reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

MalaMi- wiem ze malutka , No ale jak zrobisz inaczej jak mówisz ze wózka sie nie da znieść po tej klatce ? Ja duży wózek trzymałam wtedy w mieszkaniu a drugi znosiłam bo był lekki , ale klad sie komplennie na leżąco i można było tą poręcz dac i i tyłem i przodem do jazdy dziecka wiec to nie taka parasolka dokładnie tylko z opcjami ... teraz tez szukam parasolki tylko muszę miec apsolutnie zozkladana na leżąco .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja karmilam Tosie piersią rok, później z dnia na dzień się sama odstawilas.
U nas nie było wybudzania w nocy, tylko mlaskala a mnie to budziło. Najadla się i spala dalej

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

No Kasia Marysia [emoji5][emoji3] co mama to opina , mi tak kiedyś polecił pediatra i miał racje , noce przespane , i dzieci pojedzone i nie są ani nigdy nie były ani chore ani chude czy głodne wręcz przeciwnie [emoji3] ..
tylko jak jest maluskie to tak późno ostatnie karmienie 21/22h i następne 5-6h rano . Nie ze o 19h i potem dopiero o 8h bez przesady .

A co do rzeczy to powoli wszystko kupicie MalaMi , każdy zaczynał od zera albo prawie każdy . ;-) lepiej byc u siebie :-) takze głowa do góry niech liczy sie dla ciebie mąż i dzieci , miej gdzieś jakieś talerze czy szklanki , znajdziesz tanio napewno i powolutku co miesciac sobie cos kupisz ;-)

Hej dziewczyny serduszkuje wam w walentynki ;) moj dzis sobie wolne wzial :D

Mala mi o masakra... ja jak mirszkalam u rodziców pierwszego meza to i tak mialam prawie wszystko swoje... o_O tzn uzywalismy wszyscy wszystkiego. Tylko po urodzeniu Marysi moi rodzice mi pralke osobna wzieli na raty a ja im oddawalam... chociaz tk takie glupie oddawanie bo oni mi pomagali a ja chcialam im oddac a pozniej znowu cos mi pomogli (u mnie w rodzinie tak jest... nigdy nie zostaje sie na lodzie) xd po akcji "jezu ty tyle pierzesz ze pralka nam sie zajedzie" niby w zartach ale ja tak jestem ze raz wystarczy i nie wiem... dumą sie unosze czy coś... i zanim ta pralke przywiezli i w ogole to w rekach pralam xd

Moja Marysia wczoraj goraczke z przedszkola przyniosla... na 10 do lekarza Sławek z nia idzie :( ech lipa...

Nie najada sie bo wie ze w nocy bedzie mieć jedzonko kiedy tylko zechce ;-)
Tak mi mowil pediatra , a ja do niego : No ale jak mam dzieku nie dac jesc jak chce ? , No i zrobiłam test jak mowil tydzień i wszystko zmieniło ;-)
Otrzywiscie mówimy tu o dzieciach powyżej 3-4 miesciaca nie o malutkich noworodkach .

Ostatnia edycja:
Ola, powiem Ci tak - jak mam ja zostawic w lozeczku, zeby sie drapala po czole i twarzy to dla mnie nie problem ja wziac i nakarmic. Tym bardziej, ze latkacja moze siasc jak sie z niej nie korzysta

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po sniadanku i chyba wezmę sie za odkurzanie. Mala w lozeczku kreci sie, ale może jak wlacze odkurzacz to jeszcze podrzemie.
Kazde dziecko tez inne. Amelka dzis.np wstala dop o 6 a jadla o 20. A pamiętam ze Filip wstawal ok 3-4 i to dlugo zanim sie przestawil na pozniejsza godzinę.

My narazie nie mamy jakos specjalnie duzo zabawek czy grzechotek. To co mala dostala narazie bo po Filipie powydawalam. Sama nie kupowalam nic narazie.

relgh371tsldyf8u.png

reklama
Do góry