reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Anka nie pamiętam ale dość późno chyba kolo 27 30 tc. Po porodzie jeszce z miesiąc bolały. Ja to spać nie mogłam a wstawanie to jakieś żarty były.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Mnie tez bolały biodra nie spałam po nocach cos okropnego .:-/
Marysia- śliczny ten tort :-)
U mnie tez Milena duza bedzie na chrzciny ale trudno nie mam innego wyjścia , chce zrobic stoły na dworze a jak sie nam pogoda nie trafi to bedzie w salonie i trudno posadzę w domu spokojnie 20 osób na restauracje szkoda mi kasy , wole wydać na dom czy wczasy :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

India ok 21 zakładam i zmieniam jak wstanie. Dziś była kupa rano... Chciałam jej próbkę pobrać to cała była w kupie i podkład i jej ubranko. Wszystko ...

Anka mnie też bolały ale nie bardzo:)

Dora to cały kremowy będzie tort:D

Ja tez jak zakładam Filipowi pampersa o 21 wieczorem to zmieniam dopiero jak wstanie czyli kolo 6-7 bo jak go w nocy rozbudze to ani ja nie pospie ani on . ;) i normalnie smaruje jak w dzień tylko sudocremem i nic mu się nie dzieje z pupka; ) co innego jak robił kupę bez przerwy jak był mniejszy to wiadomo musowo zmieniać często ;)

Marysiu ładny torcik; )
To Madzia juz będzie duża na chrzciny ;)

Aniu mnie też bardzo bolały biodra tak od 30 tyg . I dupa jak za długo siedziałam w jednym miejscu.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nom duża 7 miesięcy.

Mnie tez bolały biodra nie spałam po nocach cos okropnego .:-/
Marysia- śliczny ten tort :-)
U mnie tez Milena duza bedzie na chrzciny ale trudno nie mam innego wyjścia , chce zrobic stoły na dworze a jak sie nam pogoda nie trafi to bedzie w salonie i trudno posadzę w domu spokojnie 20 osób na restauracje szkoda mi kasy , wole wydać na dom czy wczasy :-)

W salonie na pewno pomieścisz :)
A tak w ogóle to kiedy najlepiej zrobić w sensie w jakim wieku dziecka?

Proszę was... 7 m-cy to duża?
Moja Marysia mia la ponad 1.5 roku i sama szła do chrztu...
A teraz to nie wiem czy w ogóle będziemy Tymka chrzcic... chociaż w naszej Polszy kochanej to by "wypadalo"...

Marysia- tu we Francji przed ukończeniem roku , moj syn miał tu w wielu 7 miesięcy , córka miała w Polsce bo mieliśmy możliwość miała 5 , Milena bedzie mieć 7 .
A moj mąż 30 pare lat temu we Francji miał 1,5 roku do chrztu i dobre :-)

Marysia- tu we Francji przed ukończeniem roku , moj syn miał tu w wielu 7 miesięcy , córka miała w Polsce bo mieliśmy możliwość miała 5 , Milena bedzie mieć 7 .
A moj mąż 30 pare lat temu we Francji miał 1,5 roku do chrztu i dobre :-)

Tak mi się właśnie wydawało, że około pól roku to już dzieciaczki podrosną troszkę. Takie malutkie np 3 mies to płaczą strasznie zazwyczaj się umęczą w tym kościele.

reklama
Ja wielka katoliczka nie jestem ale to takie tradycje z polski i chce je utrzymywać , choinka na święta , jajko na Wielkanoc , chrzest , Komunia , i takie , a do kościoła wcale nie chodzę na msze , idę jak jestem na mieście sama wpadnę pomodlę sie i tyle , albo jak gdzieś zwiedzamy nowe miasto to do kościoła czy w marsyli jesteśmy to wpadniemy do kaplicy zawsze zapalić świeczkę , moja córka tu miała komunie w wielu 11 lat , a syn ma 9 muszę go zapisać , bo tu osobno religia w plebani zajęcia, nigdy nie było w szkole .

Do góry