reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hej.
Nuska gratulujeeeeee!!!!!!!!!! Ale super. U znajomych tez sie druga dzidzia urodzi i tez 15 miesiecy roznicy:)
Wiki nauczycie sie.siebie :) u mnie tez M kapie dzieci. Ja mala wycieram i ubieram. Tzn ja mala mylam od pasa w dol bo mowil ze nie umie hehehe. Teraz on szykuje wode a ja myje i ubieram

reklama
Wiki będzie dobrze, jeszcze tydzień- dwa i wszystko się zmieni. Nabierzesz odwagi i Wiki będzie większa. Kup może poduszkę klin, Magda dużo ulewala i ta poduszka dala mi trochę komfortu psychicznego.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak ja też potwierdzam co dziecko to inna instrukcja obsługi:-) ile ja się z Filipem namęczyłam żeby jadł mi z łyżeczki za to Amelka je jak złoto... Ale ona ulewala mega, dla mnie to była zupelna nowość bo Filip nie ulewal w ogóle.

Co do kapania to u nas podział ze ja kąpie, ubieram daje mm Amelce a Bartek kąpie Filipa, idzie mu czytać i zazwyczaj zasypia z nim ;-) no ale ostatnio to ja ogarniam dwójkę bo Bartek rzadko bywa do 20-20.30 w domu . Ale jak mam wychodne to wykąpie oboje bez problemu.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże wychodne....

Wiki od początku ucz męża żeby się małą zajmował.

Ja to mam bardzo dominujący charakter, wszystko sama i tak nauczyłam P że sobie poradze. Źle zrobiłam.

Nuska gratuluję.
Ja nie planuje kolejnego dziecka, nawet Z powiedzialam że jak kiedyś wspomnę o kolejnym dziecku to ma mnie walnąć w łeb...łopatą :)

Co do zachodzenia w ciaze podczas kp to moja babcia powiedziała mi kiedys zeby nie wiezyc w to ze nie mozna zajść w ciążę podczas karmienia bo ona tym sposobem miala 6 dzieci :)

Mój BArtek to jakiś ewenement... bardzo mało nam śpi w dzień. Dziś od 7 do 19:30 spał dwa razy po 15 minut i raz pół godziny. Nie mogę nic zrobić w domu, bo on prawie w ogole nie śpi wiec musze z nim ciągle byc a do tego jeszcze jest Tosia.
Wczoraj pojechalismy nad jezioro na działkę do rodzicow i mieliśmy zostać ale spał raz 40 minut a pozniej jeszcze 20, do tego on nie moze sie odnalezc w nowych miejscach wiec stwierdziłam ze nie ma co ryzykowac nocy i o 20 wracalismy do domu.
Nadal butelka mu nie podchodzi ale kupilam mu niekapek dla takich maluchów i jest szansa ze zalapie. Zaczynam mu podawac łyżeczka raz dziennie jakies jedzenie i tez nieźle mu idzie.
Ma 4,5 miesiąca i jest 70cm dlugi i wazy nie całe 7 kg i mam problem ze spodniami bo albo sa dobre na dlugosc ale spadaja z tylka albo dobre w pasie ale za krotkie. Taki szczypior nam rosnie :) w tatusia :)

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boże wychodne....

Wiki od początku ucz męża żeby się małą zajmował.

Ja to mam bardzo dominujący charakter, wszystko sama i tak nauczyłam P że sobie poradze. Źle zrobiłam.

Marysia u mnie to nie jest często ale zdarza się że wyjdę. I oczywiście wracam o normalnej porze tj 22 ;-) bo mój jak wychodzi to wraca 1-2...

Ale mój od początku na szczęście zajmował się i Filipem bez problemu zostawał. Nigdy nie robił mi wyrzutów że chce gdzieś wyjść i że musi zostać z dziećmi

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry