ZUZA.80
Fanka BB :)
ja akurat z cybexami nie mam doświadczenia, więc nie pomogę wszystkie foteliki mamy maxi cosi. mogę Ci tylko powiedzieć, że dla mnie ten pierwszy fotelik musi być przenośny, bo dużo jeździmy samochodem. np. do przychodni czy na zakupy i nie wyobrażam sobie takiego maluszka za każdym razem wyciągać z fotelika, wyciągać wózka z bagażnika, itd. a z racji tego, że ja jestem też b. praktyczna to wzięłabym ten fotelik i tą bazę, którą mogłabym jeszcze później wykorzystać pod warunkiem, że wypadałyby tak samo w testach. niektóre foteliki bez bazy wypadają lepiej niż z nią, warto sprawdzićAno widzisz, u nas zmieszczą się te pojemniczki bez problemu, bo akurat będzie miejsce obok łóżeczka.
No myślę cały czas o foteliku... Ale męża nie ma, bo wyjechał na weekend i nie ma kto pomóc mi w podjęciu decyzji.. :/ Myślałam pierwotnie o Cybexie Cloud Q, bo on się rozkłada na płasko, ale tak sobie teraz myślę, czy nie lepszy byłby Aton M (tylko że nie za bardzo widzę, czym się te wszystkie Cybexy Aton Q, M i 5 różnią, oprócz tego, że Cloud Q rozkłada się na płasko, no i ceny mają różne). Bo do Aton M kupuje się bazę isofix, która jednocześnie może posłużyć później do kolejnego fotelika 0-18 kg Siron M. I mam teraz myślenie, bo zastanawiam się, czy w takim razie jest sens kupować ten Aton, skoro można kupić od razu Sirona M (oba są RWF)? Ale z drugiej strony, ten 0-18 kg nie nadaje się do "włożenia" na stelaż wózka przy jakiś szybkich zakupach albo wizycie w przychodni. Więc jednak fotelik, który można "przenosić" jest nieodzowny.
Do pozostałych Cybexów kupuje się bazę Isofix, która nie będzie pasowała później do większego fotelika.. No i kurcze się zamotałam w tym myśleniu i nie wiem co zrobić..
no mówiłam, że nie pomogę