reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Ano widzisz, u nas zmieszczą się te pojemniczki bez problemu, bo akurat będzie miejsce obok łóżeczka.

No myślę cały czas o foteliku... Ale męża nie ma, bo wyjechał na weekend i nie ma kto pomóc mi w podjęciu decyzji.. :/ Myślałam pierwotnie o Cybexie Cloud Q, bo on się rozkłada na płasko, ale tak sobie teraz myślę, czy nie lepszy byłby Aton M (tylko że nie za bardzo widzę, czym się te wszystkie Cybexy Aton Q, M i 5 różnią, oprócz tego, że Cloud Q rozkłada się na płasko, no i ceny mają różne). Bo do Aton M kupuje się bazę isofix, która jednocześnie może posłużyć później do kolejnego fotelika 0-18 kg Siron M. I mam teraz myślenie, bo zastanawiam się, czy w takim razie jest sens kupować ten Aton, skoro można kupić od razu Sirona M (oba są RWF)? Ale z drugiej strony, ten 0-18 kg nie nadaje się do "włożenia" na stelaż wózka przy jakiś szybkich zakupach albo wizycie w przychodni. Więc jednak fotelik, który można "przenosić" jest nieodzowny.
Do pozostałych Cybexów kupuje się bazę Isofix, która nie będzie pasowała później do większego fotelika.. No i kurcze się zamotałam w tym myśleniu i nie wiem co zrobić..
ja akurat z cybexami nie mam doświadczenia, więc nie pomogę :( wszystkie foteliki mamy maxi cosi. mogę Ci tylko powiedzieć, że dla mnie ten pierwszy fotelik musi być przenośny, bo dużo jeździmy samochodem. np. do przychodni czy na zakupy i nie wyobrażam sobie takiego maluszka za każdym razem wyciągać z fotelika, wyciągać wózka z bagażnika, itd. a z racji tego, że ja jestem też b. praktyczna to wzięłabym ten fotelik i tą bazę, którą mogłabym jeszcze później wykorzystać :) pod warunkiem, że wypadałyby tak samo w testach. niektóre foteliki bez bazy wypadają lepiej niż z nią, warto sprawdzić

no mówiłam, że nie pomogę ;)

reklama
ja akurat z cybexami nie mam doświadczenia, więc nie pomogę :( wszystkie foteliki mamy maxi cosi. mogę Ci tylko powiedzieć, że dla mnie ten pierwszy fotelik musi być przenośny, bo dużo jeździmy samochodem. np. do przychodni czy na zakupy i nie wyobrażam sobie takiego maluszka za każdym razem wyciągać z fotelika, wyciągać wózka z bagażnika, itd. a z racji tego, że ja jestem też b. praktyczna to wzięłabym ten fotelik i tą bazę, którą mogłabym jeszcze później wykorzystać :) pod warunkiem, że wypadałyby tak samo w testach. niektóre foteliki bez bazy wypadają lepiej niż z nią, warto sprawdzić

no mówiłam, że nie pomogę ;)

Wiem, że to nie łatwa decyzja - zwłaszcza, że tematu fotelika nie rozgryzłam do końca, uznając, że "mam jeszcze czas" ;) A decyzji podjąć nie pomaga też fakt, że ten fotelik z bazą, która może posłużyć potem do kolejnego fotelika nie jest w promocyjnej cenie.. ) A jak do tego dołożę moje "ciążowe niezdecydowanie" to już w ogóle jestem w kropce ;) Chyba poczekam aż mąż jutro wieczorem wróci i może jakoś we dwójkę zadecydujemy - kupujemy, czy się wstrzymamy... :)

Ja dla starszych dzieci mam cybexy.. i teraz też kupię cybex ten od 0 do 4 chyba model sirona.... i akurat za 4 lata jak najmlodszy wyrośnie to dostanie fotelik po średnim a średni po najstarszym ( a najstarszy już wypadnie z fotelika teraz ma 9 -lat... i dalej spokojnie się mieście w foteliku kupionym 5 lat temu ... dalej wygląda jak nowy bardzo dobre wykonanie
A fotelik do wózka też mam kupiony razem z wózkiem jak będziemy jechać na zakupy to do bagażnika wloze albo gondole no i tak będziemy z niej korzystać ... albo fotelik do wózka ... zależy jak długie będą miały być ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Arica - dziś byłam w bobowózki ;) Pan doradzał, omawiał itp ale sam stwierdził że nie warto jeszcze kupować tego wszystkiego bo tylko będzie leżało a gwarancja już będzie "uciekała" ;) nam kazał przyjść później :)

