reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hej.
Nuska gratulujeeeeee!!!!!!!!!! Ale super. U znajomych tez sie druga dzidzia urodzi i tez 15 miesiecy roznicy:)
Wiki nauczycie sie.siebie :) u mnie tez M kapie dzieci. Ja mala wycieram i ubieram. Tzn ja mala mylam od pasa w dol bo mowil ze nie umie hehehe. Teraz on szykuje wode a ja myje i ubieram

reklama
Wiki będzie dobrze, jeszcze tydzień- dwa i wszystko się zmieni. Nabierzesz odwagi i Wiki będzie większa. Kup może poduszkę klin, Magda dużo ulewala i ta poduszka dala mi trochę komfortu psychicznego.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak ja też potwierdzam co dziecko to inna instrukcja obsługi:-) ile ja się z Filipem namęczyłam żeby jadł mi z łyżeczki za to Amelka je jak złoto... Ale ona ulewala mega, dla mnie to była zupelna nowość bo Filip nie ulewal w ogóle.

Co do kapania to u nas podział ze ja kąpie, ubieram daje mm Amelce a Bartek kąpie Filipa, idzie mu czytać i zazwyczaj zasypia z nim ;-) no ale ostatnio to ja ogarniam dwójkę bo Bartek rzadko bywa do 20-20.30 w domu . Ale jak mam wychodne to wykąpie oboje bez problemu.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże wychodne....

Wiki od początku ucz męża żeby się małą zajmował.

Ja to mam bardzo dominujący charakter, wszystko sama i tak nauczyłam P że sobie poradze. Źle zrobiłam.

Nuska gratuluję.
Ja nie planuje kolejnego dziecka, nawet Z powiedzialam że jak kiedyś wspomnę o kolejnym dziecku to ma mnie walnąć w łeb...łopatą :)

Co do zachodzenia w ciaze podczas kp to moja babcia powiedziała mi kiedys zeby nie wiezyc w to ze nie mozna zajść w ciążę podczas karmienia bo ona tym sposobem miala 6 dzieci :)

Mój BArtek to jakiś ewenement... bardzo mało nam śpi w dzień. Dziś od 7 do 19:30 spał dwa razy po 15 minut i raz pół godziny. Nie mogę nic zrobić w domu, bo on prawie w ogole nie śpi wiec musze z nim ciągle byc a do tego jeszcze jest Tosia.
Wczoraj pojechalismy nad jezioro na działkę do rodzicow i mieliśmy zostać ale spał raz 40 minut a pozniej jeszcze 20, do tego on nie moze sie odnalezc w nowych miejscach wiec stwierdziłam ze nie ma co ryzykowac nocy i o 20 wracalismy do domu.
Nadal butelka mu nie podchodzi ale kupilam mu niekapek dla takich maluchów i jest szansa ze zalapie. Zaczynam mu podawac łyżeczka raz dziennie jakies jedzenie i tez nieźle mu idzie.
Ma 4,5 miesiąca i jest 70cm dlugi i wazy nie całe 7 kg i mam problem ze spodniami bo albo sa dobre na dlugosc ale spadaja z tylka albo dobre w pasie ale za krotkie. Taki szczypior nam rosnie :) w tatusia :)

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boże wychodne....

Wiki od początku ucz męża żeby się małą zajmował.

Ja to mam bardzo dominujący charakter, wszystko sama i tak nauczyłam P że sobie poradze. Źle zrobiłam.

Marysia u mnie to nie jest często ale zdarza się że wyjdę. I oczywiście wracam o normalnej porze tj 22 ;-) bo mój jak wychodzi to wraca 1-2...

Ale mój od początku na szczęście zajmował się i Filipem bez problemu zostawał. Nigdy nie robił mi wyrzutów że chce gdzieś wyjść i że musi zostać z dziećmi

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry