reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Juz ciumka? :-) fajnie

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
Ja mam prawko a nie jeżdżę heh bo się boje ;p tzn jeżdżę do mojego i do siebie a do miasta nie pojadę bo sobie wyobrażam ze zrobię jakiś wypadek zaraz haha [emoji14]

Mój Fifi tez niektóre rzeczy nosi na 86 i są dobre a niektóre na 74 są większe heh [emoji14] a długości ma 74 właśnie i w poniedziałek mamy szczepienie to zobaczymy ile waży ale ubranka ogólnie to na 80 kupuje bo są w sam raz :) a teraz właśnie kupiłam mu z cool club body to jedne się rozerwaly kolo szyi w praniu ale reszta nie s pralam wszystkie i z tego samego materiału są nie wiem czemu to tak.

U nas jak małego mierzą to jest śmiech na sali. Nie mierzy go pielęgniarka tak ja doktorka centymetrem od główki do stopki tylko kładzie go na takiej miarce papierowej a on ma wygiety kręgosłup i nogi zgiete i tyle ile jej wyjdzie to zapisuje w książeczkę . Ostatnio na szczepieniu 9 grudnia to zapisała w książeczkę ze ma 62 cm i mówi o urósł 4 cm bo poprzednio zapisała 58 cm jak miał 2 miesiące a ja mówię że 62 to on się urodził teraz mi się juz prawie w wózek nie mieści i dalej ma 62 cm? A ona się śmiała. Bo doktor mierzy tak jak ja w domu centymetrem i jej wychodzi zawsze tyle co mi a te pielęgniarki w dupie mają się męczyć. Tak samo jak go waży i in jest w bodach i skarpetkach to ona odejmuje z wagi prawie pół kilo bo ubranie ale niech sobie zapisuje jak chce [emoji14]

Mała piękna ta niunia; )

Wszystkie dzieciaczki piękne; ) panienki śliczne i Ignas kawaler cudo ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MałąMI przepraszamk żę dopiero teraz ale byliśmy u znajomego na 30. Ogolnie duża impreza, głośno, muzykaa mojej Amelci to nie ruszało :D najpierw drzemkę sobie walnęła, potem leżała w nosidle także imprezowa dziewczyna :)
wracając do Twojego pytania - bo nie rozkręciła mi sie laktacja, malutka po wyjściu ze szpitala przez 4 dni jeszcze z wagi spadła jak przyszła położna. przystawiałam ją, ona pojadłą zasypiała, sutki poranione, piłam też ten femal tiker ale u mnie róznicy nie zauważyłam. i postanowiłam że będę ściągać laktatorem, ściągałam jednorazowo po 20ml, mała krzyczała ja sie denerwowałam. i (nie powiem, bo wyrzuty sumienia były) dałam mm i ściagałam i dolewałam swoje mleko chyba do ukonczenia przez małą 3tyg. potem już tylko mm.
małąmi sutki psikaj octeniseptem - jeżeli od psikania minie godzina możesz spokojnie karmić małą. położna nie kazała go zmywać za każdym razem bowoda wysusza jeszcze bardziej skórę sutków.

Jak u Was?? Jak sie czujecie?? Moją małą jak nakarmili przed wyjściem do domu mm to spała od 14 do 19...

Do góry