reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Czarnuszka88, to rozumiem, ze tez starasz sie o trzecia dzidzie ? jak milo, ze nie jestem sama ;-)
tak tym pieczeniem apetyr robicie, a ja tkwie w pracy :-/ a z checia jakas drozdzowe bym wciagnela ;-)

Napisane na LG-E430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czarnuszka88, to rozumiem, ze tez starasz sie o trzecia dzidzie ? jak milo, ze nie jestem sama ;-)
tak tym pieczeniem apetyr robicie, a ja tkwie w pracy :-/ a z checia jakas drozdzowe bym wciagnela ;-)

Ja tez trzecie w drodze Ania :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

OlaMagda09, gratulacje :-)
kurczę, z chęcią stworzę taki suwaczek, jak masz Ty '-) jak byłam w ciąży z pierwszym to Milenka była brana pod uwagę gdyby córka była :-D przy drugim już zmieniliśmy i znów syncio. Teraz mamy nadzieję na córcię, imię znów zmienione ;-)

OlaMagda09, gratulacje :-)
kurczę, z chęcią stworzę taki suwaczek, jak masz Ty '-) jak byłam w ciąży z pierwszym to Milenka była brana pod uwagę gdyby córka była :-D przy drugim już zmieniliśmy i znów syncio. Teraz mamy nadzieję na córcię, imię znów zmienione ;-)
A jakie imie dla dziewczynki?:-)

Powiem Ci, ze ja przed zajsciem w ta ciaze bralam pod uwage Przemka, ale jak sie okaze chlopiec to moj synek wynegocjowal ( a raczej nie pozostawil wyboru) Mateusza. To chyba jak Twoi chlopcy, co? :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

India9, dokładnie :biggrin2:
Z tym, że ja od zawsze miałam ulubione imiona dziewczęce, a chłopięce nie bardzo :no2:
O Przemku marzyła moja mama, mi się w zasadzie podoba więc pierworodny tak ma. A Mateusza wybrał Przemek i też nie było innej opcji :blink:
A z dziewczęcych w pierwszej ciąży miała być Milenka, w drugiej Lenka lub Nadia.
A teraz Natalka, Kornelka lub Nikola.
Więc pewnie jeśli się uda, to znów będzie synek - ale tu jak zwykle nie będę zdecydowana :wink:

Tak kochana o trzecia. Starszy ma 8 lat, młody 6, więc już samodzielni.liczę na córeczkę a mój J to synka by chciał. Rodzinka.pl normalnie[emoji170]
Czarnuszka - ale a jakiego powodu zapis na forum ?
Bo ja No jak bym nigdy nie poroniła a wszystkie moje ciaze i starania przebiegały książkowo to nigdy bym sie nie zapisała na jakiekolwiek forum .

w4sq9jcgl8bvvbsq.png
Ja bardzo lubię rozmawiać a jak zamieszałam z byłym mężem na wsi to nie miałam do kogo mordki odezwać. Do niego też nie szczególnie no i dlatego też nie jest już moim mężem hehe. Najpierw na staraczkach, potem listopadowki 2008 a urodziłam w pazdzierniku[emoji16] potem marzec 2010. Naprawdę z samotnosci zalogowalam się na forum. Mój mąż ciągle pił z kumplami i mnie zostawiał samą w domu wiec szukalam wirtualnego szczęścia[emoji2]

U mnie z racji tego ze nie w Polsce mieszkam to z imieniem było nie łatwo bo musiało byc tylko międzynarodowe które i we Francji i w Polsce nie bedzie dziwnie brzmiało .
Dla dziewczynek wybraliśmy : Milena , Walentyna , Emilia , Alicja .
Dla chłopców : Milan , Rafael (rafciu) , Stan (Stasiu ) , Mathiu ( Mateusz ) , Oliwier .
Bo te wszystkie imiona dobrze brzmią i po polsku i po francusku .
A imiona typu : Przemek , to wogole Francuz ci nie wymówi , śmiech na sali :-D

w4sq9jcgl8bvvbsq.png

U mnie od razu było ustalone że i jeden i drugi to syn. Tak chciałam i tak mam i jakos czulam że będą synusie. Teraz marzy mi sie moja malutka Nadia. Jak bedzie syn to Wiktor chyba, Marcel też ładne . Tak ostatnio rozmawialiśmy z J o tym hehe.

Tak kochana o trzecia. Starszy ma 8 lat, młody 6, więc już samodzielni.liczę na córeczkę a mój J to synka by chciał. Rodzinka.pl normalnie[emoji170]]
jak się uda to u nas będzie podobnie :wink: trzymam zatem moooocno kciuki za Ciebie :biggrin2:
A i mi marzy się malutka córusia, i powiem Ci, że pewnie Nadię wezmę pod uwagę gdyby się udało, choć na razie póki co Natalka mi w głowie została ;-)

A imiona typu : Przemek , to wogole Francuz ci nie wymówi , śmiech na sali :-D

w4sq9jcgl8bvvbsq.png
ha ha no mogłoby być ciekawie :)

reklama
Do góry