reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Anka nie pamiętam ale dość późno chyba kolo 27 30 tc. Po porodzie jeszce z miesiąc bolały. Ja to spać nie mogłam a wstawanie to jakieś żarty były.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Mnie tez bolały biodra nie spałam po nocach cos okropnego .:-/
Marysia- śliczny ten tort :-)
U mnie tez Milena duza bedzie na chrzciny ale trudno nie mam innego wyjścia , chce zrobic stoły na dworze a jak sie nam pogoda nie trafi to bedzie w salonie i trudno posadzę w domu spokojnie 20 osób na restauracje szkoda mi kasy , wole wydać na dom czy wczasy :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

India ok 21 zakładam i zmieniam jak wstanie. Dziś była kupa rano... Chciałam jej próbkę pobrać to cała była w kupie i podkład i jej ubranko. Wszystko ...

Anka mnie też bolały ale nie bardzo:)

Dora to cały kremowy będzie tort:D

Ja tez jak zakładam Filipowi pampersa o 21 wieczorem to zmieniam dopiero jak wstanie czyli kolo 6-7 bo jak go w nocy rozbudze to ani ja nie pospie ani on . ;) i normalnie smaruje jak w dzień tylko sudocremem i nic mu się nie dzieje z pupka; ) co innego jak robił kupę bez przerwy jak był mniejszy to wiadomo musowo zmieniać często ;)

Marysiu ładny torcik; )
To Madzia juz będzie duża na chrzciny ;)

Aniu mnie też bardzo bolały biodra tak od 30 tyg . I dupa jak za długo siedziałam w jednym miejscu.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nom duża 7 miesięcy.

Mnie tez bolały biodra nie spałam po nocach cos okropnego .:-/
Marysia- śliczny ten tort :-)
U mnie tez Milena duza bedzie na chrzciny ale trudno nie mam innego wyjścia , chce zrobic stoły na dworze a jak sie nam pogoda nie trafi to bedzie w salonie i trudno posadzę w domu spokojnie 20 osób na restauracje szkoda mi kasy , wole wydać na dom czy wczasy :-)

W salonie na pewno pomieścisz :)
A tak w ogóle to kiedy najlepiej zrobić w sensie w jakim wieku dziecka?

Proszę was... 7 m-cy to duża?
Moja Marysia mia la ponad 1.5 roku i sama szła do chrztu...
A teraz to nie wiem czy w ogóle będziemy Tymka chrzcic... chociaż w naszej Polszy kochanej to by "wypadalo"...

Marysia- tu we Francji przed ukończeniem roku , moj syn miał tu w wielu 7 miesięcy , córka miała w Polsce bo mieliśmy możliwość miała 5 , Milena bedzie mieć 7 .
A moj mąż 30 pare lat temu we Francji miał 1,5 roku do chrztu i dobre :-)

Marysia- tu we Francji przed ukończeniem roku , moj syn miał tu w wielu 7 miesięcy , córka miała w Polsce bo mieliśmy możliwość miała 5 , Milena bedzie mieć 7 .
A moj mąż 30 pare lat temu we Francji miał 1,5 roku do chrztu i dobre :-)

Tak mi się właśnie wydawało, że około pól roku to już dzieciaczki podrosną troszkę. Takie malutkie np 3 mies to płaczą strasznie zazwyczaj się umęczą w tym kościele.

reklama
Ja wielka katoliczka nie jestem ale to takie tradycje z polski i chce je utrzymywać , choinka na święta , jajko na Wielkanoc , chrzest , Komunia , i takie , a do kościoła wcale nie chodzę na msze , idę jak jestem na mieście sama wpadnę pomodlę sie i tyle , albo jak gdzieś zwiedzamy nowe miasto to do kościoła czy w marsyli jesteśmy to wpadniemy do kaplicy zawsze zapalić świeczkę , moja córka tu miała komunie w wielu 11 lat , a syn ma 9 muszę go zapisać , bo tu osobno religia w plebani zajęcia, nigdy nie było w szkole .

Do góry