reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja to ogólnie mam stresa jak mam wyjść nawet do sklepu wieczorem xd że mały się obudzi itp.

Ale wiecie... wrzuciłam na luz. Do niedawna chciałam go koniecznie nauczyć pić mm. I tak w sumie to nie wiem po co... je ładnie wszystko. Zawsze mam opcję zamiast piersi. To po co mu ta butelka... Teraz jeszcze je kilka razy dziennie pierś i zobaczymy jak to będzie.
W piątek lecimy na wakacje a pozniej zacznie się żłobek. Jakoś musi dac sobie radę i on i ja ;) a po pracy najwyżej będę z nim leżeć i cyckac do kąpieli [emoji14]

reklama
Hejka ;)
Wiki Kochana daj sobie czas i bedzie dobrze. Mi ciagle moja mama powtarzała na poczatku, ze Jasio tez się uczy zycia poza brzuszkiem a ja zycia z Nim i musimy sie poznać, oswoić z nowa sytuacja i wszystko pozniej bedzie dobrze ;)

Od poczatku ja robie wszystko przy Młodym, mój M jak jest to karmi, przebiera i w nocy tez wstaje. Tylko, ze mnie do tego zmusiła sytuacja. Musialam sie z tym ogarnąć. Bo np u taty Jasio nie zaśnie na noc, nie uspokoi sie jak mocno płacze, w nocy jak sie rozbudzi to tez ja musze być. I teraz znowu sama wszystko bede robiła, az do grudnia. Aż sie boje ;p

Ja wychodne bez Jasia mialam moze z 5 razy ;p i to moja mama z nim zostawała raczej, mój mąż teraz na urlopie został z nim raz na 2 h ;p

Dzisiaj w nocy młody spal z nami i w efekcie cala noc mialam pod tyłkiem deskę i tak mnie kość ogonowa boli, ze ciezko sie ruszyć ;p

Aaa idę spać, bo pewnie znowu pobudka koło 6 bedzie ;p

Dobranoc ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa ale Ty jeszcze KP?

Moja ma tak że jak wyjde gdzieś to ona zaraz wyczuje i się przebudza. Zaczyna płakać, a potem to już tak wyje że szok.
Np.zostawilam ją śpiącą u babci i poszlam na piętro do mamy. One w jednorodzinnym mieszkają. Za 10 min dzwonek, schodze ,a ta ryczy, łzy jak grochy lecą. To już nie pierwszy raz Taka sytuacja. Mamy wesele ostatniego września i nie pojdziemy. Magda nauczona spać po 21 i ktoś musi siedzieć z nią. Moja mama czy babcia cala impreze nie będą siedzieć, bo mama chrzestną jest, a babcia Jak to Babcia po prostu nie da rady. Ja ani nie zjem, ani się nie pobawie. Chociaż na chrzcinach o 21 zasnęła i nie czuła jak ja przelozylismy do lozeczka,tylko zjadłam i wracałam do niej i P szedł jeść, a na weselu nie mogę go zostawić samego na np. 1h. Ehh ciężka decyzja.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Nuska gratuluję.
Ja nie planuje kolejnego dziecka, nawet Z powiedzialam że jak kiedyś wspomnę o kolejnym dziecku to ma mnie walnąć w łeb...łopatą :)

Co do zachodzenia w ciaze podczas kp to moja babcia powiedziała mi kiedys zeby nie wiezyc w to ze nie mozna zajść w ciążę podczas karmienia bo ona tym sposobem miala 6 dzieci :)

Mój BArtek to jakiś ewenement... bardzo mało nam śpi w dzień. Dziś od 7 do 19:30 spał dwa razy po 15 minut i raz pół godziny. Nie mogę nic zrobić w domu, bo on prawie w ogole nie śpi wiec musze z nim ciągle byc a do tego jeszcze jest Tosia.
Wczoraj pojechalismy nad jezioro na działkę do rodzicow i mieliśmy zostać ale spał raz 40 minut a pozniej jeszcze 20, do tego on nie moze sie odnalezc w nowych miejscach wiec stwierdziłam ze nie ma co ryzykowac nocy i o 20 wracalismy do domu.
Nadal butelka mu nie podchodzi ale kupilam mu niekapek dla takich maluchów i jest szansa ze zalapie. Zaczynam mu podawac łyżeczka raz dziennie jakies jedzenie i tez nieźle mu idzie.
Ma 4,5 miesiąca i jest 70cm dlugi i wazy nie całe 7 kg i mam problem ze spodniami bo albo sa dobre na dlugosc ale spadaja z tylka albo dobre w pasie ale za krotkie. Taki szczypior nam rosnie :) w tatusia :)

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Na wrześniówkach też jest taka dziewczyna co mało śpi w dzień baza nawet w nocy nie spala ale to akurat dlatego, że została przeniesiona do pokoju brata. Jak wróciła do sypialni rodziców, nie to dziecko. Także ten sam problem co u mnie.

