reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Viola a co to za zabieg? Miałaś rtg zatok?
Te buty to masz rację, że majątek.

Kasia ja nie wiem o co chodzi z tym zabiegiem co napisałaś. Moja miała po wyjścih wit.k 15dni po urodzeniu do ukończenia 3msca. Od urodzenia dostaje wit.D, ja jej daje taką
1486932539-aaaaaa.png

Kucia jak stylowowałaś Igiego z leżeniem na brzuchu?
Proszę doradź mi coś.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wyczytałam coś takiego :
Zabieg Credégo – jest to obowiązkowy zabieg wykonywany u noworodka bezpośrednio po urodzeniu. Polega on na wpuszczeniu do worka spojówkowego każdego oka kropli 1-2-procentowego roztworu azotanu srebra. Zabieg wykonywany jest na noworodku w profilaktyce rzeżączkowego zapalenia spojówek, a został wprowadzony w 1880 przez niemieckiego prof. Carla Credégo. Po wykonaniu zabiegu oczu nie należy przemywać solą fizjologiczną (wytrącenie chlorku srebra). Stosowana jest także erytromycyna 1% w maści lub kroplach.
Czyli Wasze maluchy tego nie miały?

Wyczytałam coś takiego :
Zabieg Credégo – jest to obowiązkowy zabieg wykonywany u noworodka bezpośrednio po urodzeniu. Polega on na wpuszczeniu do worka spojówkowego każdego oka kropli 1-2-procentowego roztworu azotanu srebra. Zabieg wykonywany jest na noworodku w profilaktyce rzeżączkowego zapalenia spojówek, a został wprowadzony w 1880 przez niemieckiego prof. Carla Credégo. Po wykonaniu zabiegu oczu nie należy przemywać solą fizjologiczną (wytrącenie chlorku srebra). Stosowana jest także erytromycyna 1% w maści lub kroplach.
Czyli Wasze maluchy tego nie miały?
Pierwsze coś takiego czytam.... Nie słyszałam o czymś takim.

Viola a co to za zabieg? Miałaś rtg zatok?
Te buty to masz rację, że majątek.

Kasia ja nie wiem o co chodzi z tym zabiegiem co napisałaś. Moja miała po wyjścih wit.k 15dni po urodzeniu do ukończenia 3msca. Od urodzenia dostaje wit.D, ja jej daje taką
1486932539-aaaaaa.png

Kucia jak stylowowałaś Igiego z leżeniem na brzuchu?
Proszę doradź mi coś.

Kasia nic miłego...
Link do: Punkcja zatok – Wikipedia, wolna encyklopedia
dlatego narazie stosuje sie do tego co zalecił laryngolog. Teraz jest dobrze, nos czysty, nic mi nie spływa. ale pierwszy lepszy katar i pewnie znów wróci... najgorsze jest to rozpieranie w okolicy szczęki.
Tak miałam rtg - w zeszłym roku tzn we wrześniu 2015 dwa razy i wtedy miałam głownie zajętą zatokę szczękową lewą. wtedy właśnie dostałam zastrzyki a po trzech tyg sterydy. Potem była ciąża i w jej czasie dwa razy miałąm antybiotyk na zatoki. No i teraz jechałam z małym do laryngologa i przy okazji sobie zrobiłam rtg nowięc do lewej dołączyła jeszcze prawa - cała zawalona :( czyli wychodzi na to Że te leki wtedy nie pomogły...

reklama
Kladlam konsekwentnie ile się dało. Najlepiej w miejscu które lubi kładz. U nas to był przewijak. Generalnie musi to być twarde podłoże, nie łóżko czy kanapa. Proponowalam mu zabawki, lusterko itp. Najlepiej grające i świecące to wtedy się jaral. Odkąd nauczył się przekrecac na brzuch samodzielnie to leży tak non stop. Może próbuj leżeć na przeciwko?

atdctrd8ammce1aq.png

Do góry