reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Dziewczyny ile polecacie kupić takich pieluch wielorazowych "wielofunkcyjnych" tetrowych i flanelowych? 10 tetrowych (ew. muślinowych) i 2 flanelowe wystarczą czy za mało?

reklama
Dziewczyny ile polecacie kupić takich pieluch wielorazowych "wielofunkcyjnych" tetrowych i flanelowych? 10 tetrowych (ew. muślinowych) i 2 flanelowe wystarczą czy za mało?
Ja kupuje 10 tetra biała , 5 ze wzorami tzw. Wychodne [emoji5] i ze dwie flanelki poki co

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z flanelowymi bym chyba do 5 dobiła. W upały właśnie taką pieluszka malucha przykrywałam podczas drzemki.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z jakiego materiału są te otulacze? Nie wiem. Kupiłabym ale myślę że latem może być maluchom za gorąco.

Pamiętam że Mikołajowi z flaneli robiłam kokon, tak żeby miał usztywnione rączki i się nagrzewał strasznie

Czy ten otulacz jest bardziej przewiewny od flaneli?

Dziewczyny z jakiego materiału są te otulacze? Nie wiem. Kupiłabym ale myślę że latem może być maluchom za gorąco.

Pamiętam że Mikołajowi z flaneli robiłam kokon, tak żeby miał usztywnione rączki i się nagrzewał strasznie

Ja czytałam chyba że na lato mogą być bambusowe...

ten co zamówiłam ma być 100% bawełna:
Link do: Otulaczek | Motherhood
właśnie dlatego pomyślałam, że na lato będzie w sam raz. ale to też przecież zależy jakie lato będzie. jak będą mega upały, to wszystko będzie za ciepłe...
nie dostałam jeszcze, to nie wiem jaki gruby jest

UPDATE: otulacz jest cienki i wygląda na to, że na lato się sprawdzi :)

Ostatnia edycja:
Ja pieluch tetrowych (muślinowych) mam już 10, ale jeszcze na 100% dokupię kilkanaście, bo przy Stasiu to nawet 10 dziennie używaliśmy (do odbicia, jako podkładkę do łóżeczka, jako wytarcie po myciu pupy po kupie, do przykrycia itp.) - flanelowych kupię może 5-8, bo w sumie też korzystaliśmy, ale trochę mniej :)

Hm, ja przy starszej córce miałam kilka tetrowych pieluch i kilka z Motherhood takich milutkich, flanelowych. Z 5 z każdego rodzaju. I powiem Wam, że używałam ich sporadycznie. Czasem do przykrycia córki jak było gorąco i nie chciałam jej przegrzewać np. pod kocykiem lub kołderką. Czasem używałam je do odbijania, tak na wszelki wypadek, bo córka nie ulewała. Nie miałam potrzeby prania codziennie pieluch i te kilka sztuk to było dla mnie aż nad to. Więc z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie ma co robić wielkich zapasów, akurat te produkty można w każdej chwili dokupić :)

reklama
A jeśli chodzi o te katarki , fridy do oczyszczania nosków macie coś sprawdzonego godnego polecenia? Cały czas przeraża mnie podłączenie tego do odkurzacza :D

Do góry