Na wrześniówkach też jest taka dziewczyna co mało śpi w dzień baza nawet w nocy nie spala ale to akurat dlatego, że została przeniesiona do pokoju brata. Jak wróciła do sypialni rodziców, nie to dziecko. Także ten sam problem co u mnie.

Na noce nie moge narzekać bo spi ładnie. Np wczoraj zasnal o 19:30 a wstal o 6, w nocy 2-3 razy cycek takze jest spoko.

Nuska gratuluję.
Ja nie planuje kolejnego dziecka, nawet Z powiedzialam że jak kiedyś wspomnę o kolejnym dziecku to ma mnie walnąć w łeb...łopatą :)

Co do zachodzenia w ciaze podczas kp to moja babcia powiedziała mi kiedys zeby nie wiezyc w to ze nie mozna zajść w ciążę podczas karmienia bo ona tym sposobem miala 6 dzieci :)

Mój BArtek to jakiś ewenement... bardzo mało nam śpi w dzień. Dziś od 7 do 19:30 spał dwa razy po 15 minut i raz pół godziny. Nie mogę nic zrobić w domu, bo on prawie w ogole nie śpi wiec musze z nim ciągle byc a do tego jeszcze jest Tosia.
Wczoraj pojechalismy nad jezioro na działkę do rodzicow i mieliśmy zostać ale spał raz 40 minut a pozniej jeszcze 20, do tego on nie moze sie odnalezc w nowych miejscach wiec stwierdziłam ze nie ma co ryzykowac nocy i o 20 wracalismy do domu.
Nadal butelka mu nie podchodzi ale kupilam mu niekapek dla takich maluchów i jest szansa ze zalapie. Zaczynam mu podawac łyżeczka raz dziennie jakies jedzenie i tez nieźle mu idzie.
Ma 4,5 miesiąca i jest 70cm dlugi i wazy nie całe 7 kg i mam problem ze spodniami bo albo sa dobre na dlugosc ale spadaja z tylka albo dobre w pasie ale za krotkie. Taki szczypior nam rosnie :) w tatusia :)

Z karmieniem to wiem ze to nie metodą antykoncepcji ☺ moja znajoma też tak w ciążę zaszła. Bardziej mi chodziło o to ze jak się karmi to zazwyczaj choć nie zawsze miesiączka później przychodzi bo jednak ma to wpływ na hormony. Jak choćby Zyciowa czy Kasia Marysia tez ma nieregularne miesiączki.
Co do snu w dzień to mam z Frankiem to samo Jak zaś nie na te 5-10 minut to nie wyrabiam na zakrętach żeby coś zrobić :) Na szczęście w nocy śpi ladnie tzn budZi si co 3 godz ale zje i śpi dalej. I wolę taki układ niż miałby w dzień spac a w nocy Zasypia między 21-22 i rano 6-7 pobudka
Co do wagi to podobnie 6800 ma i tez okolo 70 bedzie bo 68 niektóre za male ale rekawy za dlugie bo szczuply i waski

A o której kapiecie dzieci? My tak między 19.30 a 20.30 i w szkole rodzenia mowili że dziecko złapie rytm kąpiel, jedzenie i spanie. A u nas odwrotnie to działa. Ona się wybudza w kąpieli potem jedzenie, ulewanie, przebieranie i zaśnie przy cycku dopiero o 23, wczoraj było wcześniej i chcieliśmy ja przełożyć do łóżeczka i się obudziła, znów jej się ulalo i znów przebieranie i cycek i została znow z nami

Ostatnia edycja:
Z karmieniem to wiem ze to nie metodą antykoncepcji ☺ moja znajoma też tak w ciążę zaszła. Bardziej mi chodziło o to ze jak się karmi to zazwyczaj choć nie zawsze miesiączka później przychodzi bo jednak ma to wpływ na hormony. Jak choćby Zyciowa czy Kasia Marysia tez ma nieregularne miesiączki.
Co do snu w dzień to mam z Frankiem to samo Jak zaś nie na te 5-10 minut to nie wyrabiam na zakrętach żeby coś zrobić :) Na szczęście w nocy śpi ladnie tzn budZi si co 3 godz ale zje i śpi dalej. I wolę taki układ niż miałby w dzień spac a w nocy Zasypia między 21-22 i rano 6-7 pobudka
Co do wagi to podobnie 6800 ma i tez okolo 70 bedzie bo 68 niektóre za male ale rekawy za dlugie bo szczuply i waski
Dorcia ja dostalam okres pol roku po porodzie :)
Przed ciąża mialam bolesny i nieregularny za to teraz regularnie i nawet nie wiem kiedy przyjdzie:)
Dalej kp.

reklama
Wiki, my kapiemy przed 19 lub po 19, pozniej je i kladziemy ja spac ok 20

Nasza tez po kapieli sie rozbudza. Ale jakos juz sie nauczyla, ze jak Michal i Radek wychodza z pokoju, mowia dobranoc to czas isc spac i zwykle sie kaldzie albo przytula do mnie i zasypia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry