reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mi się wyrownaly terminy porodu ten z om z tym z usg polowkowego. Tzn ze mały nadrobil dwa tygodnie wagą i wzrostem i rozwojem narządów. Ale nie zawsze musi się to wyrownywac. Może dzidzia być po prostu tydzień(lub wiecej) młodsza niż wychodzi z om. Po polowkowych badaniach juz się raczej termin nie zmienia bo każde dziecko rośnie inaczej.

♡ 26 ♡ Tymon ♡

reklama
Zresztą dwa tygodnie to jest norma ze może się przesunąć do przodu lub tylu termin porodu. Dlatego do 42tygodnia ciąży nic się nie robi żeby poród wywołać. I dlatego też cc ze wskazaniem robi się przeważnie tydzień-dwa wcześniej. Żeby poród naturalny się nie rozpoczął.

♡ 26 ♡ Tymon ♡

A Olcia no to owu może miałaś później
Ja jak bylan w 9 tyg to mały mial 2,1 cm i lekarz mówił ze jak na 9 tydzień jest idealnie ake musi sprawdzić za dwa tygodnie w 11 czy dzidzia ma odpowiednie cm do tego tygodnia no i miala tyle co mówił ze ma mieć i teraz jak bylam 23 to byl według usg 15 tydz 4 dzień to mial 9,8 cm:)
Czyli rosnie jak powinien zobaczymy na powlowkowym :)

Ola nie wąchałam jeszcze, ale mam w planach płatki mydlane. Ja się kieruję opinią sroki, zapach jest na końcu :) tak samo chusteczki, wybrałam Tami z rossmana, ale babydream nowe mają krotki skład i jak będe z P to kupimy :)

OlaMagda u mnie sie nie wyrównało ....

Ja nie mam i nie mialam ani sterylizatora ani podgrzewacza. Dla mnie nie potrzebne byly, ale rozumiem, ze komus moga ulatwic funkcjonowanie.

Marysiu, musisz byc samodzielna - jasne i bedziesz, ale Zyciowa ma racje, ze moga Cie z oddzialu do apteki nie wypuscic.
Moj Radek smoka uzywal ponad dwa lata, ale czy mialam smoczka w szpitalu to nie pamietam juz. Wiem, ze w niebieskim pudelku ze szpitala byl jakis smoczek, ale nie dawalam go, bo Radek mial kupiony ten z Nuka.

[emoji209] Adrianka [emoji307] 26 tc
+ 6,8 kg

Mój juz na usg prenatalnym był większy niż wychodziło z usg z 7mego tygodnia. Wiec nadrabial od samego początku.

♡ 26 ♡ Tymon ♡

Ola nie wąchałam jeszcze, ale mam w planach płatki mydlane. Ja się kieruję opinią sroki, zapach jest na końcu :) tak samo chusteczki, wybrałam Tami z rossmana, ale babydream nowe mają krotki skład i jak będe z P to kupimy :)

OlaMagda u mnie sie nie wyrównało ....
Tami mialam kiedyś dosyć drogie były pamiętam ale skóra mnie piekła po nich i tez sa twarde:)
Sroka hippa tez polecala widziałam:)
Ja nie patrze dla dzieci to dla dzieci :)
Wiadomo z pierwszym na pewno bede się trzesla na początek ale nie az tak kupie co tam jest
Kurde pamiętam jak moja sąsiadka wyparzala dziecku butelki do roku chuchala dmuchala Magda za butelkę cos tam na niej było i juz zaraz cala buzia wysypana ja tak nie chce:)

Moj Radek tez byl.wiekszy na Usg niz wskazywaly na to tygodnie ciazy z om i urodzil sie 12 dni przed terminem.

Marysia, ja zle wspominam platki mydlane. Moze jakies ferelne mialam.... Nie powinno sie ich wrzucac do pralki, bo zapychaja wszystko, sklejaja sie i obklejaja scianki, wiec radza rozpuszczac w wodzie przed dodaniem do prania. Ja dziekuje, proces rozpuszczania to bylo.jakies 40 min ciaglego mieszania malej miseczki. Ja sie wiecej meczyc z platkami nie zamierzam.
Ale co mama to opinia. Kazdy na swoim doswiadczeniu sie uczy :-)

+ 6,8 kg

Ja nie mam i nie mialam ani sterylizatora ani podgrzewacza. Dla mnie nie potrzebne byly, ale rozumiem, ze komus moga ulatwic funkcjonowanie.

Marysiu, musisz byc samodzielna - jasne i bedziesz, ale Zyciowa ma racje, ze moga Cie z oddzialu do apteki nie wypuscic.
Moj Radek smoka uzywal ponad dwa lata, ale czy mialam smoczka w szpitalu to nie pamietam juz. Wiem, ze w niebieskim pudelku ze szpitala byl jakis smoczek, ale nie dawalam go, bo Radek mial kupiony ten z Nuka.

+ 6,8 kg
Ja też nie mam w planach ani jednego ani drugiego. Butla w wodę i się zagrzeje:) z resztą nie wiem czy umiałabym się obsługiwać. Zobaczymy czy Paweł da sobie radę, jeśli nie to może i kupimy.

Zawsze zostaje mi tata, mama i Paweł :)

Ola weźmę żółte z babydream z olejkami. Ja tam zatestuję jak się urodzi a co sie bede:)

reklama

+ 6,8 kg
Ja też nie mam w planach ani jednego ani drugiego. Butla w wodę i się zagrzeje:) z resztą nie wiem czy umiałabym się obsługiwać. Zobaczymy czy Paweł da sobie radę, jeśli nie to może i kupimy.

Zawsze zostaje mi tata, mama i Paweł :)

Ola weźmę żółte z babydream z olejkami. Ja tam zatestuję jak się urodzi a co sie bede:)

Moj Radek tez byl.wiekszy na Usg niz wskazywaly na to tygodnie ciazy z om i urodzil sie 12 dni przed terminem.

Marysia, ja zle wspominam platki mydlane. Moze jakies ferelne mialam.... Nie powinno sie ich wrzucac do pralki, bo zapychaja wszystko, sklejaja sie i obklejaja scianki, wiec radza rozpuszczac w wodzie przed dodaniem do prania. Ja dziekuje, proces rozpuszczania to bylo.jakies 40 min ciaglego mieszania malej miseczki. Ja sie wiecej meczyc z platkami nie zamierzam.
Ale co mama to opinia. Kazdy na swoim doswiadczeniu sie uczy :-)

+ 6,8 kg

jasne że tak :) na pudełku jest napisane żeby rozpuścić :D moja mam już w nich prała dlatego ja też myślę :)

Do góry