reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy wózeczki

Irlandia dzięki za podpowiedzi ;)
Mała_Mi, tak już wybrałam nieodwołalnie kolorek, a mianowicie kolor nr 107 czyli jasna zieleń :)  Ostatnio mam fioła na punkcie tego kolorku i mu podobnych, poza tym jest chyba uniwersalny w razie gdyby na świat przyszła córcia a nie zapowiadany synek ;)

reklama
Dzisiaj przesiedzialam kupe czasu na szukaniu wozkow .. chyba juz wiem jaki bym chciala kupic :)... aczkowliek wiadomo wszystko moze sie zmienic w ostatniej chwili ;) poki co decyzja padla na Tako ... City Voyager SILVER COLLECTION

f3ed3f1b24f15b66cc033ee8aa466e.jpg

I wlasnie takie kolory mi dospowiadają .. nie za jasne i nie za ciemne :)
i krotki opis wozeczka ;)
Wyposażenie:
- Nowa wzmocniona rama z dodatkową amortyzacją,
- Zawieszenie na sprężynach,
- Łożyskowane koła,
- Przekładana rączka umożliwiająca przewożenie dziecka przodem i tyłem do kierunku jazdy,
- Regulowana rączka,
- Wyjmowane nosidło obszyte miękką bawełną, która jest przyjazna dla dziecka,
- Wygodny i mocny hamulec,
- Duży kosz na zakupy,
- Pompowane koła (do wyboru koła standardowe lub z felgami "alu")
- Folią przeciwdeszczową,
- Torebka montowana na rączce,
- Funkcjonalna torba z tył budki,
- Dodatkowa kieszonka na pokrowcu,
- Wentylacja górna i dolna,
- Odpinana tylna część budki,
- Cztero pozycyjne regulowane oparcie spacerówki,
- Regulowany podnóżek,
- Pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa (łatwa regulacja),
- Stabilna i miękka barierka (materiał obszyty folią),
- Wymiary po złożeniu 87 x 40 x 63cm
- Waga około 21 kg
Całą tapicerkę można odpiąć i przeprać.

Dziewczyny wlasnie zaczelam sie rozgladac za wozeczkami no i koszmar taki wybor ale niewiadomo jaki wybrac :p ja jak bylam w domu to w calym sklepie znalazlam jeden ktory sie mi spodobal a mianowicie Bebe confort testowalam po sklepie tylko wersje z gondolka i byl super niezle amortyzatory co prawda nie mial pompowanych kol ale nie sa mi tu potrzebne bo tu sniegu nie ma :p skretne kola z blokada no i chyba w miare lekki. teraz sama zglupialam :p a moze slyszalyscie jakies opinie o tych wozkach?? aaa patrzylam w sklepie na taki kosmiczny wozek z Musty czy jakos tak ze skretna osia (znaczy nie same kolka tylko cala os) jak dla mnie beznadzieja :p probowalam tym jezdzic po sklepie i zacholere mi nie pasowal ten wozek ::)
http://cgi.ebay.co.uk/BEBE-CONFORT-...0QQihZ020QQcategoryZ66705QQrdZ1QQcmdZViewItem

tak wyglada mniej wiecej ale naprawde super sie nim jezdzi i ma fajne amory.

kallusia - ja w sklepie ogladalam bebe comfort ale stylo AT. wozek fajy, nie powiem, ale cena mnie zastrzelila - 2400!!! sprawdz sobie obinie w necie - np. tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

Moniqa - wozeczek fajowy. tylko jedna rzecz mi sie przypomniala a propos czarnych wozkow - gdzies dziewczyny pisaly, ze jak latem sie bude rozlozy to te ciemne sie strasznie nagrzewaja. sama chcialam czarno-oliwkowy, ale po tym jak to przeczytalam, to sie na bezowy przerzucialm :)

Kallusia fajny ten wozeczek i super kolorek :) ... jakbym rozumiala jeszcze o co tam na tej stronie chodzi to moze i bym skorzyastala :D :D a ja ni w zab :D  ;)

Gufi no wlasnie nagrzewa sie ... tez o tym myslalam ::) ... ja strasznie lubie taki zestaw kolorkow :D ... czarny z czerwonym ::) ... ale masz racje nie bedzie moje dziecko cierpiec ze wzgledow moich upodoban ;) .. zdrugiej zas strony jasniejszy wozek szybciej sie brudzi ::) ... i badz tu madry :D ... napewno jeszcze pogadam ze sprzedawca.. bo w sumie moim zdaniem jesli robia takie kolory wozkow licza sie z tym ze jezdzic sie nimi tez bedzie w lecie i jakis moze material odpowiedni dają ze sie nie nagrzewa ::) ... jeszcze jakby co mam czas :)

Moniqa - mozesz poszukac takiego kolorku jasnego ale z jakims wstawkami. wtedy podobno tak bardzo nie widac zabrudzen. a poza tym teraz wszystkie wozki tak maja, ze pokrowce mozna sciagac i prac.

mi tez sie taki czrno-zielony podobal baardzo, ale stwierdzialm, ze lepiej, zeby maluch sie noe ugotowal :D

kallusia ja juz tu u was chyba się wypowiadałam na temat Mutsy - jestem nie zadowolonym uzytkownikiem, MoniQa moja kumpela ma ten typ i narzeka na wagę wózka ::)

No wiec tak patrzylam na ebayu tu w angli i w polsce na allegro i coraz bardziej sie przekonuje do tego bebe confort oprucz tego ze ma dobre opinie to jeszcze jest stosunkowo lekki
Dane techniczne stelaża:
Waga (kg): 6 kg.
Wymiary wózka otwartego (w cm) SZxDLxW: 63 x 111 x 104
Wymiary wózka zamkniętego (w cm) SZxDLxW: 63 x 34 x 91
Średnica kółka przedniego(w mm): 205
Średnica kółka tylniego(w mm): 240
Pojemność koszyka (w litrach): 27
Waga gondoli to 6 kg. Wymiary wewnętrzne: 28 x 33 x 72 cm

ale jeszcze raz musze pojsc do sklepu go wyprobowac :laugh:
pewnie i tak sie mi jeszcze wszystko zmieni wiec zobaczymy :laugh:

reklama
Anna ta waga mnie wlasnie tylko przeraza ::) ... w sumie mieszkam na parterze :D ... w razie czego dam rade wniesc na te 5 schodow :D ... ale ogolnie to tylko waga chyba jest nie za bardzo :)

Kallusia no o to wlasnie chodzi , my takie nie zdecydowane zawsze :D :D .. dlatego bym chciala juz i nie ma odwrotu ;) hehe

Do góry