reklama
dora032
Fanka BB :)
India a no nie chce. Pupa do gory i zasuwa do przodu. Nie chce się przekręcać
Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Co masz na myśli pisząc pupa do góry i do przodu? Chodzi o to, że pełza? A jak leży na brzuszku to odrywa ręce i nogi od podłoża? Na zdjęciu widać że łapie stopę obiema rączkami, wiec naprzemienność jest. A z leżenia na plecach na boki się obraca? Pewnie zdarzyło jej się obrócić na brzuch. Obrót z brzucha na plecy jest trudny dla dziecka i spokojnie może to nawet w 7 mies zrobić.
Obejrzyj sobie filmiki ndt bobath na youtube Wpisz obroty i tam pokazują jak stymulować, albo pielęgnację niemowlaka P Zawitkowskiego, są filmiki jak podczas zmian pieluszki, czy ubierania od samego początku stymulować obroty. Tak właściwie cała pielęgnacja, podnoszenie jest związane z rotacją.
viola150
Kasia ja też nic na temat tego zabiegu nie wiemTo nie rozumiem kurde. Robią dziecku jakiś zabieg i nie informują o tym rodziców? Pewnie Madzia też miała tylko Ci nie powiedzieli
viola150
Pani mi odpisała że jest możloiwość uszycia opaski, ale najlepsze jest to że odbiór będzie jeszcze bliżej - we wiosce 5km ode mnieViola super to czysty przypadek z mojej strony ot w oko mi wpadły.
KasiaMarysia23
Dora u niej to wygląda tak , że jak położę ją na brzuchu to podniesie głowe i zaraz kładzie, pupa do góry i kolana podkłada a rękowa np łapie za koc i próbuje się przyciągać.
Na brzuch z pleców jeszcze nie widziałam, żeby się przewróciła sama. Na boki coś próbuje, na plecy z brzucha się już tydzień temu przękręcała pare razy ale teraz już się nie przewraca.
Kasia nie wiem czy mojej coś robili.
Na brzuch z pleców jeszcze nie widziałam, żeby się przewróciła sama. Na boki coś próbuje, na plecy z brzucha się już tydzień temu przękręcała pare razy ale teraz już się nie przewraca.
Kasia nie wiem czy mojej coś robili.
dora032
To nie rozumiem kurde. Robią dziecku jakiś zabieg i nie informują o tym rodziców? Pewnie Madzia też miała tylko Ci nie powiedzieli
Dają do podpisu różne papiery, często jak kobieta jest w takim stanie, że jej jest wszystko jedno i po prostu tego nie czyta.
Podczas przyjęcia na ginekologie np podpisuje się zgodę na badanie, a i takie badanie np jak mi serwowali w obecności całego personelu bez poszanowania intymności to w zasadzie łamanie praw pacjenta. Ale jak się coś dzieje to nie pyskujesz tylko chcesz żeby ci dziecko ratowali.
dora032
Pani mi odpisała że jest możloiwość uszycia opaski, ale najlepsze jest to że odbiór będzie jeszcze bliżej - we wiosce 5km ode mnie
Niezła akcja
Właśnie Dora o tym samym pomyślałam,że pewnie wśród tych wszystkich papierów może być zgoda na to. Teraz jak byłam w tym szpitalu to podczas przyjęcia na izbę było tyle formalności,że ja pierdziele. Tona papierów a co dopiero jak do porodu przyjmują.
Paweł Zawitkowski też słyszałam,że warto te jego filmiki pooglądać Byłam na jego wykładzie ze 2 miesiące temu super facet
Paweł Zawitkowski też słyszałam,że warto te jego filmiki pooglądać Byłam na jego wykładzie ze 2 miesiące temu super facet
viola150
reklama
Anka_32
Mi pokazywała bratowa jak z Maja ćwiczyli na rehabilitacji i nie wiem czy będę umiała opisać..
Dłonie przy dupce dziecka i kciukiem i wskazującym lapiesz za uda a reszta palców lapiesz tak żeby trzymać i pośladki i biodra i przekrecasz na boki. Najpierw przekrecasz na boki a po chwili tylko tak jakby do połowy żeby dziecko samo pociagnelo ciało i głowę.
Na rehabilitacji to przekrecali Majke od razu na brzuch w tej pozycji a ja po jakiś dwóch dniach jak doszłam do wprawy z przekrecaniem. I na prawdę po chwili wystarczyło że tylko trochę jej przesune biodra i tylek i zaraz przekrecala się na brzuch.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Dłonie przy dupce dziecka i kciukiem i wskazującym lapiesz za uda a reszta palców lapiesz tak żeby trzymać i pośladki i biodra i przekrecasz na boki. Najpierw przekrecasz na boki a po chwili tylko tak jakby do połowy żeby dziecko samo pociagnelo ciało i głowę.
Na rehabilitacji to przekrecali Majke od razu na brzuch w tej pozycji a ja po jakiś dwóch dniach jak doszłam do wprawy z przekrecaniem. I na prawdę po chwili wystarczyło że tylko trochę jej przesune biodra i tylek i zaraz przekrecala się na brzuch.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom