reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

A do mnie przyszla wlasnie przesyłka z Dolce Sonno - @ZUZA.80 i któraś jeszcze polecały ich produkty. Zamówiłam 2 koszule do karmienia, co prawda jedna na zdjęciu wyglądała na granatowa, a przyszła czarna, ale w dotyku są miłe, wyglądają okej - zobaczymy jak będzie po praniu i jak będzie w użyciu. Zobacz załącznik 842400
kupiłam taką samą szarą :) wyprałam ją ostatnio i nic się nie wyciągnęło. fajny, polski produkt :)

@arica tak się naoglądałam tych toreb, co linkowałaś ;), że na zajączka kupiłam sobie taką:
Link do: NOWOŚĆ!! BABYSAID Torba dla mamy Torba do wózka
dzisiaj odbieram z paczkomatu :)

reklama
kupiłam taką samą szarą :) wyprałam ją ostatnio i nic się nie wyciągnęło. fajny, polski produkt :)

@arica tak się naoglądałam tych toreb, co linkowałaś ;), że na zajączka kupiłam sobie taką:
Wow, super torba! :) Ja w końcu zamówiłam sobie jedną z Babymel, tych co były na przecenie w tublu.pl I też zrobiłam sobie prezent, ale na Dzień Kobiet ;) Na razie czekam, jeszcze do mnie nie doszła..
A koszule do karmienia będę prać chyba razem z ubrankami dla małego w kwietniu/maju.. Na razie po informacjach o wcześniejszych porodach weszłam dziś do pokoju, który ma być dla małego, a jest póki co lekką graciarnią i próbowałam jakoś w głowie sobie ulożyć co gdzie powinno stać, czyli gdzie damy łóżeczko, gdzie komodę i nic mądrego nie wymyśliłam :/ Mam tam na razie komodę z Ikei po starszej córce i szafę z jej pokoju taką na wieszaki. Każda z Ikei, ale każda z innej serii. Nie wiem, może jak trochę tam ogarnę ogólny nieład i kartony, które tam stoją od półtorej roku, od czasu przeprowadzki i jakoś przestrzeń na podłodze opróżnię to mnie najdzie pomysł co i gdzie i jak. Bo na razie to zero pomysłu w głowie... :/ A jak już będę mieć pomysł, to sobie komodę i tę szafę porządnie umyję, pranie porobię i ubranka pochowam ;)

Dziewczyny A jakie rozmiary? Bo nie wiem czy trzeba wziąć większą [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
ta jest dość luźna w kroju, wzięłam M i jest dobra (a powoli zbliżam się do rozmiaru L :(), myślę, że po porodzie jak brzuch jeszcze spadnie będzie ok
Link do: Koszula nocna ciążowa i do karmienia Szara Granatowe Serce Slodkisen

mam też taką:
Link do: Koszula nocna ciążowa i do karmienia - Granatowa Slodkisen
i ta jest węższa, dla mnie M będzie dobre tak miesiąc/ dwa po porodzie myślę

ten krój w literę A chyba lepszy jest, bo luźniejszy, ale wiadomo kto co lubi :)

Dziewczyny A jakie rozmiary? Bo nie wiem czy trzeba wziąć większą [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też wzięłam M. Nie mierzyłam jeszcze, ale myślę, że bedzie ok. Ma być dobra po porodzie, nie teraz ;) Ja mam 172 cm wzrostu, duży biust i przed ciążą ważyłam 61 kg. Na razie przytyłam 7, we wcześniejszych ciążach tyłam po 12-13 kg, po porodzie "ubywało" jakieś 6-7 kg. Więc zakładam, że w pierwszych tygodniach będę ważyła mniej więcej tyle, co teraz (czyli jakieś 68 kg + duże mleczne balony), a na teraz ta koszula wydaje się dobra jak tak ją przykładam do siebie :)

Wow, super torba! :) Ja w końcu zamówiłam sobie jedną z Babymel, tych co były na przecenie w tublu.pl I też zrobiłam sobie prezent, ale na Dzień Kobiet ;) Na razie czekam, jeszcze do mnie nie doszła..
A koszule do karmienia będę prać chyba razem z ubrankami dla małego w kwietniu/maju.. Na razie po informacjach o wcześniejszych porodach weszłam dziś do pokoju, który ma być dla małego, a jest póki co lekką graciarnią i próbowałam jakoś w głowie sobie ulożyć co gdzie powinno stać, czyli gdzie damy łóżeczko, gdzie komodę i nic mądrego nie wymyśliłam :/ Mam tam na razie komodę z Ikei po starszej córce i szafę z jej pokoju taką na wieszaki. Każda z Ikei, ale każda z innej serii. Nie wiem, może jak trochę tam ogarnę ogólny nieład i kartony, które tam stoją od półtorej roku, od czasu przeprowadzki i jakoś przestrzeń na podłodze opróżnię to mnie najdzie pomysł co i gdzie i jak. Bo na razie to zero pomysłu w głowie... :/ A jak już będę mieć pomysł, to sobie komodę i tę szafę porządnie umyję, pranie porobię i ubranka pochowam ;)
na pewno coś Ci wpadnie do głowy jak będzie pusty pokoik :) wiesz, w sumie maluchowi to wszytko jedno, dużo nie potrzebuje tak naprawdę ;)
dla mnie IKEA jest super do urządzania takiego pokoju, bo jest niedroga (a wiadomo, że maluch i tak coś tam poniszczy, porysuje, itd), estetyczna i mega praktyczna. no i nawet meble z innych serii nie muszą się ze sobą gryźć. moje chłopaki mają w swoich pokojach meble z IKEI - straszy częściowo, młodszy to chyba wszystko włącznie z tym znienawidzonymi regałami Trofast ;), które są świetne na przechowywanie tych wszystkich klocków, autek, i innych pierdół :D

Za 100 ileś złotych. To ja nie wiem jak ja szukam, że mi najtańsza 200 coś wychodzi. A już miałam kupić. Teraz muszę przysiąść i od nowa szukać. Ehh

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry