reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy wózeczki

reklama
zaglądnęłam gościnnie z seirpniówek :)

dziewczyny nie przeraża Was waga wózków TAKO?
Natalia i Julia ważą "tylko" 18 kg
Voyager już 21 kg...
do tego dziecko w środku to kilka kilogramów więcej...
jeśli mieszkacie wysoko, bez windy i wózkarni na dole to może być problem z udźwignięciem wózka...

no i że zamiast sztywnej gondoli mają nosidło? (czytałam, że dziecko do 6 miesiąca życia powinno leżeć na twardym stąd gondole lepsze)
nosidła są z reguły mniejsze niż tradycyjne gondole a Wasze dzieciaczki będą musiały w nich przecież przezimować...

wózki TAKO robią wrażenie - nie ukrywam, bo sama też na nie patrzyłam - ale obejrzyjcie sobie te wózki w sklepie zanim je kupicie na allegro, albo w sklepie internetowym

i jeszcze jedno - wczoraj ogladalam "mama juz jestem" na tvn style i bylo o wozkach. specjalisci zwracali uwage na nastepujace rzeczy:
- wielkość gondoli - musi byc duza szczegolnie dla maluszkow zimowych
- kola - na zime i jazde po niezbyt dobrych nawierzchniach najalepsze sa duze kola pompowane lub piankowe. na lato i jazde po marketach moga byl plastikowe male
- wozek musi byc stabilny - trzeba go troche potarmosic na boki i w pionie
- amortyzacja - wozek nie moze byc zbyt miekki. najlepsze sa takie na paskach skorzanych, ale wychodza powoli z mody
- trojkolowce - sa zwykle mniej stabilne od czterokolowcow, ale za to latwiejsze w manewrowaniu.

mam nadzieje, ze to choc troche Wam pomoze :D

Agnieszka to w Bielsku naprawde bardzo tanio - trzeba się będzie tam wybrać - dasz później znać gdzie konkretnie ? :)

Waga wózka mnie aż tak bardzo nie przeraża - mąż duży i silny a mieszkamy na parterze więc tylko parę schodków a w voyagerze sie zakochałam od pierwszego spojrzenia a jak ja się zakocham to już potem nic mi sie nie podoba ;)

Renik pisze:
Waga wózka mnie aż tak bardzo nie przeraża - mąż duży i silny a mieszkamy na parterze więc tylko parę schodków

szczęściara :) ja mieszkam na 3 piętrze, windy brak, wózkarnię już 3 razy okradali, więc ryzykować nie będę, że i mnie wózek zwiną...
mąż duży chłop, choć i ja nie mała, ale jak on do pracy pójdzie a ja będę chciała z małym na spacerek wyskoczyć to "skazana" będę na własne siły. ja też nie wybrałam najlżejszego wózka, bo 15 kg, ale mam nadzieję, że jakoś się uda...

no to teraz opisze moj dzisiejszy pobyt w sklepie z wozkami :)

przede wszystkim okazalo sie, ze mamy ograniczony wybor ze wzgledu na nasza glupia winde. to taka stara winda z podwojnymi drzwiami i wjazd do windy jest przez to bardzo waski (61 cm) i przez to wiekszosc wozkow odpada. ja juz bylam zalamana, ale maz widzac zblizajace sie lzy i smutna minke zaraz poszedl do sprzedawcy po pomoc. sprzedawca zna problem, wiec byl przygotowany :)

w koncu wybralismy emmaljunga smart duo combi. kolor chyba ten: http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?&grupa_p=1&przedm=4870794&__powrot=-1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F4856189%2F4858516&grp=&sortuj=

wozek jest bardzo fajny, cena moze troche mniej, ale dostalismy od dziadkow 2000 na wozek, wiec nie bede marudzic. w necie mozna kupic za 1600-1650 zl. do tego stelaza pasuje tez fotelik maxi cosi cabrio. no i ma bardzo duza gondolke, a w cenie jest tez spiworek, folia przeciwdeszczowa i torba :D

a jeszcze takie moje spostrzezenia z ogladania wozkow:
- niektore budki koszmarnie glosno sie skladaja! chyba umarlego by obudzili, a co dopiero maluszka ...
- nie przekonaly mnie skretne kola bez mozliwosci blokady. niby dobrze skreca, ale do tylu nie mozna wogole jechac na tych kolach! takze przed zakupem sprawdzcie, czy wam to pasuje
- kolory ze zdjec bardzo roznia sie od tych rzeczywistych!

no i tyle. teraz juz moge spokojnie czekac na dobra promocje i kupowac ;)

Gufi gratuluje trafnego wyboru ;) ... a minka "bardzo mi smutno" lzy w oczach goruje :D ... ja taka stosuje jak chce nutelle :D

Renik - ten sklep jest w Bielsu - Białej - Wapienicy na ulicy Hożej 15
Są tablice reklamowe ja znalazłam więc Ty również sobie poradzisz
Jak znajde podam Ci numer telefonu więc w razie problemów będziesz mogła zadzwonić do nich i Cie pokierują

reklama
Aga baaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję telefon też się przyda

a byłaś tam i jakie wrażenia?

Do góry