, która jednocześnie może posłużyć później do kolejnego fotelika 0-18 kg Siron M. I mam teraz myślenie, bo zastanawiam się, czy w takim razie jest sens kupować ten Aton, skoro można kupić od razu Sirona M (oba są RWF)? Ale z drugiej strony, ten 0-18 kg nie nadaje się do "włożenia" na stelaż wózka przy jakiś szybkich zakupach albo wizycie w przychodni. Więc jednak fotelik, który można "przenosić" jest nieodzowny.
Do pozostałych Cybexów kupuje się bazę Isofix, która nie będzie pasowała później do większego fotelika.. No i kurcze się zamotałam w tym myśleniu i nie wiem co zrobić..

Edit: Maxi Cosi Pebble Plus też mają na promocji - z bazą 2way fix taniej o jakieś 300 zł :) Tym fotelikiem się chyba niektóre z Was interesowały?

Do góry