reklama
OlaMagda09
Fanka BB :)
Gratulacje i odemnie [emoji4][emoji4][emoji4]
Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
OlaMagda09
Ja tez daje wit D , 3 krople dziennie
babydream
Zaciekawiona BB
Dziekuje OlaMagda
Chyba troche szok mi już minąl ale nadal mi serce szybciej bije jak pomysle i co chwile zerkam na te testy ciążowe..
Właśnie jak obliczyć który to tydzień?
Jeden kalkulator w internecie podaje że 5 tydzien i 2 dni.
A inny że 4 tydzień. A obydwa przewidują tą samą date narodzin czyli 9 sierpnia.
Nie możliwe przecież zeby ciąza zaczeła sie przed ostatnim okresem.
1 listopada miałam pierwszy dzien ostatniej miesiączki a 16 listopada owulacje.
Wiec jak to jest dziewczyny bo zgupiałam ... ?
Martwie sie tylko ze nie bralam kwasu foliowego przez ostatnie pol miesiaca, bo mi sie skonczyl a planowania chcielismy zakonczyc i sprobowac za rok..
I nie wiem czy to już możliwe że co chwile mnie ciągnie do jedzenia.. cały czas mnie w żołądku ssie i mi burczy..
Chyba troche szok mi już minąl ale nadal mi serce szybciej bije jak pomysle i co chwile zerkam na te testy ciążowe..
Właśnie jak obliczyć który to tydzień?
Jeden kalkulator w internecie podaje że 5 tydzien i 2 dni.
A inny że 4 tydzień. A obydwa przewidują tą samą date narodzin czyli 9 sierpnia.
Nie możliwe przecież zeby ciąza zaczeła sie przed ostatnim okresem.
1 listopada miałam pierwszy dzien ostatniej miesiączki a 16 listopada owulacje.
Wiec jak to jest dziewczyny bo zgupiałam ... ?
Martwie sie tylko ze nie bralam kwasu foliowego przez ostatnie pol miesiaca, bo mi sie skonczyl a planowania chcielismy zakonczyc i sprobowac za rok..
I nie wiem czy to już możliwe że co chwile mnie ciągnie do jedzenia.. cały czas mnie w żołądku ssie i mi burczy..
Anka_32
Ja się dowiedziałam o ciąży prawie tydzień po terminie okresu i też nie brałam kwasu przez ten czas a nawet przed nie brałam także spokojnie. W jedzeniu też jest kwas foliowy
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
dora032
Baby spokojnie teraz zacznij brać kwas foliowy On jest ważny przy tworzeniu się układu nerwowego u dziecka wiec póki co to połączyły się u ciebie komórki męska i żeńska i powstał pęcherzyk.
Jak wytrzymasz i pójdziesz za dwa tyg to będzie optymalnie.
Super jest ten pierwszy dzień ekscytacji Pamiętam, że ja test zrobiłam przed pracą, do której z wrażenia mało się nie spóźniłam i też nie mogłam się na niczym skoncentrować i bardzo długo byłam w szoku.
A potem jak zobaczysz serduszko, ja się poryczałam u lekarza biedny nie mógł się ze mną dogadać, bo wstyd mi było ze płaczę i chciałam jak najszybciej wyjść z gabinetu.
Super jest ten pierwszy dzień ekscytacji Pamiętam, że ja test zrobiłam przed pracą, do której z wrażenia mało się nie spóźniłam i też nie mogłam się na niczym skoncentrować i bardzo długo byłam w szoku.
A potem jak zobaczysz serduszko, ja się poryczałam u lekarza biedny nie mógł się ze mną dogadać, bo wstyd mi było ze płaczę i chciałam jak najszybciej wyjść z gabinetu.
reklama
babydream
Zaciekawiona BB
Myślę że u mnie będzie tak samo... mi sie płakać chce nawet jak siedzę p9d gabinetem ginekologa i słyszę jakiejś pacjentki dzidziusia serduszko...Baby spokojnie teraz zacznij brać kwas foliowy On jest ważny przy tworzeniu się układu nerwowego u dziecka wiec póki co to połączyły się u ciebie komórki męska i żeńska i powstał pęcherzyk.
Na razie robię mega warzywny o witaminowy obiadokolacje. I czekam na mezusia