reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mamy fotelik :-)
1486975850-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ada juz duza dziewczynka :-) śliczna :-)

Wiesz co. Tak w kontekscie tych wiekszych fotelikow. Pod przedszkolem dzis spotkalam sie z kumpela. I miala fotelik Kiddy od 15-36. Kupowala nowy, ma go 3 miesiące a material tutaj gdzie spoczywaja uda dzieciaczka wyglada jakby mial kilka lat, zmechacony, skulkowany. Mowi ze zadnym rzepem ani niczym nie dotykala a material rzeczywiście nie ladnie wyglada. Chce go oddać na gwarancję. Tak tylko pisze jakbys chciala kupować z tej firmy to zwroc uwage.

relgh371tsldyf8u.png

reklama
hejka laski.
moj Synu bez niczego dal sobie wloski ogolic maszynka [emoji5] i z dziewczynki w loczkach jest dziewczynka w krotkich wloskach.... on ma tak delikatna buzie i te oczy jego i usta ze wyglada jak laleczka. oczu i rzes to nie jedna laska moze mu pozazdroscic.
trzymajcie kciuki bo jedziemy poznyn popoludniem ogladac mieszkanir. 4 pietro, 3 pokoje umeblowane.
co do rozwoju dzieci to kazde ma swoj rytm, czasem cos robua juz fajnie i na drugi dzien tego nie potrafia to jdst normalne. moj maly pierwszy raz sam usiadl z czworaka w dniu skonczenia 9 miesiecy a twardo praktycznie juz siedzial w wieku 6-7 miesiecy, nie mogl sobie poradzic z siadaniem wczesniej bo tylek za ciezki byl haha. zaczal chodzic sam jak mial 13,5 miesiaca takze nie ma reguly na to.
od rana jestem u mamy z dziecmi bo M przyjechal do pracy juz. ogolnie chca zebysmy wrocili do domu ale to nie ma sensu. mama mowi ze jest pusto bez nas i przez wiekszosc dnia jest sama w domu

MalaMi - trzymam kciuki. My pierwszy raz uzylismy maszynki jak maly slonczyl 6 ms. Mnie osobiscie podobaja sie krotkie wlosy u chlopcow albo na zapalke albo z gora dluzsza, irokezem. Kolezanki 6 latek ma dlugie wlosy, spinaja mu spinkami lub wiaza w kucyk. Mnie sie to nie bardzo podoba, ale to rzecz gustu.

1486979885-aaaaaa.jpeg

ja wam polecam ten fotelik, mamy juz go w uzytkowaniu prawie 1,5 roku i nic sie z nim nie dzieje. nawet go jeszcze nie pralam bo sie nie brudzi mimo ze jest jasny. nooo bialy plastik czyscze rzecz jasna. na wiosne wypione wkoncu. wygodny jest i maly uwielbia w nim jezdzic. jak zasnie to mozna go troche polozyc. aaa i co wazne montuje go sie bardzo latwo i szybko. zaglowek wraz z pasami sie podnosi jak dziecko podrosnie. on jest od 9-18kg takze wystarczy na dlugo. maly ma za miesiac 2 latka i wazy 13 kg.

Moj w foteliku 9-18 jezdzil dlugo. Zmienilismy jak mial 4,5 roku

My uzywalismy chico key i tez byl super pod wzgledem uzytkowania, ale za bezpieczenstwo mial w testach trzy gwiazdki, wiec nie zdecydowalabym sie na niego ponownie.

India mi tez sie nienpodobaja takie dlugie wlosy u chlopczykow. moj az takich dlugich mocno nie mial ale loczki sie robily to wiesz.
1486981818-aaaaaa.jpeg

jego sie otwiera i przekladasz gorny i dolny pas przez otwory i zapinasz, zamykaszcfotelik i gorny pas zaczepiasz na gorze fotelika na zaczep. czerwone elementy w foteliku to tam jest zakladany pas.
aha i pasy dziecku jak sie naciaga to do zaswiecenia swiatelka i wtedy jest dziecko dobrze zapiete

reklama
Ja zmieniłam tosi fotelik na taki zapinany pasami samochodowymi jak skończyła 3 lata bo miałam wrażenie że za ciasno jej było w tych pasach od fotelika i ogólnie że za mały już na nią był. Teraz mamy taki na pas i siedzi jak panienka hehe a jest fajny bo jak się opuści oparcie fotela to i oparcie fotelika też się kładzie :)

Wybrałam się na zakupy. Jejku okazało się że połowy rzeczy w domu nie mam i naladowalam prawie cały wózek. Ale tak to jest jak się nie robi zakupów na bieżąco

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry