reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dzwoneczek tak ja daje vit d.

Babydream hehe jeszcze chwila i uwierzysz w to ze masz maluszka w brzuszku :-) :-) :-)

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

reklama
Gratulacje i odemnie [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9heg1j6ks9.png

Dziekuje OlaMagda :)
Chyba troche szok mi już minąl ale nadal mi serce szybciej bije jak pomysle i co chwile zerkam na te testy ciążowe.. :p
Właśnie jak obliczyć który to tydzień?
Jeden kalkulator w internecie podaje że 5 tydzien i 2 dni.
A inny że 4 tydzień. A obydwa przewidują tą samą date narodzin czyli 9 sierpnia. o_O
Nie możliwe przecież zeby ciąza zaczeła sie przed ostatnim okresem.
1 listopada miałam pierwszy dzien ostatniej miesiączki a 16 listopada owulacje.
Wiec jak to jest dziewczyny bo zgupiałam ... ?
Martwie sie tylko ze nie bralam kwasu foliowego przez ostatnie pol miesiaca, bo mi sie skonczyl a planowania chcielismy zakonczyc i sprobowac za rok.. :p
I nie wiem czy to już możliwe że co chwile mnie ciągnie do jedzenia.. cały czas mnie w żołądku ssie i mi burczy.. :eek:

Ciaze sie liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czyli liczysz od 01.11.
Wg mnie jestes w piatym tygodniu ciazy,czyli cztery pelne tygodnie i dwa dni

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Nic Ci nie bedzie jak przez kilkanascie dni nie bralas kwasu. Wazne, ze juz wiesz.o.ciazy i bedziesz brala :))

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Baby spokojnie teraz zacznij brać kwas foliowy On jest ważny przy tworzeniu się układu nerwowego u dziecka wiec póki co to połączyły się u ciebie komórki męska i żeńska i powstał pęcherzyk.
Jak wytrzymasz i pójdziesz za dwa tyg to będzie optymalnie.
Super jest ten pierwszy dzień ekscytacji Pamiętam, że ja test zrobiłam przed pracą, do której z wrażenia mało się nie spóźniłam i też nie mogłam się na niczym skoncentrować i bardzo długo byłam w szoku.
A potem jak zobaczysz serduszko, ja się poryczałam u lekarza :) biedny nie mógł się ze mną dogadać, bo wstyd mi było ze płaczę i chciałam jak najszybciej wyjść z gabinetu.

reklama
Baby spokojnie teraz zacznij brać kwas foliowy On jest ważny przy tworzeniu się układu nerwowego u dziecka wiec póki co to połączyły się u ciebie komórki męska i żeńska i powstał pęcherzyk.
Jak wytrzymasz i pójdziesz za dwa tyg to będzie optymalnie.
Super jest ten pierwszy dzień ekscytacji Pamiętam, że ja test zrobiłam przed pracą, do której z wrażenia mało się nie spóźniłam i też nie mogłam się na niczym skoncentrować i bardzo długo byłam w szoku.
A potem jak zobaczysz serduszko, ja się poryczałam u lekarza :) biedny nie mógł się ze mną dogadać, bo wstyd mi było ze płaczę i chciałam jak najszybciej wyjść z gabinetu.
Myślę że u mnie będzie tak samo... mi sie płakać chce nawet jak siedzę p9d gabinetem ginekologa i słyszę jakiejś pacjentki dzidziusia serduszko...
Na razie robię mega warzywny o witaminowy obiadokolacje. I czekam na mezusia :p

Do góry