reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

gdzieś tu dziewczyny polecały materace lateksowe. my mamy porządny piankowy i jest ok.
co do gryki to nie wiem na ile to prawda, ale w gryce podobno jakieś robale się zalęgają :szok:
tutaj jeszcze była dyskusja na temat materacyków:
Link do: Materac do łóżeczka.
Też o tym słyszałam, ale miałam gryczany materac, potem oddałam siostrze i służył dobre 3 lata, robaczków nie znalazłam ani ja ani ona :)
Nie wątpię, że może w jakiś lichych wykonaniach materaca mogą się zdarzyć.

reklama
Chciałabym kupić materac lateksowy, ale jeśli z jakichś względów nie kupię to biorę pod uwagę jeszcze lateks kokos.
A z tymi robaczkami też tak czytałam, że w gryce mogą się zalęgnąć ale to pewnie może się zdarzyć jak się zmoczy czy coś.

Dziewczyny czuję się przerażona [emoji4] Ja nie mam nic. Kompletnie nic nie kupiłam. Nie mam też żadnej listy. Czekam aż się przeprowadzimy. A to może nastąpić dopiero w okolicach kwietnia. Także moje przygotowania się nie zaczęły nawet.

Jeśli chodzi o materac, to jak jest wilgoć w domu, lepiej kupić lateksowy. Inne mogą ją pochłaniać.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Materac mam lateksowy i nadal jest w bardzo dobrym stanie - tylko wyprać poszycie i będzie jak nowy :D

Dobra już się pogubilam... już się zdecydowałam na materac lateksowy ...A tu patrzę a tańszy o prawie 80zł ma atest instytutu matki i dziecka czyli ten

Hevea Duo Activia 120x60 materac piankowy wysokoelastyczny
A ten lateksowy nie ma...fakt ma dużo fajnych opinii ale niektórzy mówią że jest za miękki....
Z głupim materacem człowiek ma problem z wyborem....Ja się do tych zakupów wyprawkowych nie nadaję...nawet listy jeszcze ne zrobilam ogólnej a co dopiero szczegółową....zalamka....[emoji33] [emoji27] [emoji30] [emoji31]

Ostatnia edycja:
Ja mam materac Hevea i uważam że jest ok [emoji4] Ja nie mam żadnej listy i nic jeszcze nie kupiłam, także głową do góry.

A jeśli chodzi o łóżeczko. To moim zdaniem dobrze jest kupić z takim splaszczonymi szczebelkami i zaokrąglonymi brzegami. Bo ja mam takie okrągłe szczeble i Mikołaj strasznie się o to mocno wali. Wydaje mi się że takie spłaszczone będą mniej urazowe. Może któraś miała i może napisać opinie?

No i u nas teraz super sprawdzają się wyjmowane szczeble. Pokazujemy małemu że łóżeczko to nie więzienie[emoji6]

Przydała też się szuflada pod materacem. Trzymam tam pościel, pieluszki i zapasy pieluch. Tylko dobrze by było żeby miała przykrywkę. Bo bez wszystko się kurzy i niezbyt estetycznie wygląda.

Ja mam materac Hevea i uważam że jest ok [emoji4] Ja nie mam żadnej listy i nic jeszcze nie kupiłam, także głową do góry.

A jeśli chodzi o łóżeczko. To moim zdaniem dobrze jest kupić z takim splaszczonymi szczebelkami i zaokrąglonymi brzegami. Bo ja mam takie okrągłe szczeble i Mikołaj strasznie się o to mocno wali. Wydaje mi się że takie spłaszczone będą mniej urazowe. Może któraś miała i może napisać opinie?

No i u nas teraz super sprawdzają się wyjmowane szczeble. Pokazujemy małemu że łóżeczko to nie więzienie[emoji6]

Przydała też się szuflada pod materacem. Trzymam tam pościel, pieluszki i zapasy pieluch. Tylko dobrze by było żeby miała przykrywkę. Bo bez wszystko się kurzy i niezbyt estetycznie wygląda.

zamiast szuflady można też użyć pojemników do przechowywania z IKEA, np. takich: Link do: SAMLA Pudełko - IKEA
spokojnie mieszczą się pod łóżeczkiem i mają pokrywki :) i można później jeszcze wykorzystać w inny sposób :)

Dziewczyny czuję się przerażona [emoji4] Ja nie mam nic. Kompletnie nic nie kupiłam. Nie mam też żadnej listy. Czekam aż się przeprowadzimy. A to może nastąpić dopiero w okolicach kwietnia. Także moje przygotowania się nie zaczęły nawet.

Jeśli chodzi o materac, to jak jest wilgoć w domu, lepiej kupić lateksowy. Inne mogą ją pochłaniać.

Nie przejmuj się. Jak to mój mąż mówi: "Jeszcze mamy duuuużo czasu..." ;) I tym sposobem zostawia wszystko na mojej głowie...
My na razie nie wiele mamy - trochę ubranek, kocyk i otulacz, ale taki cieplejszy, bardziej na chłodne dni. Dziś dokupiłam w TKMaxie pieluszki muślinowe, bo były ładne i w super cenie, więc wzięłam ;)
Nie mamy wózka, fotelika, łóżeczka, nic z kosmetyków dla dziecka i dla mnie - ale akurat uważam, że na te zakupy faktycznie mamy czas. Ubranek parę kupiłam na wyprzedażach i tyle, jak coś mi wpada w oko to biorę, bo stwierdziłam, że lepiej kupować "po trochę" w każdym miesiącu, niż potem np. w maju wyskoczyć z grubej kasy, żeby kupić wszystko na raz.

reklama
U mnie tez jest hasło, że „jeszcze mamy czas” [emoji3] również mamy niewiele, nawet bardzo niewiele. Kilka par spodenek, kaftanik i body, do tego 3 szt pieluch tetrowych, skarpetki i czapeczkę. To tyle z mojej wyprawki [emoji23] zamierzam w marcu poświecić trochę czasu na kompletowaniu reszty.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry