reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
My też chcieliśmy chrzcic wcześniej żeby nam Filip przespal mszę bo się balismy ze na rękach nie usiedzi i będzie zaraz krzyczał na cały Kościół ale chrzcilismy na 4 miesiace ale był bardzo grzeczny I nie spał wcale na mszy . Ale tam u Pawła w parafii msza z chrzcinami trwała raptem 25 minut a u mnie to by było z 2 godziny bo mamy proboszcza flegmatyka. W ogóle się z Pawłem poklucilam wtedy trochę już w samochodzie bo dał księdzu za chrzest 200 zł a dla mnie to za dużo no ale to były jego pieniądze a chrzestny nam oddał bo dołożył do koperty chociaż nie chcieliśmy. Ale dobrze ze juz po wszystkim jest i można tylko wspominać. My robiliśmy w lokalu wyszło nam po 100 zł za osobę bo u nas są takie ceny niestety w domu nie mieliśmy gdzie zrobić bo u mnie nie ma miejsca u Pawła dopiero zaczynamy na wiosnę środek robić. Ale chociaż niczym się nie musieliśmy martwić tylko przyjechaliśmy i wszystko było gotowe.

Ja nie mówię że to za późno na chrzciny każdy robi wtedy kiedy mu pasuje i czy chrzci czy nie to tez nie moja sprawa bo my byliśmy chrzczeni oboje i każde nasze dziecko będzie ochrzczone;) chodziło mi o to ze będzie juz duża po prostu jako dziecko będzie siedziała obok Was hehe ;)

Moja siostrzenica była chrzczona tez jak miała 7 miesięcy pamiętam ze spoznilam się do Kościoła bo takie zaspy były ze nie było przejazdu w ogóle.

Laski właśnie możecie polecić jakiś sklep z płytkami do łazienki ? Bo ja jeszcze nic nie oglądałam a pasowałoby coś pomału wybierać.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nadziejka planujemy ją uśpić w wózku przed maszą żeby koncertu nie było:) a czy siedzieć bedzie tego nie wiem.
Kiecke kupię chyba zaraz przed chrzciami, bo body z krótkim ma już 74 na sobie[emoji33]
Body z długim 68 i w te w sumie dopiero tydz.temu weszła.

Co do sklepu z płytkami to nie wiem, my braliścy w castoramie chyba. Z cersanitu są ładne kolekcje.

OlaMagda u mnie na 25 os nie ma miejsca. Z resztą też bym chciała usiąść pogościć się, a nie latać z talerzami od gościa do gościa.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja sama latc nie bede z talerzami , mam mamę 4 szwagierki , siostrę i teściową [emoji3]. Ja tam pomieszcze , ale max 20 osób , i nie wyobrażam sobie żebym sama zapiepszala , rodzine masz po to zeby ci pomogli . Ja ostatnio jak np była wigilia u szwagierki to każda cos kupiła zrobiła danie , stół nakrywalysmy we 3 , a za 2 tygodnie jest roczek u syna szwagierki , to juz od południa bede by jej pomoc bo bedzie mieć 25 osób .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
My po chrzcie robiliśmy imprezę w domu na ok 18 osób i tak się narobilam przed chrzcinami i po że powiedziałam że nigdy więcej. Dobrze ze ciocia się zaoferowała że pomoże mi podać wszystko i ona q trakcie mszy już wszystko ppdgrzala i ustawiła na stołach.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez bym swoich gosci nie pomiescila u siebie, nie mowiac juz o przygotowywaniu jedzenia dla tylu osob.
Zdecydowanie wole zaprosic gdzies na obiad, zostawic brudne talerze i sie nie martwic niczym. Ale cos za cos. Albo harujesz albo nabijasz komus kieszen

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ratujcie. Tak mnie boli nad prawym okiem, że chyba nie dam rady. Nie wiem co mogę zrobić prócz inhalacji,bo to chyba zatoki. Ale tylko nad okiem.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja sama latc nie bede z talerzami , mam mamę 4 szwagierki , siostrę i teściową [emoji3]. Ja tam pomieszcze , ale max 20 osób , i nie wyobrażam sobie żebym sama zapiepszala , rodzine masz po to zeby ci pomogli . Ja ostatnio jak np była wigilia u szwagierki to każda cos kupiła zrobiła danie , stół nakrywalysmy we 3 , a za 2 tygodnie jest roczek u syna szwagierki , to juz od południa bede by jej pomoc bo bedzie mieć 25 osób .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To jest plus posiadania dużej zaradnej rodziny :)

Do góry