reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybieramy wózeczki

reklama
Agnieszka18 wąska gondola mi nie przeszkadzała - też mam synka właśnie z pażdziernika - już od świąt  ( czyli IV) jeżdził w spacerowej wersji Mutsy, a tak przez całą zimię wchodził do gondoli ubrany w kombinezon , a w gondolce był jeszcze śpiworek. tylko najbardziej meczyłam się z tym ciężarem wózka, no i jak chciałam zapakować go do samochodu ( mam 206) to musiał go rozebrac na części pierwsze. Teraz wiem ze cena wózka jest za wysoka - można chyba zgrabniejsze wózeczki kupić za niższą cenę - i chyba nie warto kupowac wózka 2 w jednym tylko najpierw jakąś tanią gondolkę a potem jakiś na bajerze wózek spacerowy ( bo ten drugi dłużej posłuży) .
Ale się rozpisałam -  ;D - mam nadzieję że nie macie mi tego za złe.
A co myślicie o tym wózku? W sumie tez 2 w jednym - ale w sklepie fajnie wyglądał
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=127284&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100816%2F126873&grp=&sortuj=kod

Aga juz mojej mamie mowilam ze w Bielsku Bialej jest ogrod wozkow ( babcia kupuje wozek) ... ja tez sie mozliwe tam wybiore wiec jakby co zglosze sie do Ciebie ;) jesli mozna oczywiscie :)

Dzięki Agnieszka
będziemy dzwonić pewnie w połowie lipca do tej hurtowni
baaaardzo Ci dziękuję :D

Dziewczynki, ja ostatnio dość mocno wzięłam się za wybieranie wózka i napiszę Wam jakie są moje spostrzeżenia na temat tych które mnie interesowały. Najpierw poczytałam w internecie, wybrałam te które mi się podobają i pojechałam do sklepów żeby oglądnąc je na żywo. Interesowało mnie w sumie pięć typów.
Oto one:

Deltim Fokus

Trxx Marlin 3 i Traxx marlin 4

Traxx Jaguar

Implast Volant 3

Moje spostrzeżenia są takie:
Focus jest duży, niedrogi, mamy sobie go chwalą i wszystko byłoby by super gdyby nie wygląd spacerówki. Wg mnie jest po prostu brzydka.
Wszystkie Traxxy bardzo ładnie wyglądają, fajnie się je prowadzi, ale po pierwsze budka w gondoli składa sie strasznie głośno, a poza tym w gondoli nie ma zadnego wywietrznika.
Implas Volant to wózek który wybrałam i myślę że na niego się zdecyduje. Jest tylko niestety najdroższy z tych wszystkich które miałam na oku.

Tyle moich przemyślen i spostrzeżeń. Czekam na Wasze.
Pozdrawiam

Hej Mała Mi :) Ja też już zdecydowana jestem na Volanta tylko że w wersji 4 kołowej, i podobnie jak Ty uznałam to za najtrafniejszy dla nas wybór patrząc też nie ukrywam na stosunek cena-jakość-wygląd ;)

reklama
Dziewczyny!
Mała podpowiedź po trzymiesięcznym używaniu wózka!
Zwróćcie uwagę na wagę wózka, bo nie ma znaczenia na którym piętrze mieszkacie i tak go odczujecie pchając coraz większego malca. Ważna jest też amortyzacja - nie wszystkie dzieci lubią czuć wszystkie wyboje na chodniku. Lepiej kupić dobrze resorowany i podpompować potem kółka - jak się da - niż się denerwować, że dzidzia budzi się na polskich chodnikach :mad:
I trzecia rzecz o której wspomniała Mała Mi - wywietrzniki w gondoli - no teraz to bym bez nich nie dała rady wyjść na spacer - mam dwa i Olo przynajmniej oddychać może bo jak wybierałam kolor to miałam "pomroczność jasną" i wzięłam granatowy z czerwonymi dodatkami. A i duże koła też się przydają - można zimą przebrnąć przez błoto a my teraz chodzimy na wycieczki po drogach gruntowych i też się czasem kałuża trafi.
A mam Deltima Voyagera Easy - już go nie produkują, ale ja w sumie jestem zadowolona tylko ta waga - 15kg... i twarde zawieszenie...
I ostatnie spostrzeżenie: każdego wózka i tak trzeba się nauczyć - choćby super się prowadził.

Do góry