reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Dora fajnego masz męża. Mój mówi do mnie wczoraj tak " ja nie chce nic mówić ale opychasz się plackiem na noc, a dupa rośnie." w nocy go obudziłam żeby mi pomógł i dał Magdzie esputicon, a jak się kładłam to jeden kawałek placka znikł, zostały okruszki[emoji1]

Pewnie Madzia zjadła ;)

Bylismy na wizycie, tragedii nie ma, bo uszy czyste, gardlo ladne i osluchowo tez ok.
Na goraczke czopki, na katar inhalacje z soli.fizjologicznej, gripstop, inhalol zakroplony w poblizu. Jak dojdzie kaszel to stodal, a jak zaropieja oczy to antybiotyk jakis. No i do lekarza, jesli sie bedzie pogarszalo.

Ale sie wkur.... z M... Jakis czas temu pozyczylismy znajomemu szwagra nebulizator, bo jego dzieciak potrzebowal. No i odebralismy go i nie uzywalismy od tej pory. Wyciagamy dzis, zeby malej wlaczyc, a on caly usyfiony i obklejony jakims syropem i pepno brudow do tego i sierci jakiegos stworzenia, do tego stopnia obsmarowany, ze z pudelka nie moglismy wyjac, bo soe skleil i.musielismy rozdzierac. No co.za SWINIE!!!!!! jak mozne nie miec za grosz kultury osobistej???? Brak mi slow normalnie..... Syf i zaraza

Z milszych rzeczy, mi po ciazy jakies pol.kilograma zostalo - pewnie mleko, ale ja cwiczylam i zaczelam.biegac.
I ja tez grzesze, bo sie obzeram slodyczami, ze wzgleu na Ade nie tykam.juz czekolady, ale herbatniki, drozdzowki.owszem. nie umiem przestac.

Wiki, Dora Ci dobrze wyjasnila, na USG moze pokazywac inny tydzien, bo maluch jest np woekszy, dluzszy itp
Ja tygodnie liczylam od pierwszego dnia OM

Nie wiem co mialam jeszcze napisac, bo na raty Was czytalam dzosiaj...

Acha, ja uzywalam stanika do.karmienia, ale juz przerzucialm sie na moje push upy ;-)

3jvz8ribeqwvt6ck.png

India inhalacje bym odpuscila bo splynie jej to na tylną ścianę gardła i oskrzela. I na bank bdzie kaszel.
Ja wzięłam fiolke po soli fizjo wyciskalam mleko dosłownie 6kropelek i je wessalam do buteleczki i po 2 kropelki do dziurki kropilam i po 5 min kladlam na brzuszek :) 3dni i po Katarze :)

A z ta inhalacja to info od mojego lekarza jak byłam priv z małym co miał katar i też entuzjastycznie mówię że mamy inhalator a lekarz mowi absolutnie bo to rozrzedza wydzieline a takie male dziecko jej nie wydmucha a aspirator nie ściąganie bo za głęboko.polecal spacery i np. Werandowanie przy oknie ... tylko my gorączki nie mieliśmy.. .

Na stronie smyka wyprzedaż -50% no i weszłam i body są po 20-25 zł (te najtańsze oczywiście) a przed obniżka były po 45-50zl. To chyba lekka przesada za 1 szt bodziakow

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poczytalam.o tym mleku do nosa i mnie to nie przekonuje. Tzn przekonuja mnie bardziej te negatywne opinie w tym temacie.
Ale dziekuje za rade :-)

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Do góry