reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kulcia ja zakładam moja ma dłuższe włoski i jej pewnie chłodno w główke. U mnie temp spada w nocy do 17-18 stopni.

U mnie Kieleczcyzna;/

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
Jak koleżanek pytam to też mówią,że nie były tak jak i Wy. Więc nie wiem to chyba każdy lekarz według swojego widzi mi się wysyła [emoji14] No nic pójdę to się dowiem co ten internista ma niby sprawdzać.
U mnie w Krakowie też taki smog,że masakra. Jutro darmowa komunikacja
U nas jak.robia darmowa komunikacje to i tak wielmozne panstwo woli dupe autem wozic :-/
To jedno mi.sie nie podoba - za duzo tu ludzi

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Kasia- ja byłam u internisty i u dentysty w ciazach , lepiej sprawdzić i pobadac sie ....
Anka - prawda u mnie drugi poród był 2X szybszy i mniej bolesny , ale 3 był 2x gorszy niz 2 poprzednie razem wzięte [emoji38]
Ja czapkę zakładałam pierwszy miesiąc dziecka po kąpieli teraz juz nie .
Ja tez polecę na wyprzedaże tez sa u nas , Milena nosi francuskie 9miesiecy obecnie czyli 74cm a ma 71.
Wczoraj taka marudna na wieczor była ze mu siałam uśpić w wózku , usnęła o 22h15 teraz o 6h wypiła mleko i śpi ...
A u mnie remont salonu dalej w akcji , zmieniamy podłogę (a tego nie było w planach ) No i przez 2 dni kłóciliśmy sie z mężem o to co na tą podłogę , ja parkiet mąż płytki , i cwaniak jeden manipulant przekonał mnie do płytek , wiec jescE podłoga i salon gotowy to pewnie jakis tydzień .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Anna, a jakie masz wskazanie?

3jvz8ribeqwvt6ck.png
Mam cukrzycę ciążowa, minimalna ale jednak i zależy co w piątek powie gin o wielkości Małej, wg usg jest starsza o ok 2 tyg i zapowiada się na paczusia [emoji6 (waga w 33 tyg ponad 2400)]a jeśli się to potwierdzi, to po stwierdzonej po pierwszym porodzie newspolmiernosci matczyno-plodowej będzie cc. Ale liczę, że się nie potwierdzi.
Kasia ja nie byłam ani u internisty ani dentysty, dzis idę oddać siuski i powtórzyć jakieś badania krwi zlecone przez gina, a w piątek wizyta - oby ostatnia [emoji4]
A dziś w nocy schizowalam, bo myślałam że mi wody odchodzą, obudziłam się z lekka mokra na dole, ale chyba po prostu się spocilam, do rana ciężka noc bylaa obudziłam się z katarem

5djy3e3kpgua6zwe.png

Ola no jasne ze warto się przebadac. :) U dentysty juz byłam został mi tylko ten internista. Na czym polega wizyta u niego? Co on ma niby sprawdzać? :p

Ania, ja w obydwu ciazach mialam cukrzyce. Radek urodzil sie 12 dni przed TP z waga 3725 g, a Ada 18 dni przed i nie wazyla nawet 3 kg.
Trzymam kciuki, zeby Cie nie musieli ciac.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Ja czapeczki juz tez nie zakladam. Zakladalam przez tydzień tylko. Mala chyba zalapala lekki katarek od Filipa. Musze kupic maść majerankowa i ten isonasin septo do nosa.

My w niedzielę robimy urodziny Filipa a w sobotę idziemy do Bartka kolegi na 40. Na sale... wiec musze jakos wyglądać [emoji13] zapisalam sie na ulozenie włosów chociaz tez. Takze rozrywkowy weekend nam sie szykuje.

Z wyprzedaży nic dla malej nie kupuje bo mam tych ciuszkow tyle (na teraz i wiosne) ze i tak pewnie wszystkiego nie wynosi. Ale np dla Filipa udalo mi sie w h&m super softshella kupic za 50zl, przeceniony ze 140.

Ola podziwiam :-) ja nie nawidze remontów ale wiez ze jak trzeba to trzeba. U Ciebie juz tyle trwa :-) ale najważniejsze ze juz bliżej niz dalej :-)

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Dzień dobry dziewczyny
U mnie mróz nie odpuszcza od trzech dni w dzień -16 a w nocy -20- 22
Leeleeth ja niestety na zadupiu mieszkam, do większego miasta, Częstochowy mam ok 50 km

reklama
Do góry