Wiem, że to nie łatwa decyzja - zwłaszcza, że tematu fotelika nie rozgryzłam do końca, uznając, że "mam jeszcze czas" ;) A decyzji podjąć nie pomaga też fakt, że ten fotelik z bazą, która może posłużyć potem do kolejnego fotelika nie jest w promocyjnej cenie.. ) A jak do tego dołożę moje "ciążowe niezdecydowanie" to już w ogóle jestem w kropce ;) Chyba poczekam aż mąż jutro wieczorem wróci i może jakoś we dwójkę zadecydujemy - kupujemy, czy się wstrzymamy... :)
A nie masz tego sklepu stacjonarnie gdzieś blisko? Żeby podjechać, pooglądać te foteliki, przymierzyć do auta i popytać o opinie sprzedawcę?
Ty nie jesteś czasem z Krakowa?
Tam jest ten sklep chyba, jak w kilku innych miastach..

A ceny to oni zawsze mają konkurencyjne, jak kilka lat temu szukaliśmy następnego fotelika i spacerówki dla córki, to mieli najtańsze ceny jak się neta przeglądało, a w sklepie stacjonarnym te same ceny.
Na szczęście mamy niedaleko do Raciborza, w kt ten sklep jest.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A nie masz tego sklepu stacjonarnie gdzieś blisko? Żeby podjechać, pooglądać te foteliki, przymierzyć do auta i popytać o opinie sprzedawcę?
Ty nie jesteś czasem z Krakowa?
Tam jest ten sklep chyba, jak w kilku innych miastach..

A ceny to oni zawsze mają konkurencyjne, jak kilka lat temu szukaliśmy następnego fotelika i spacerówki dla córki, to mieli najtańsze ceny jak się neta przeglądało, a w sklepie stacjonarnym te same ceny.
Na szczęście mamy niedaleko do Raciborza, w kt ten sklep jest.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, jestem z Krakowa i mamy tu bobowozki stacjonarnie. Bylam u nich jakies 2 tygodnie temu i mieli tylko 2 modele cybexow. Obsluga jakas niemrawa, dowiedzialam sie tylko, źe te 2 cybexy bodajźe Aton m i aton 5 rożnia sie ceną i nic wiecej. Pan nie byl zainteresowany rozmową ze mną, bo jak przyszlam to akurat 3 sprzedawcow ucinalo sobie pogawędke w sklepie, bo klientow nie bylo. Pytalam go też o wozki, ktore mnie interesowały i uslyszałam, że ich nie ma, może za miesiąc będa mieli jeden z modeli, ktore wymienilam. Szczerze mowiac liczylam na lepszą obsługę w tym sklepie, bo dużo dobrego o nich słyszalam. Niestety tym razem miałam wrażenie, że jestem tu intruzem i przeszkadzam panom w nic-nie-robieniu ;)
No, a teraz wyskoczyli z ta promocja, ktora mnie kusi i nie wiem co robić... :)

Hej [emoji4]
Temat był już napewno poruszany , ale nie umie to odnaleźć.
Jakie wkładki laktacyjne polecacie?
Z góry dziękuję za pomoc[emoji1]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Widziałyście gdzieś fajne śpiworki do spania dla dzieci? Na razie mam na oku te na stronie mamo-tato.pl, ale może macie jakąś sprawdzoną firmę, która też je szyje i też takie ładne? :)
Kupiłam jeden z hm http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpag...346!&ef_id=WpqTzAAAAJV97kN7:20180312182059:so
A drugi zaryzykowalam taki Link do: Otulacz Tulik Powietrzny™ Drzemiący Królik (2,5-6,3 kg) - otulacz.pl wydaje się naprawdę ciekawą opcją, zobaczymy jak się sprawdzi

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej [emoji4]
Temat był już napewno poruszany , ale nie umie to odnaleźć.
Jakie wkładki laktacyjne polecacie?
Z góry dziękuję za pomoc[emoji1]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
1520881085-46895230ee8358fa-aaaaaa.jpeg

Ja już kupiłam takie co niektóre z dziewczyn polecaly....są też fajnie oddzienie pakowane
1520881181-23d81d33bd05b7ee-aaaaaa.jpeg

Do góry