reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Juz ciumka? :-) fajnie

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
Ja mam prawko a nie jeżdżę heh bo się boje ;p tzn jeżdżę do mojego i do siebie a do miasta nie pojadę bo sobie wyobrażam ze zrobię jakiś wypadek zaraz haha [emoji14]

Mój Fifi tez niektóre rzeczy nosi na 86 i są dobre a niektóre na 74 są większe heh [emoji14] a długości ma 74 właśnie i w poniedziałek mamy szczepienie to zobaczymy ile waży ale ubranka ogólnie to na 80 kupuje bo są w sam raz :) a teraz właśnie kupiłam mu z cool club body to jedne się rozerwaly kolo szyi w praniu ale reszta nie s pralam wszystkie i z tego samego materiału są nie wiem czemu to tak.

U nas jak małego mierzą to jest śmiech na sali. Nie mierzy go pielęgniarka tak ja doktorka centymetrem od główki do stopki tylko kładzie go na takiej miarce papierowej a on ma wygiety kręgosłup i nogi zgiete i tyle ile jej wyjdzie to zapisuje w książeczkę . Ostatnio na szczepieniu 9 grudnia to zapisała w książeczkę ze ma 62 cm i mówi o urósł 4 cm bo poprzednio zapisała 58 cm jak miał 2 miesiące a ja mówię że 62 to on się urodził teraz mi się juz prawie w wózek nie mieści i dalej ma 62 cm? A ona się śmiała. Bo doktor mierzy tak jak ja w domu centymetrem i jej wychodzi zawsze tyle co mi a te pielęgniarki w dupie mają się męczyć. Tak samo jak go waży i in jest w bodach i skarpetkach to ona odejmuje z wagi prawie pół kilo bo ubranie ale niech sobie zapisuje jak chce [emoji14]

Mała piękna ta niunia; )

Wszystkie dzieciaczki piękne; ) panienki śliczne i Ignas kawaler cudo ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MałąMI przepraszamk żę dopiero teraz ale byliśmy u znajomego na 30. Ogolnie duża impreza, głośno, muzykaa mojej Amelci to nie ruszało :D najpierw drzemkę sobie walnęła, potem leżała w nosidle także imprezowa dziewczyna :)
wracając do Twojego pytania - bo nie rozkręciła mi sie laktacja, malutka po wyjściu ze szpitala przez 4 dni jeszcze z wagi spadła jak przyszła położna. przystawiałam ją, ona pojadłą zasypiała, sutki poranione, piłam też ten femal tiker ale u mnie róznicy nie zauważyłam. i postanowiłam że będę ściągać laktatorem, ściągałam jednorazowo po 20ml, mała krzyczała ja sie denerwowałam. i (nie powiem, bo wyrzuty sumienia były) dałam mm i ściagałam i dolewałam swoje mleko chyba do ukonczenia przez małą 3tyg. potem już tylko mm.
małąmi sutki psikaj octeniseptem - jeżeli od psikania minie godzina możesz spokojnie karmić małą. położna nie kazała go zmywać za każdym razem bowoda wysusza jeszcze bardziej skórę sutków.

Jak u Was?? Jak sie czujecie?? Moją małą jak nakarmili przed wyjściem do domu mm to spała od 14 do 19...

Do góry