reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Dziewczyny A czy do szpitala siebie i maluszka pakujecie do jednej torby? Czy 2 malutkie ? [emoji1]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny A czy do szpitala siebie i maluszka pakujecie do jednej torby? Czy 2 malutkie ? [emoji1]

ja do jednej. dla mnie tak poręczniej i łatwiej niczego nie zapomnieć - nawet samej torby później z domu, czy już w szpitalu ;)

Ja pakuje wszystko do jednej torby i to takiej niezbyt dużej, bo tak sobie życzą w moim szpitalu, żeby mieć ze sobą jak najmniej rzeczy i żeby były w jednej torbie. Dobrze jest poczytac na stronie szpitala co trzeba zabrać a co zapewniaja, bo np u mnie dla dziecka praktycznie nic nie trzeba (zastanawiam się nad ubrankami czy brać swoje), a dla mamy też podkłady poporodowe itp sa zapewnione.

Ja poprzednim razem pakowałam się do małej walizki, takiej dzielonej. W jednej części miałam swoje rzeczy, w drugiej dla dziecka. Niby dużo się nie bierze, ale tak: paczka pampersów trochę zajmuje, paczka podpasek też, do tego ręcznik, kosmetyczka.. Nie wiem, czy wezmę ubranie na wyjście do domu, czy nie przygotuje go gdzieś w sypialni na wierzchu w 2 wersjach, bo nie wiem jaka pogoda będzie. Może być upał 30 stopni, a może padać deszcz (termin 29.06), tego się nie przewidzi, a nie będę pakowała obu wersji. Do walizki wezmę tylko majtki i biustonosz, a resztę do przebrania mąż dowiezie.

koleżanka podrzuciła mi sprawdzony pomysł, żeby spakować się w dwie torby - tylko Ty pakujesz się w tą do pobytu do szpitala, a mąż pakuje tą na poród :) przez to nie ma w trakcie porodu pytań typu: gdzie gumka do głosów itd. tylko wie i od razu podrzuca, jeśli jest potrzebne :)

koleżanka podrzuciła mi sprawdzony pomysł, żeby spakować się w dwie torby - tylko Ty pakujesz się w tą do pobytu do szpitala, a mąż pakuje tą na poród :) przez to nie ma w trakcie porodu pytań typu: gdzie gumka do głosów itd. tylko wie i od razu podrzuca, jeśli jest potrzebne :)
U mnie w szpitalu nie trzeba miec swoich podkładów ani podpasek - więc oszczędza mi to sporo miejsca. Po porodzie Malucha ubierają w ubrania szpitalne i dopiero po pierwszej kąpieli przebierane jest w swoje.

Z tego tez powodu ja pakuje się do jednej torby. Mialam walizke na kolkach małą ostatnio i z rozlozeniem jej w malej przestrzeni na sali bylo niezręcznie.

To torby pakuje się tzw.systemem worków z Ikei :) Opisując sobie woreczki i co najwazniejsze opisane woreczki na wszelki wypadek zostawiam tez w donu, zeby maz mial w gotowosci, jakby sie okazalo, ze w szpitalu trzeba dluzej zostac.
Coś w tym rodzaju jak na zdjeciach z internetu:
1521024677-b77d3b51708984f7-aaaaaa.jpeg

1521024691-c4c9d1ebaaf7257f-aaaaaa.jpeg

Do szpitala biore niezbedne mininum, a nadmiar tak wlasnie dodatkowych kompletow ubranek dla malucha czy koszul i bielizny dla siebie zostawiam mezowi w domu - i tak bedzie codziennie przyjezdzal :)

Jadac na porod mialam w osobnym woreczku przygotowane to co mi sie mialo tam przydac - koszula, klapki, bielizna jednorazowa - bo tez przy przyjeciu od razu sie przebieramy.
W woreczkach osobnych mialam ogarniete na kazdy dzien zestawy ubran dla malucha, osobno dla siebie po kapieli, kosmetyczki nie bralam - tylko wlasnie wszystko w tych workach i w miare jednorazowe.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

pomysł niby fajny, ale ja bym chyba nie potrzebowała takiej specjalnej torby do porodu, bo oprócz koszuli do przebrania, klapek, butelki wody i karty ciąży nie miałabym tam nic więcej do spakowania ;) tyle rzeczy to spokojnie upchnę w osobnej kieszonce nawet :)

Sprawdzcie sobie na pewno co Wasz szpital wymaga tak naprawdę, żeby ze sobą mieć - kazdy powinien taką listę na swojej www miec.

Dziewczyny, które odebrałyście koszule z dolce sonno dajcie proszę znać czy rozmiar, który wybrałyście jest w tym momencie na Was dobry? W sensie czy koszule są raczej luźne czy dopasowane.. kurczę nie umiem się zdecydować na rozmiar, żeby potem było okey

reklama
U mnie w szpitalu nie trzeba miec swoich podkładów ani podpasek - więc oszczędza mi to sporo miejsca. Po porodzie Malucha ubierają w ubrania szpitalne i dopiero po pierwszej kąpieli przebierane jest w swoje.

Z tego tez powodu ja pakuje się do jednej torby. Mialam walizke na kolkach małą ostatnio i z rozlozeniem jej w malej przestrzeni na sali bylo niezręcznie.

To torby pakuje się tzw.systemem worków z Ikei :) Opisując sobie woreczki i co najwazniejsze opisane woreczki na wszelki wypadek zostawiam tez w donu, zeby maz mial w gotowosci, jakby sie okazalo, ze w szpitalu trzeba dluzej zostac.
Coś w tym rodzaju jak na zdjeciach z internetu:
1521024677-b77d3b51708984f7-aaaaaa.jpeg

1521024691-c4c9d1ebaaf7257f-aaaaaa.jpeg

Do szpitala biore niezbedne mininum, a nadmiar tak wlasnie dodatkowych kompletow ubranek dla malucha czy koszul i bielizny dla siebie zostawiam mezowi w domu - i tak bedzie codziennie przyjezdzal :)

Jadac na porod mialam w osobnym woreczku przygotowane to co mi sie mialo tam przydac - koszula, klapki, bielizna jednorazowa - bo tez przy przyjeciu od razu sie przebieramy.
W woreczkach osobnych mialam ogarniete na kazdy dzien zestawy ubran dla malucha, osobno dla siebie po kapieli, kosmetyczki nie bralam - tylko wlasnie wszystko w tych workach i w miare jednorazowe.

A gdzie takie woreczki można kupić? Żeby od razu dało się opisać. Podoba mi się ten pomysł [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry