reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mamy fotelik :-)
1486975850-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ada juz duza dziewczynka :-) śliczna :-)

Wiesz co. Tak w kontekscie tych wiekszych fotelikow. Pod przedszkolem dzis spotkalam sie z kumpela. I miala fotelik Kiddy od 15-36. Kupowala nowy, ma go 3 miesiące a material tutaj gdzie spoczywaja uda dzieciaczka wyglada jakby mial kilka lat, zmechacony, skulkowany. Mowi ze zadnym rzepem ani niczym nie dotykala a material rzeczywiście nie ladnie wyglada. Chce go oddać na gwarancję. Tak tylko pisze jakbys chciala kupować z tej firmy to zwroc uwage.

relgh371tsldyf8u.png

reklama
hejka laski.
moj Synu bez niczego dal sobie wloski ogolic maszynka [emoji5] i z dziewczynki w loczkach jest dziewczynka w krotkich wloskach.... on ma tak delikatna buzie i te oczy jego i usta ze wyglada jak laleczka. oczu i rzes to nie jedna laska moze mu pozazdroscic.
trzymajcie kciuki bo jedziemy poznyn popoludniem ogladac mieszkanir. 4 pietro, 3 pokoje umeblowane.
co do rozwoju dzieci to kazde ma swoj rytm, czasem cos robua juz fajnie i na drugi dzien tego nie potrafia to jdst normalne. moj maly pierwszy raz sam usiadl z czworaka w dniu skonczenia 9 miesiecy a twardo praktycznie juz siedzial w wieku 6-7 miesiecy, nie mogl sobie poradzic z siadaniem wczesniej bo tylek za ciezki byl haha. zaczal chodzic sam jak mial 13,5 miesiaca takze nie ma reguly na to.
od rana jestem u mamy z dziecmi bo M przyjechal do pracy juz. ogolnie chca zebysmy wrocili do domu ale to nie ma sensu. mama mowi ze jest pusto bez nas i przez wiekszosc dnia jest sama w domu

MalaMi - trzymam kciuki. My pierwszy raz uzylismy maszynki jak maly slonczyl 6 ms. Mnie osobiscie podobaja sie krotkie wlosy u chlopcow albo na zapalke albo z gora dluzsza, irokezem. Kolezanki 6 latek ma dlugie wlosy, spinaja mu spinkami lub wiaza w kucyk. Mnie sie to nie bardzo podoba, ale to rzecz gustu.

1486979885-aaaaaa.jpeg

ja wam polecam ten fotelik, mamy juz go w uzytkowaniu prawie 1,5 roku i nic sie z nim nie dzieje. nawet go jeszcze nie pralam bo sie nie brudzi mimo ze jest jasny. nooo bialy plastik czyscze rzecz jasna. na wiosne wypione wkoncu. wygodny jest i maly uwielbia w nim jezdzic. jak zasnie to mozna go troche polozyc. aaa i co wazne montuje go sie bardzo latwo i szybko. zaglowek wraz z pasami sie podnosi jak dziecko podrosnie. on jest od 9-18kg takze wystarczy na dlugo. maly ma za miesiac 2 latka i wazy 13 kg.

Moj w foteliku 9-18 jezdzil dlugo. Zmienilismy jak mial 4,5 roku

My uzywalismy chico key i tez byl super pod wzgledem uzytkowania, ale za bezpieczenstwo mial w testach trzy gwiazdki, wiec nie zdecydowalabym sie na niego ponownie.

India mi tez sie nienpodobaja takie dlugie wlosy u chlopczykow. moj az takich dlugich mocno nie mial ale loczki sie robily to wiesz.
1486981818-aaaaaa.jpeg

jego sie otwiera i przekladasz gorny i dolny pas przez otwory i zapinasz, zamykaszcfotelik i gorny pas zaczepiasz na gorze fotelika na zaczep. czerwone elementy w foteliku to tam jest zakladany pas.
aha i pasy dziecku jak sie naciaga to do zaswiecenia swiatelka i wtedy jest dziecko dobrze zapiete

reklama
Ja zmieniłam tosi fotelik na taki zapinany pasami samochodowymi jak skończyła 3 lata bo miałam wrażenie że za ciasno jej było w tych pasach od fotelika i ogólnie że za mały już na nią był. Teraz mamy taki na pas i siedzi jak panienka hehe a jest fajny bo jak się opuści oparcie fotela to i oparcie fotelika też się kładzie :)

Wybrałam się na zakupy. Jejku okazało się że połowy rzeczy w domu nie mam i naladowalam prawie cały wózek. Ale tak to jest jak się nie robi zakupów na bieżąco

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry