reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

India ona sama przyznała ze przez nia taki jest bo z drugim juz tak się nie cackala i mala jest super widać jakie sa dzieci normalnie wychowywane a jakie sa jak matka sie cacka
Ostatnio wyl bo rower mu upadl i zaczal go kopac masakra:D
Ale to tak wył ze darla się na pol ulicy na niego:D

reklama
Kasiu a dlaczego bardziej bys kochała dziecko z P nie skumalam hehe
Ja tez jestem wrażliwa jak mam nerwa to płacze ale to co innego juz jest jak się jest dorosłym:)

Ale czemu ten płacz jest zły niby? Dziecko często nawet kilkuletnie nie wie czy jest zle czy jest mu czegoś żal czy czuje smutek i wtedy najlepszym wyjściem jest właśnie płacz. To jest wyrażanie emocji. Jasne ze nasz zadaniem jest nauka rozpoznawania dzieci uczuć ale to nie jest takie oczywiste jak nam się wydaje. Czasami dla nas głupota jakaś w oczach dziecka rośnie do tragedii wielkiej i ono musi sobie z tym poradzić... i wtedy wskazane jest żeby się wyplakalo... kopanie czy bicie jest sygnałem dla rodzica żeby nauczyć dziecko radzić sobie z tą złością czy poczuciem porażki. .. każdy rodzic uczy po swojemu. Ale nikt nie może podważać jego nauki i autorytetu jakim jest dla dziecka.

♡ 26 ♡ Tymon ♡

Kasiu a dlaczego bardziej bys kochała dziecko z P nie skumalam hehe
Ja tez jestem wrażliwa jak mam nerwa to płacze ale to co innego juz jest jak się jest dorosłym:)
A czemu uważasz ze to coś innego jak się jest dorosłym? Przecież dzieci też mają uczucia i to co czują czasami jest o wiele silniejsze niż to co odczuwamy my-dorosli....

♡ 26 ♡ Tymon ♡

Ja nic jej nie mowie bo to ni moje dziecko
Ona często mu powtarza ze chyba jest dziewczynka a nie chlopczykiem hehe
Jest grzeczny tylko właśnie ma z nim ten problem ze płacze o byle co
Ostatnio wracalysmy ze sklepu Kasia miala trzy reklamowki w rękach i ze ma hulajnoge nieść bo juz się odechciało jeździć i pisk na pol ulicy ja np bym zostawiła ta hulajnoge i nie wzięła jej ona tak samo zrobiła i dopiero się uspokoilo i samo sobie niosło

Hmmmm, dzieci w roznym tempie ucza sie radzic sobie z emocjami. Ja mam dwa nerwusy w domu i mysle, ze skoro doroslemu przychodzi ciezko opanowac nerwy to jak mozna oczekiwac od dziecka, ze sie opanuje. Skoro sama piszesz, ze jestes dorosla i jak masz nerwa to placzesz to.nie ma co negowac dzieci, ktore placza, bo cos im nie wyszlo. A dla dzieci nawet malo znaczace sytuacje czesto rosna do rangi tragicznych. Zreszta zobaczysz sama, dziecka nie da sie w 100% zaprogramowac, bo ma swoje indywidualne cechy. Jak dziecko wrazliwe to bedzie placzliwe. Mozna bedac rodzicem pomagac mu w hustawkach nastroju itp, ale zupelnie tego nie zmienisz... Jedyne co to Twoja kolezanka nie powinna krzyczec na syna dlatego, ze placze. Bo to zaden powod

[emoji209] Adrianka [emoji307] 26 tc
+ 6,8 kg

A czemu uważasz ze to coś innego jak się jest dorosłym? Przecież dzieci też mają uczucia i to co czują czasami jest o wiele silniejsze niż to co odczuwamy my-dorosli....

♡ 26 ♡ Tymon ♡
Ale nie chodzi mi o płacz bo wiadomo ze dziecko ma prawo do płaczu to normalne ja tez plakalam ale sa dzieci co placza i co placza o byle blahostke
Trzeba uczyć dzieci od małego samodzielności

Samodzielnosc chyba ma niewiele wspolnego z placzem :-)

A akcja z hulajnoga bardziej rozpieszczenie przypomina niz placz z byle powodu

+ 6,8 kg

reklama
Hmmmm, dzieci w roznym tempie ucza sie radzic sobie z emocjami. Ja mam dwa nerwusy w domu i mysle, ze skoro doroslemu przychodzi ciezko opanowac nerwy to jak mozna oczekiwac od dziecka, ze sie opanuje. Skoro sama piszesz, ze jestes dorosla i jak masz nerwa to placzesz to.nie ma co negowac dzieci, ktore placza, bo cos im nie wyszlo. A dla dzieci nawet malo znaczace sytuacje czesto rosna do rangi tragicznych. Zreszta zobaczysz sama, dziecka nie da sie w 100% zaprogramowac, bo ma swoje indywidualne cechy. Jak dziecko wrazliwe to bedzie placzliwe. Mozna bedac rodzicem pomagac mu w hustawkach nastroju itp, ale zupelnie tego nie zmienisz... Jedyne co to Twoja kolezanka nie powinna krzyczec na syna dlatego, ze placze. Bo to zaden powod

+ 6,8 kg
Zgadzam się ale nie zgodzę sie z tym ze zachowanie dziecka nie zależy od rodzica bo wychowanie tez duzo daje

Do góry